Transaksiyonel Analiz'e Yeni Bir Giriş

Orijinal Dil:
İngilizce
Sıralamalar

2025 20. kitabı
Transaksiyonel analize dair tüm detayları açıklayan güzel bir giriş kitabı olmuş. Sadece çok fazla kavram var ve bunlar daha sistematik bir halde verilebilirdi, diye düşünüyorum. Bölümlere ayrılmış ama anlaşılmayı çok kolaylaştırmamış. Dili çok sade, akıcı, keyifli bir okuma sunuyor. Tek sorun genel kurgu akışı daha derli toplu olabilirdi.
·494 syf.·
2024 9. kitabı
Psikoloji ile alakalı olmayan kendine yardım kitaplarından sıkılıp iç dünyası hakkında gerçekten derinlikli bir şekilde içgörü kazanmak isteyen herkes için ideal bir kitap. Transaksiyonel analize ilgisi olan psikologlar için de başlangıç seviyesinde uygun olduğunu düşündüğüm, terimler ile tanışmaya yardımcı olacak bir kaynak.
Psikoloji
Günümüzde TAIan Stewart · Eksi Kitaplar · 201743 okunma
TA konusunda oldukça detaylı bir kitap. Yazarlar, Eric Berne’ün kuramını anlaşılır bir dille, oldukça akıcı ve yapısal şekilde aktarmış. Hayatın her anına, her ilişkide hem kendinizi hem karşı tarafı anlamak için bir başyapıt. Kitabın içindeki egzersizleri yaparak kendi kendine terapi şansını da yakalabiliyorsunuz. Sıkça tekrar eden hayat motiflerinize güzel bir ayna olacaktır.
Psikoloji
Günümüzde TAIan Stewart · Eksi Kitaplar · 201743 okunma
Titizlikle hazırlanmış, değerli bir eser
2023 4. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2023 01:59
TA hakkında çok detaylı, titiz bir eser. Hem yazarların hem de çevirmenlerin büyük emek sarf ettiği çok açık. Kitapta TA kuramının tüm yönleri akıcı biçimde, günlük yaşam örnekleri ve alıştırmalar ile aktarılmış. Okuyucu ile direkt temas kuran anlatımı var. Ancak bir miktar psikoloji altyapısı gerektirebilir ve bazı kavramların yaşam örneklerinin, örneğin diyaloglarda geçen ifadelerin bizim kültürümüzden uzak olduğu hissedilebiliyor. Her halükarda alana ilgi duyan ve beşeri ilişkilerini geliştirmek isteyen herkes okuyabilir.
İnsan ve Duygular
Günümüzde TAIan Stewart · Eksi Kitaplar · 201743 okunma
Yepyeni bir terapi biçimi: Transaksiyonel Analiz.
2023 38. kitabı
Okunma: 04 Ağustos 2023 20:44
Transaksiyonel Analiz, Eric Berne'nin kazandırdığı yepyeni bir terapi biçimi. Her insanda Ebeveyn, Yetişkin ve Çocuk ego durumu var. Açıklamalar, kuramlar bana çok mantıklı geldi. Ve gündelik hayatımda da, kitapta anlatılanlar çerçevesinde düşündüğümde, çok faydasını gördüm. Alışılmışın dışında bir bakış açısı kazanmak isteyenlere...
Ben okeyim sen okeysin
2025 70. kitabı
Okunma: 18 Ekim 2025 00:00
Hayatımda en uzun sürede okuduğum okumaya doyamadığım kitap . insanın kendi adına bir hayatı yaşaması, özerkliğini ilanı gibi. sorunlar yaşayamadığımız için mi çıkıyor? şimdi ve şuandayı kaynaklarım neyse hayatı elimdekilerle karşılamadığım, geçmişten gelen korku-kolaylık-yargılarımla beslediğim için mi? cevabı evet. ebeveyn, yetişkin, çocuk hallerimiz. diyelim ki benim ilişkiler konusunda sıkıntım var, o zaman bu üçlüden birini yanlış yerde devreye sokuyorum demektir. bence çok açıklayıcı, kitap içindeki alıştırmalarla devam ettiğiniz de sorunu bilince taşıyorsunuz hadi gelsin arkasından o zaman yüzleşme. Ben okeyim sen okey misin ?

Ian StewartYazar · 12 kitap
Nottingham, İngiltere’deki Berne Enstitüsü’nün direktörüdür. Avrupa Transaksiyonel Analiz Kuruluşu’na (EATA) ve Uluslararası Transaksiyonel Analiz Kuruluşu’na (ITAA) kayıtlı Transaksiyonel Analiz Eğiticisi ve Süpervizörüdür. UKCP’ye kayıtlı ve Onaylı Psikoterapisttir, Uzman Uygulayıcıdır ve Neuro-Linguistic Programlamanın Lisanslı Uzman Eğiticisidir. Ian, 1998’de ‘Avrupa’da transaksiyonel analiz konusunda verdiği üstün hizmetleri’ nedeniyle EATA Altın Madalyası kazanmıştır.