Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
390 syf.
6/10 puan verdi
·
10 günde okudu
Bu kitap modern dünya'da Tanrı'ya olan inancın zayıfladığı bir dönemde insanların nasıl tepki verdiğini inceliyor. Strobel, bilimsel ve tarihsel kanıtlarla desteklediği argümanlarını sunuyor ve okuyucuları, düşünmeye teşvik ediyor herkesin bu konu hakkında farklı görüşleri, düşünceleri olabilir. Kitap Tanrı'nın varlığına dair kanıtları tartışırken aynı zamanda insan doğasının karmaşıklığını ve dünya görüşlerinin çeşitliliğini'de vurguluyor. Düşüncelerimizi ve inançlarımızı sorgulamada ilginç bir okuma kitabı.
Hani Tanrı Ölmüştü?
Hani Tanrı Ölmüştü?Lee Strobel · Ufuk Yayınları · 2011108 okunma
Dinler tutarlı bir şekilde insanların iki yönlü bir mahluk, bir ruhbeden ikilemesi olduğunu öğretiyor.
Sayfa 341Kitabı okudu
Reklam
Bilim adamları, evrenin sırlarının derinliklerine ne kadar inerlerse, Tanrı onların kalplerinden ve akıllarından o kadar siliniyor.
Eğer insanoğlu Darwinci doğal seleksiyonla evrildiyse, bu durumda onu meydana getiren tanrı değil, genetik şans ve çevresel zorunluluklardır.
Darwinizm'in tüm çabası bir doğaüstü yaratıcıya ihtiyaç duymadan, doğanın kendi kendini yarattığını göstermekten ibarettir.
Evrimin manasını anladıkça, bir agnostikten bir ateiste dönüşürsün.
Reklam
Modern zamanın beyaz önlüklü bilim adamları, ortaçağın siyah Cübbeli vaizlerin'in bileğini büktü.
‘Topraktan yaratılma’ sıradan ve alışılmış bir ifade değil; aksine derin anlamlar içeren ekolojik bir tanımlamanın nefes kesen çarpıcı bir gerçeğidir. Doğadaki besin zincirinin inanılması güç bir mükemmellikte gerçekleşen döngüsünün, insanda son bulan halkasıdır.
Âlemde gördüğümüz her şey, kendi başına bir varlığa sahip değildir. Ancak ve ancak Hakk’ın vücudu sayesinde var olmuşlardır.
Düşüncelerimiz nasıl aklımızı parçalara ayırmıyorsa, görünen eşyanın çokluğu da vücut için çokluk olmaz.
213 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.