Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

(Tespit-Anlama-Anlatma Bağlamında Bir İnceleme)

Hadise Bütüncül Bakış

Selçuk Coşkun

Hadise Bütüncül Bakış Hakkında

Hadise Bütüncül Bakış konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Bir hadisi veya hadisleri araştıracak kişide, onu ana kaynaklardan alma, hadîs ilimlerine ve ıstılahlarına vakıf olma ve ön yargılardan uzak durma gibi daha ilk başta bulundurması gereken bazı özellikler vardır. Hadîs karşısındaki duruşunu bu şekilde hazırlayan kişinin hadîsi değerlendirebilecek sağlıklı bir altyapıya sahip olduğu söylenebilir. Esasen hadîsi bütüncül bir tarzda değerlendirme işlemi bu aşamadan sonra başlayacaktır. Buna göre, sırasıyla; önce hadîsin sıhhati sened ve metin tenkidi bütünlüğünde tesbît edilmeli, daha sonra sahîh olduğuna hükmedilen söz konusu hadîs; dil özellikleri, bağlam ve bağlayıcılık bütünlüğünde anlaşılmalı ve nihayet bu şekilde anlaşılan hadîs, anlatılacak insanların durumları gözetilerek anlatılmalıdır. Buna göre hadîse bütüncül bakış, hem araştırmacı, hem sıhhat tesbiti, hem anlama ve hem de anlatma aşamasıyla ilgili hususların bütününü birden kuşatmaktadır. Elinizdeki bu eserde söz konusu hususlar, örneklerle ve uygulamalı olarak anlatılmaktadır. Bu eserle, özellikle ilahiyat tahsili görenlere, hadis değerlendirmeleri konusunda sistematik bir bakış açısı kazandırılması amaçlanmaktadır.
Tahmini Okuma Süresi: 11 sa. 27 dk.Sayfa Sayısı: 404Basım Tarihi: 2014Yayınevi: M. Ü. İlahiyat Fakültesi Vakfı Yayınları
ISBN: 9789755482774Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 66.7
Erkek% 33.3
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Selçuk Coşkun
Selçuk CoşkunYazar · 2 kitap
Bayburt Üniversitesinde İlahiyat Fakültesi Dekanlığı yapmış olan Prof. Dr. Selçuk Coşkun ; İköğrenimini Gümüşhane’de, İmam Hatip Lisesini ise Bayburt’ta bitirdikten sonra, 1984–1989 yılları arasında Erciyes Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültelerinde lisans öğrenimi gördü. 1989 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 1991 yılında “Hz. Peygamber’in Sünnetinde Yetişkinlerin Eğitimi” teziyle yüksek lisansını bitirdi. 1993 yılında, bir müddet Mısır’da bulundu. 1996 yılında “Bir Eğitimci Olarak Hz. Peygamber’in İnsan Telakkisi” teziyle doktorasını verdi. 2000–2001 Öğretim yılında Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Bölüm başkanı ve öğretim üyesi olarak çalıştı. 2005 yılında doçent olan Coşkun, 2010 yılında Profesör oldu. Prof.Dr. Selçuk Coşkun, Hadis Anabilim Dalı başkanlığı, Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkan Yardımcılığı, Bölüm Başkanlığı, Fakülte Kurulu üyeliği, Fakülte Yönetim Kurulu üyeliği, Dergi editörlüğü, Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu üyeliği gibi idari görevlerinin yanında, çeşitli sempozyumların sekretaryasını yürüttü. Hz. Peygamber’in İnsan Anlayışı, Sünnet ve Gelenek, Hadise Bütüncül Bakış gibi eserlerinin yanı sıra, yayımlanmış çok sayıda makale ve tebliği bulunmaktadır. kaynak: on5yirmi5.com/biyografi/gunce... Bayburt Üniversitesinde İlahiyat Fakültesi Dekanlığı yapmış olan Prof. Dr. Selçuk Coşkun ; İköğrenimini Gümüşhane’de, İmam Hatip Lisesini ise Bayburt’ta bitirdikten sonra, 1984–1989 yılları arasında Erciyes Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültelerinde lisans öğrenimi gördü. 1989 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 1991 yılında “Hz. Peygamber’in Sünnetinde Yetişkinlerin Eğitimi” teziyle yüksek lisansını bitirdi. 1993 yılında, bir müddet Mısır’da bulundu. 1996 yılında “Bir Eğitimci Olarak Hz. Peygamber’in İnsan Telakkisi” teziyle doktorasını verdi. 2000–2001 Öğretim yılında Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Bölüm başkanı ve öğretim üyesi olarak çalıştı. 2005 yılında doçent olan Coşkun, 2010 yılında Profesör oldu. Prof.Dr. Selçuk Coşkun, Hadis Anabilim Dalı başkanlığı, Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkan Yardımcılığı, Bölüm Başkanlığı, Fakülte Kurulu üyeliği, Fakülte Yönetim Kurulu üyeliği, Dergi editörlüğü, Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu üyeliği gibi idari görevlerinin yanında, çeşitli sempozyumların sekretaryasını yürüttü. Hz. Peygamber’in İnsan Anlayışı, Sünnet ve Gelenek, Hadise Bütüncül Bakış gibi eserlerinin yanı sıra, yayımlanmış çok sayıda makale ve tebliği bulunmaktadır.