Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Hani Tanrı Ölmüştü?

Lee Strobel

Hani Tanrı Ölmüştü? Gönderileri

Hani Tanrı Ölmüştü? kitaplarını, Hani Tanrı Ölmüştü? sözleri ve alıntılarını, Hani Tanrı Ölmüştü? yazarlarını, Hani Tanrı Ölmüştü? yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Israrla her şeyde kasıt aramaya meyilli olan insanın, amaçsız bir evren tarafından rastgele yaratılmış olması kulağa fazlaca garip gelmiyor mu?”
Zamandan ve mekandan münezzeh olanı deney tüpüne koyamazsınız
Reklam
Moreland'e göre bilimsel terimi pek çok insan için "iyi, mantıklı ve modern" anlamına gelir ve *onlar için eğer bir şey bilimsel değilse o, düşünen insanların inanmaya değer bulmadığı, modası geçmiş bir şey demektir.*
Bilim benim tüm "neden" sorularımın özgürce at koşturabileceği bir alandı.
Bilim onların Tanrılarının işini bitirdi. Modern zamanın beyaz önlüklü bilim adamları, ortaçağın siyah cübbeli vaizlerinin bileğini büktü. Darwin'in evrim teorisinin (ne teorisi, evrim gerçeğinin) anlamı açıktı. Evrensel, ilahî bir ahlak yoktu. Sadece, bir yerden bir yere, bir durumdan diğerine değişen, kültür tarafından şartlandırılmış değerler vardı.
390 syf.
6/10 puan verdi
·
10 günde okudu
Bu kitap modern dünya'da Tanrı'ya olan inancın zayıfladığı bir dönemde insanların nasıl tepki verdiğini inceliyor. Strobel, bilimsel ve tarihsel kanıtlarla desteklediği argümanlarını sunuyor ve okuyucuları, düşünmeye teşvik ediyor herkesin bu konu hakkında farklı görüşleri, düşünceleri olabilir. Kitap Tanrı'nın varlığına dair kanıtları tartışırken aynı zamanda insan doğasının karmaşıklığını ve dünya görüşlerinin çeşitliliğini'de vurguluyor. Düşüncelerimizi ve inançlarımızı sorgulamada ilginç bir okuma kitabı.
Hani Tanrı Ölmüştü?
Hani Tanrı Ölmüştü?Lee Strobel · Ufuk Yayınları · 2011108 okunma
Reklam
İnanç, bir insanın sabit değil, açık fikirli olmasını sağlar. İnanç, sadece fiziki dünyaya saplanıp kalan materyalistlerden farklı olarak kişiye manevi gerçekliğin de farkına varma imkânını sunar.
Sayfa 371Kitabı okudu
Ben, beynimin ve vücudumun toplamından fazla bir şeydim. Yani benim bir ruhum ve vücudum vardı.
Sayfa 366Kitabı okudu
Ben bir ruhum ve benim bir bedenim var. İnsanları, bedenlerini inceleyerek tanıyamayız. İnsanları tanımak için, ne hissettiklerini, ne düşündüklerini, neler istediklerini, dünya görüşlerinin ne olduğunu vs. araştırırız. Bedenlerine dikkat etmek, bize jimnastik yapıp yapmadıklarını gösterebilir, ama bu pek de bir işe yaramaz. İşte bu yüzden, insanları tanımak için, onların "batınına" nüfuz etmeye çalışırız.
Sayfa 353Kitabı okudu
Dinler tutarlı bir şekilde insanların iki yönlü bir mahluk, bir ruhbeden ikilemesi olduğunu öğretiyor.
Sayfa 341Kitabı okudu
Reklam
Çok eskiden inananlar, farklı bir sonuca ulaşmışlardı; Yeryüzünün insan dramasının sergileneceği bir sahne olarak Tanrı tarafından yaratıldığı sonucuna.
Sayfa 212Kitabı okudu
Evren bizim etrafımızda dönmüyor; bizler uçsuz bucaksız samanyolu'nun önemsiz bir banliyösündeki çiğnenmiş bir yolun kıyısındaki sıradan bir köyde yaşıyoruz. Hiçbir büyük rolümüz, hiçbir anlamımız, hiçbir önemimiz... varlığımız için yalnızca var olmaktan başka hiçbir nedenimiz yok.
Sayfa 206Kitabı okudu
Israrla her şeyde kasıt aramaya meyilli olan insanın, amaçsız bir evren tarafından rastgele yaratılmış olması kulağa fazlaca garip gelmiyor mu?
Sayfa 165Kitabı okudu
Bilim adamları, evrenin sırlarının derinliklerine ne kadar inerlerse, Tanrı onların kalplerinden ve akıllarından o kadar siliniyor.
Eğer insanoğlu Darwinci doğal seleksiyonla evrildiyse, bu durumda onu meydana getiren tanrı değil, genetik şans ve çevresel zorunluluklardır.
233 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.