Dünyanın Sonuyla İlgili Kehanetler ve Tahminler

Türler:

Günlerin Sonu
2024 82. kitabı
Okunma: 30 Mart 2024 18:29
Kitabı salgın zamanında sosyal medyaya düşen bir kitabı ararken buldum. Kitabı iki bölümde ele alırsak ilk bölümde insanlık tarihi boyunca ortaya atılan kıyamet (günlerin sonu) tarihleri tahminleri yazılmış. İkinci bölümde ise yazar geleceğe dair tahminleri sözde kendisine bu bilgileri aktaran rehber ruhundan geldiği iddiasıyla yazmış. Kitabın başında kendisinin de dediği gibi bu konularda insanlık tarihi boyunca bir çok tahmin ortaya atılmış fakat hemen hepsi de yanlış çıkmış. Dolayısıyla kendi iddialarının da mesela 2012'de şöyle olacak 2014'te böyle olacak dediği çoğu şeyin gerçekleşmediğini 2024 yılından bakınca görebiliyoruz. Eğer tarih ve kültür bilgisi anlamında merakınız ilginiz varsa okuyabilirsiniz ansiklopedik bilgi olarak. Fakat kıyamet tarikatlarına katılanlar ve o tarikatları kuranlarla ilgili yaptığı tespitler çok yerinde ve değerliydi. O tespitleri bütün din ve ideoloji kaynaklı tarikatlara oluşumlara genişletebilirsiniz. Ben kitabı okurken sıkıldım, yorumlarda bir günde okudum, birkaç saatte bitirdim diyenleri kutlarım. Ben çok sıkıldım bir ayda zor bitirdim. Herkese keyifli okumalar dilerim.
Hayat ve İnsan
2021 36. kitabı
Eserin yazarı Hristiyan bir psişik..Okuma nedenimse 2020 tahminlerinde pandemi benzeri bir durumdan bahsetmesi..Aslında 2020 ye kadar pekçok iddiası var ama hemen tümü ya gerçekleşmedi ya da bizden saklanıyor..Kahinliğin birtakım tarikatların tarihçesi de var.Temennilerinin beklentilerinin olduğu son bölüm bence çok güzel..Vefat etmiş Ümit ederim aradığını bulmuştur, mutludur..Emeğine sağlık...Kitap bir günde bitiyor bu arada...
Puan vermedi·230 syf.·
2020 552. kitabı
Antik inanışlardan başlayarak, dinler, gruplar ve kahinlerin kehanetlerinden bahseden kitap, pazar gününüz için öylesine okunası bir kitaptan öteye gidemeyecek seviyede. Kitabın sonundaki yazarın dünyanın sonuyla ilgili kendi düşüncelerini okumak keyifliydi ama bunu siz de düşünebilirsiniz. Zor bir şey değil.
2025 20. kitabı
Okunma: 10 Ağustos 2025 00:17
Kitapta çeşitli dinlerin, tarikatların ve kahinlerin kıyamet ile ilgili yazdıklarına, düşüncelerine yer verilmiş. Büyük bir kısmı bundan oluşuyordu ve yeni şeyler öğrenmeme vesile oldu fakat son 45-50 sayfa boyunca yazarın kendi kehanetleri ve “öte dünya” ile alakalı deli saçması diyebileceğim anlatılarından oluştuğu için bir an önce kitabın bitmesini diledim. Maalesef tavsiye etmem.

Sylvia BrowneYazar · 7 kitap
Elli yıldır profesyonel bir psişik ve medyum olarak çalışan Sylvia Browne, içlerinde Öte Dünya´da Yaşam, Bir Medyumun Maceraları gibi eserlerinin de bulunduğu çok satan kitapların yazarıdır. Öte Dünyada Yaşam adlı kitabı öteki Dünya yaşamı ile ilgili en çok okunan kitaplardan birisi olmuştur. 2008'de yazılan ‘Günlerin Sonu' (End of The Days) kitabının 312'nci sayfasında 2020'li yıllarda bir hastalığın karaciğer ve bronşları hedef alacağını yazmış ve bu kehaneti COVID-19 virüsü ile bağdaştırılmıştır.