Halka Dünya

Ringworld
Sıralamalar

2021 40. kitabı
Okunma: 21 Ekim 2021 22:42
İlginç fikirler ve ilginç karakterler barındırsa ve güzel bir konsept içeriyor olsa da , merak uyandırıcı şekilde başlayıp yavanlaşan ve çok dağılan bir hikaye ile potansiyelini değerlendiremeyen, kusurlu bir roman olmuş. Teknik detaylara fazlaca girmek de akıcılığı baltalamış. Bu durumu yazarın Zamansız Dünya kitabında da tecrübe etmiştim çok benzer şekilde. Her bol ödüllü romanın herkesin mükemmel bulacağı bir roman olmadığını bir kez daha kanıtladı. Devam kitaplarına bakalım.
2018 34. kitabı
Okunma: 15 Haziran 2018 16:53
Öncelikle Larry Niven ve Bilinen Evren'le ilgili olarak reklam kokan hareketler kapsamında; sacmaninbagladiklari.com/2018/06/04/sacm... Başlayabilirim herhalde artık, yukarıdaki linke bakanlar Halka Dünya'nın Larry Niven tarafından yaratılan bir serinin ilk kitabı olduğunu çözmüşlerdir herhalde. Aslında yazarın bir seri yaratmaya niyeti yok gibi geldi bana en başta. Zaten kitaplar arasındaki 10'ar yıllık aralıklar biraz gösteriyor bunu. Ama Halka dünyada o kadar çok şey yaratmış ki Niven, bunu tek bir kitapla bırakmak, gerçekten de insafsızlık olurdu biraz. Kitaptan bahsedeyim biraz. Saf bir bilim kurgu bu kitap. Yani ilk defa türle tanışan birisinin kolaylıkla adapte olacağı bir eser değil. Star Trek ya da Babylon 5 tarzı dizilere aşinaysanız seversiniz bir parça. Yoksa uğraşırsınız biraz anlamak için. Sadece o kadar mı? Larry Niven gerçekten her şeyin mantıklı bir açıklamasını yapmak için oldukça uğraşmış. Benim hoşuma giden bu detay bazı okuyucuları sıkabilir belki, ama onlar fazla iç içe değildir zaten bilimkurguyla :) Bilimkurgu her zaman biraz geride kalmıştır diğer türlere göre. Teknolojinin hiç olmadığı kadar hızlı ilerlediği günümüzde bile böyle ne yazık ki. İnsanlar anlayamadıkları , hayallerinin ötesinde kalan şeylere karşı düşmanca bir tavır içine girerler genelde. Ama bilime yön verenler de bir nebze bu yazarlar olmuştur. Şimdi Jules Verne'den söz edebilirim tabi, Nautilus ya da Aya Yolculuk için. Ama Kepler bile cinler yardımıyla aya seyahatin işlendiği bir kitap yazmış zamanında. Hayal gücü ile bilimin birleştiği bu tür, gerçekten insanın gözünü açan eserler çıkarmakta yüzyıllardan beri. Bu arada reklam kokan başka bir hareket olarak , 1K insanının bilimkurgu ile tanışmasına katkıda bulunan
2015 110. kitabı
Eşsiz ve muhteşem bir serinin ilk kitabı. Devasa Halka dünya ve gizemleri...
Puan vermedi·456 syf.·
2025 2. kitabı
4 lü bir serinin ilk kitabı, diğer kitaplarıda edindim, ütopik bir dünyada insan ve yaratıkların yaşantılarından bahseden bir kitap, hayal gücünüzü derinlemesine etkileyen, farklı hislerle düşüncelerinizi yönlendiren çok sürükleyici bir kitap.
Halka DünyaLarry Niven · Panama Yayıncılık · 201897 okunma
2021 12. kitabı
Okunma: 01 Nisan 2021 23:47
Açıkçası biraz zorlanarak okuduğum bir kitap oldu. İçinde çokça terim ve yabancı sözcük barındırıyor. Anlatımı da biraz karışık geldi doğrusu. Bu yüzden okurken sıkıldığım ve anlamakta zorlandığım zamanlar oldu. Ama muhteşem bir hayal gücüyle yazıldığını söyleyebilirim. Karışık anlatım sebebinin de bu muhteşem hayal gücünü betimlemeye çalışmaktan olduğunu düşünüyorum. Kitap seri şeklinde, toplam 4 kitaptan oluşuyor. İlk kitap hakkındaki düşüncelerim bu şekilde. Ama belki serinin diğer kitapları bu şekilde olmayabilir, henüz okumadım. Sonuç olarak bilim kurgu sevenlerin ve özellikle bilim kurgu okumaya alışık olanların okumasını tavsiye edebileceğim bir kitap oldu benim için.
Bilim-Kurgu
Halka DünyaLarry Niven · Panama Yayıncılık · 201897 okunma

Larry NivenYazar · 9 kitap
1938'de Los Angeles'da doğdu. Matematik öğrenimi gören Niven bilimkurgu alanında 5 kez Hugo, bir kez de Nebula ödülü kazanmıştır. “Larry Niven, 1960'larda bilimkurguya yeni bir ses getirdi ve şu anda da etkileyici bilime bağlı BK destanlarının tartışılmaz kralı olarak kabul edilmektedir.” (Waterstone's BK, Fantezi ve Korku Kılavuzu) Yapıtları Halka Dünya Halka Dünya Mühendisleri Halka Dünya Tahtı