Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İlk Hadis Belgesi Hemmam'ın Sahifesi Tertip-Terceme-Yorum

Hadislerin Dili

Bünyamin Erul

Hadislerin Dili Hakkında

Hadislerin Dili konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Hadislerin anlaşılması ve yorumu hakkında son yıllarda ülkemizde çok değerli metodik eserler yayımlanmıştır. Teori yerine pratiğin öncelendiği bu çalışmada ise, Hempam b. Münebbih?in, hocası Ebu Hureyre?den çesitli konularda naklettiği 138 rivayetin anlaşılması ve yorumlanması cihetine gidilmiştir. Çünkü ilk yazılı hadis vesikası olan Hempam?in Sahifesi, hadis külliyatının genel karakteristiğini yansıtan bir öz/özet niteliğindedir. Çalışmada, konu bütünlüğüyle birlikte, farklı dil ve üslupta söylenmiş olan rivayetlerin nasıl değerlendirileceği dikkate alınmiş ve kategorik bir tasnif denenmiştir. Bu hadislerin anlaşılmasına ilişkin söylenilenler, getirilen teklifler, aslında genel olarak hadislerin ne şekilde yorumlanacağına dair de fikir verecektir.
Tahmini Okuma Süresi: 9 sa. 55 dk.Sayfa Sayısı: 350Basım Tarihi: Kasım 2012Yayınevi: Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları
ISBN: 9789753895576Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Türler:
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 48.3
Erkek% 51.7
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Bünyamin Erul
Bünyamin ErulYazar · 12 kitap
1965 yılında Bolu’nun Gerede ilçesi Samad Köyü’nde doğdum. İlkokul ve İmam Hatibi Gerede’de bitirdim ve 1982’de İmam Hatipten mezun oldum. Aynı yıl Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde yüksek tahsilime başladım, 1987 yılında oradan mezun oldum ve hemen arkasından Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde hadis sahasında yüksek lisans yaptım. “Sünnetin Kur’an Dışında Hükümler Getirmesi” meselesi şeklinde zor bir konuyu çalıştım. Doktora kaydımı yaptırdım ve 89-90 yılları arasında bir yıllığına Mısır’a gittim, bir yıl orada kaldık. Döndüm ve doktora çalışmalarım devam etti. “Sahabenin Sünnet Anlayışı” adıyla doktora tezimi 1996’da tamamladım. Bu çalışmam 1997 yılında Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları birincilik ödülüne layık görüldü. Daha sonra doçentliğe dönük çalışmalarım devam etti tabi bu arada öğrencilik yıllarımda görev yaptım. Ankara’da bir camide imamlık yaptım. Toplam 8-9 yıl o şerefli hizmetim var, hamdolsun iftihar ederim. Daha sonra İlahiyat Fakültesi’nde asistan olarak başladık. 2000 yılında doçent oldum 2008 yılında profesör kadrosuna atandım bu arada altı ay İngiltere Londra’da bulundum. Üç ay Tataristan Rusya İslam Üniversitesi’nde misafir hoca ve program geliştirmeci olarak bulundum. Bu dönemler içerisinde sık sık Arap Ülkelerine çeşitli sempozyumlara inceleme ve araştırma amacıyla gittiğim oldu. Evliyim ve iki çocuk babasıyım. Yıllardır Ankara’dayız ve artık Ankaralı olduk.