Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ian Stewart

Ian StewartMatematiğin Kısa Tarihi yazarı
Yazar
8.6/10
81 Kişi
391
Okunma
42
Beğeni
3.571
Görüntülenme

Hakkında

Nottingham, İngiltere’deki Berne Enstitüsü’nün direktörüdür. Avrupa Transaksiyonel Analiz Kuruluşu’na (EATA) ve Uluslararası Transaksiyonel Analiz Kuruluşu’na (ITAA) kayıtlı Transaksiyonel Analiz Eğiticisi ve Süpervizörüdür. UKCP’ye kayıtlı ve Onaylı Psikoterapisttir, Uzman Uygulayıcıdır ve Neuro-Linguistic Programlamanın Lisanslı Uzman Eğiticisidir. Ian, 1998’de ‘Avrupa’da transaksiyonel analiz konusunda verdiği üstün hizmetleri’ nedeniyle EATA Altın Madalyası kazanmıştır.
Unvan:
İngiliz Matematikçi, Yazar
Doğum:
İngiltere, Birleşik Krallık, 24 Eylül 1945

Okurlar

42 okur beğendi.
391 okur okudu.
53 okur okuyor.
738 okur okuyacak.
36 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
~ Hayal içinde mutlu mesut yaşamaktansa sınırlarımızı bilmek daha iyidir. ~
Sayfa 291 - ALFA BilimKitabı okudu
Sayılar görünüşte çok basit ve açıktır, ama görünüş yanıltır.
Sayfa 11 - Alfa BilimKitabı okudu
Reklam
Bu konuda belki endişelenmiyorsunuz, ama aritmetik eğitimi verilmezse modern uygarlık çabucak tuzla buz olur,
Sayfa 60
Matematikçiler işin kolayına kaçıp çözümün olmadığını varsaysalardı, matematik ve bilim bugünkü seviyesinden fersah fersah uzakta olurdu. Matematikçiler işte bu yüzden ısrarla kanıt isterler.
Sayfa 216 - ALFA BilimKitabı okudu
'Eski çağların en büyük matematikçisi Arşimet'tir'
Sayfa 36
Hayal içinde mutlu mesut yaşamaktansa sınırlarımızı bilmek daha iyidir. ~~~
Ian Stewart
Ian Stewart
İleri Matematik
Eğitim Kitapları: ● 📕 Temel Matematik Analiz, Süleyman Öğrekçi, Nobel Akademik Yayıncılık ●
Herkes İçin Oyun Teorisi
Herkes İçin Oyun Teorisi
● 📕 Diferensiyel Geometriye Giriş, Andrew Pressley, çev. Ahmet Küçük - Yusuf Kaya - Adnan Melekoğlu, Dora Yayıncılık ● 📕 Topoloji, Zafer Ercan, ODTÜ Yayıncılık Ek Okuma: ● 📕 İleri Analiz, Ahmet Tekcan, Dora Yayınları ●
Oyun Teorisi ve Ortaklaşa Rekabet
Oyun Teorisi ve Ortaklaşa Rekabet
Öklid'in Penceresi
Öklid'in Penceresi
:
Reklam
If our brains were simple enough for us to understand them, we'd be so simple that we couldn't.
Ian Stewart
Ian Stewart

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
336 syf.
9/10 puan verdi
·
24 günde okudu
Matematiğin nasıl keşfedilip, geliştiğini merak edenler ve matematiği sevenler için harika bir kitap. Kitap matematik bilgisi zayıf olanlar için ağır olabilir, yazar mümkün olduğunca açıklamaya çalışsa da teoremlerden bahsedildiği için bazı kısımları anlamak zor olabilir. Matematiğin gelişimine katkı sağlayan bilim insanlarına da yer verilmiş. Her sayfası bilgi dolu bir kitap. Tekrar tekrar okunmaya değer. Keyifli okumalar.
Matematiğin Kısa Tarihi
Matematiğin Kısa TarihiIan Stewart · Alfa Yayınevi · 2016185 okunma
228 syf.
9/10 puan verdi
Matematik ve felsefe ilişkisi, matematiğin ülkemizde verilen eğitim durumu ve benzeri konular hakkında biraz konuşmak istiyorum. Seçtiğim bölüm ile ilgili bu kitabın bana çok yardımı dokunduğu için, içimden geçenleri buraya dökmek istedim. Matematik ve Felsefeyi tek yumurta ikizi olarak düşünüyorum. Aynı anda oluşan, cinsiyetleri, ortaya
Genç Matematikçiye Mektuplar
Genç Matematikçiye MektuplarIan Stewart · Profil Yayıncılık · 201357 okunma
336 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Matematik öğretmenliği okumam sebebiyle branşımda kendimi geliştirmem gerektiğini düşünüyorum. Bunun da en güzel ve etkili yolu okumaktan geçiyor... Ian Stewart da matematiğin bu upuzun tarihini yaklaşık 320 sayfaya sığdırmaya çalışmış. Bunu yapmak oldukça zor, ama Stewart bu konuda iyi iş çıkarmış. Gelelim kitabın konu başlıklarına... Kitap, toplamda 20 bölümden oluşuyor. Bu bölümler genel olarak şu konu başlıklarını içeriyor; sayılar, geometri, aritmetik, cebir, trigonometri, logaritma, koordinatlar, sayı teorisi, türev, integral, karmaşık sayılar, analiz, öklitçi olmayan geometri, grup teorisi, soyut cebir, topoloji, üst boyutlu geometri, mantık, olasılık-istatistik, sayısal analiz ve doğrusal olmayan dinamik. Görüldüğü üzere dolu dolu bir kitap var karşımızda. Çoğu kişinin anlamakta güçlük çekeceği kavramlar var. Fakat matematikçiler, fizikçiler, mühendisler ve matematikle ilgilenen (ileri düzeyde) herkes bu kitabı okuyabilir, hatta okumalı da. Ben matematik tarihi dersinde hiçbir şey öğrenmediğimi bu kitabı okuyarak anladım. Bu kitapla matematiğe bakış açım biraz daha netleşti. Keşke spontane ders anlatımları yerine bu kitapları okuyabilsek, sayısalcı olunca (tabi öyle bir ayrım pek mümkün değil) insanlar sözel(!) nitelikteki derslere ilgisini kaybediyor. Oysa bu kitapta okuduklarım bunun tam tersini söylüyor, hayatta matematik birçok şeyi etkiliyor ve etkileniyor. Böyle bir ortamda insanlar nasıl olur da kendilerini sayısalcı veya sözelci olarak niteler. Kısacası, her insan matematiği de bilmeli edebiyatla da ilgilenmeli... Bu kitaptan herkesin çıkarabileceği en güzel ortak payda budur.
Matematiğin Kısa Tarihi
Matematiğin Kısa TarihiIan Stewart · Alfa Yayınevi · 2016185 okunma