Her Şey Kardeşim İçin

Genç Timaş Yayınları

Dijital Kölelik
·240 syf.·
2026 3. kitabı
Distopya romanlarının en ünlülerinden olan
1984
1984
gibi bir içeriğe sahip diyebilirim. Çok akıcı güzel bir kitap. Ancak daha çok ortaokul ve lise gençlerine hitap etmekle birlikte konusu bakımından herkesi ilgilendiriyor. Burada da dijital kölelik sisteminden bahsediyor. Hatta sistemi salgın bir hastalık döneminde ortaya atıyorlar ve sonrasında da mecburi bir hal aldırıyor küresel şirketler ve işbirlikçileri. Daha fazlası için alıp okumanızı tavsiye ederim. Okumak güzeldi, farklı bir vizyon kattı.
2025 10. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2025 03:05
Küresel ekonomi devlerinin teknolojinin ilerlemesiyle birlikte dünyaya egemenlik için neler yapabileceklerini bilim kurgu romanı tarzında anlatmış , sürükleyici tavsiye ederim
2026 10. kitabı
Kitaptaki karakter aslında bir kırgın herkesten saklıyor ve okula gidiyor ondan sonra okuldan kaçıyorlar sonlarda evine ulaşıyorlar ailesi siliyor falan
2024 39. kitabı
Okunma: 24 Temmuz 2024 00:00
Hayatımda okuduğum en iyi kitaplardan bir tanesi . Aile ve arkadaş sevgisi , küçük bir ters köşe ve bol bol macera . Çok iyi yazılmış bir kitap . 12 yaş üstü tüm okurların kesinlikle okuması gereken bir kitap .
Duygu ve Düşünce
2024 58. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2024 11:59
Distopya türünde bir çocuk kitabı: Hacker Dünyaya hızla yayılan kızıl humma hastalığı sonrası herkes evlere kapanmış, uzaktan eğitime geçilmiş ve her şey sanal ortamda yürümeye başlamıştır. Çocuklar için 14 yaşından önce okul yasak, arkadaş edinmek ve görüşmek yasak! Tek arkadaşları sanal! Büyük teknoloji şirketlerinin gıda, sağlık ve eğlenceye erişimi kontrol ettiği bir dünya burası. On dört yaşına gelen Jess ilk kez başka çocuklarla birlikte yatılı okula gider fakat kız kardeşinin hastalığı ve sürekli artan ilaç fiyatları onu, sanalda tehlikeli bir oyuna sürükler. Aile ve arkadaş olma üzerine güzel değerler barındıran, aynı zamanda çocuklarda yazılım ve kodlama konularına ilgi uyandıracak bir kitap. Distopik ama yaşanması imkansız ya da uzak değil…