Mirzaye Denmarke

8.510 üzerinden
14,6bin kişi
2021 17. kitabı
Okunma: 09 Mart 2021 16:44
Kitapta bazı yerleri anlamadım fakat kitap gerçekten güzeldi. Bazı yerleri mantık çerçevesine oturtamamdım. Ama yine de 1-2 yıl içerisinde tekrar okumak istediğim bir kitap oldu.
2019 42. kitabı
Okunma: 07 Kasım 2019 14:08
Hem Türkçe’sini hem İngilizce’sini okumuş ve filmini izlemiş biri olarak bu muhteşem eseri herkese önerebilirim. Kitap tek kelimeyle harikaydı. Sosyoloji, psikoloji, aşk, ihanet ne ararsanız sonunu kadar bulabileceğiniz muhteşem bir kitap.
To be or not to be
2019 5. kitabı
Okunma: 10 Mart 2019 11:20
Kitabı beğendim ama daha önce hiç tiyatro metni okumamış olmamdan dolayı ilk sayfalarda birazcık sıkıldığımı ve zorlandığımı söylemeliyim. Alışana kadar bir 30 35 sayfa geçti. Tiyatro metinlerini gözünüzde canlandırmak diğer kitaplara göre daha kolay sanki.Bir de kitap çok şiirsel bir dille devrik cümlelerle yazılmış. Okuyunca İyice havaya giriyor insan tiyatro yapıyormuş gibi. Bu kitabı da öyle okumak lazım aslında ayakta, karakterlere bürünerek...
Puan vermedi
Okudukça okuyasın geliyor bu kitabı her satırı ne kadarda güzel .. “İnanma istersen yıldızların yandığına, Güneşin döndüğüne inanma, Doğrunun ta kendisini yalan bil , Ama seni sevdiğime inan Ophelia . ”
2018 53. kitabı
Tiyatro ; insanı, insana, insanla, insanca anlatma sanatı olarak tanımlamış Shakespeare. Dünyada, hakkında en çok konuşulan, yazılan, sahnelenen kitaplardan biridir Hamlet. Bu yüzden kitap hakkında bir şeyler yazmaya çalışmak, damlalıkla bir damla suyu okyanusa bırakmak kadar bile etki yapmaz kanımca. İnsanın ihtiraslarının en belirgin olanları; iktidar (yönetme) ve şehevi olanlarıdır. Bunların tutkusuna kapılmış insanların yapamayacakları kötülükler yoktur. İnsanlık tarihinden bu iki ihtirasa ait bilgileri çıkarın, belki de insanlık tarihi diye bir şeyde olmayacaktır. Hamlet bu iki ihtirasa tutulmuş kral ve kraliçenin yaptıkları zulümler ve mazlumların ilişkilerini anlatan küçük bir oyun. Ancak düşündürdüğü konular öylesine derin ki. Sık sık kendimize ayna tutmaya çalışan bir etki bırakıyor insanda. Viktor Hugo’nun tanımladığı “vicdan, insanın içindeki tanrıdır” sözünün derinliğine götürüyor okuyucuyu. “Dostların arasında denenmiş olanları Çelik halatlarla bağla yüreğine.” “Zaten dünya ne iyidir, ne kötü, düşüncenize bağlıdır iyilik, kötülük” “Tutkularınız büyük de ondan her halde; dünya dar geliyor gönlünüze.” “Tutku öyle boş öyle koftur ki bence, bir gölgenin gölgesi dense yeridir.” “Var olmak mı, yok olmak mı bütün sorun bu ! Düşüncemizin katlanması mı güzel, Zalim kaderin yumruklarına, oklarına, Yoksa diretip bela denizlerine karşı dur yeter demesi mi ? “ “Doğruluğun gücü güzelliği kendine benzetince ye kadar bir kahpeye çevirebilir. Olmayacak bir şeydi eskiden, ama şimdiki zamanda oluyor.” “Buzlar kadar el değmedik, karlar gibi temiz de olsan çamur atılmaktan kurtulamayacaksın.” “Doğduğu gün de bugün de tiyatronun asıl amacı nedir ? Dünyaya bir ayna tutmak, iyilerin iyiliklerini, kötülerin kötülüklerini göstermek, çağımızın ne olup ne olmadığını ortaya