Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Profil
"Bilim ile din rakip değildir. Onlar aynı hikâyeyi anlamaya çalışan farklı dillerdir. Bu dünyada ikisine de yer var."
Sayfa 20 - Altın kitaplar
Sorun burada. Bilim adamları sadece mikroskoplarının ardındakilere bakarlar. Din adamları da sadece sayfadaki sözcüklere. Hiçbiri ağaçlara bakmaktan ormanı göremez.”
Reklam
Dini ilimler ile pozitif bilimlerin beraberliğini savunması, o dönem için çok yeni bir fikirdir. Mektepler medreseyi küçük görüp çağdışılıkla suçlarken, medreseler de mektepleri dinden çıkmakla itham etmektedirler. İki cadde birbiriyle kopuk ve mücadele halindedir. Bu ikisinin birbirini tamamlaması gerektiği tezi, hiç düşünülmemiş ve uygulanmamış bir projedir. Yirminci asrın ihtiyaçlarına göre bir eğitim modelinin geliştirilmesi fikrini, Bediüzzaman'ın Van'da, vali İşkodralı Tahir Paşa'nın konağında ortaya atmıştır.
Maddi ve manevi aktarimlar sebebiyle genlerde potansiyel olarak bulunan "uyuyan" olumsuzluklarin aciga cikmasinin en buyuk engeli: iman ve islami metotlarin beyinde ve DNA da olusturdugu degisimlerdir.
Sayfa 159Kitabı okudu
Bilim ve dinin karşıtlığı hakkında saçma sapan pek çok şey yazılsa da aslında böyle bir karşıtlık yoktur. Tüm bu dünya dinlerinin telkin ve iş görü ile ilan ettikleri şey, açıklığa kavuşan tarihin ve menzili genişleyen bilimin, insanların tek bir evrensel kardeşliği oluşturduğu, tek bir ortak kökenden geldiği, münferit hayatlarının, millet ve ırklarının karışıp melezleştiği ve onca yıldız arasındaki bu küçük gezegende sonunda ortak bir yazgıya varana dek kaynaşmaya devam edeceği şeklindeki makul ve ispati mümkün bir gerçeği gösterdiğidir.
“Bilim önemlidir, fakat hayal daha da önemlidir.”
Reklam
390 syf.
6/10 puan verdi
·
10 günde okudu
Bu kitap modern dünya'da Tanrı'ya olan inancın zayıfladığı bir dönemde insanların nasıl tepki verdiğini inceliyor. Strobel, bilimsel ve tarihsel kanıtlarla desteklediği argümanlarını sunuyor ve okuyucuları, düşünmeye teşvik ediyor herkesin bu konu hakkında farklı görüşleri, düşünceleri olabilir. Kitap Tanrı'nın varlığına dair kanıtları tartışırken aynı zamanda insan doğasının karmaşıklığını ve dünya görüşlerinin çeşitliliğini'de vurguluyor. Düşüncelerimizi ve inançlarımızı sorgulamada ilginç bir okuma kitabı.
Hani Tanrı Ölmüştü?
Hani Tanrı Ölmüştü?Lee Strobel · Ufuk Yayınları · 2011108 okunma
Dinler tutarlı bir şekilde insanların iki yönlü bir mahluk, bir ruhbeden ikilemesi olduğunu öğretiyor.
Sayfa 341Kitabı okudu
Bilim adamları, evrenin sırlarının derinliklerine ne kadar inerlerse, Tanrı onların kalplerinden ve akıllarından o kadar siliniyor.
Eğer insanoğlu Darwinci doğal seleksiyonla evrildiyse, bu durumda onu meydana getiren tanrı değil, genetik şans ve çevresel zorunluluklardır.
Reklam
Darwinizm'in tüm çabası bir doğaüstü yaratıcıya ihtiyaç duymadan, doğanın kendi kendini yarattığını göstermekten ibarettir.
Evrimin manasını anladıkça, bir agnostikten bir ateiste dönüşürsün.
Modern zamanın beyaz önlüklü bilim adamları, ortaçağın siyah Cübbeli vaizlerin'in bileğini büktü.
211 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.