Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hani Tanrı Ölmüştü?

Lee Strobel

Hani Tanrı Ölmüştü? Sözleri ve Alıntıları

Hani Tanrı Ölmüştü? sözleri ve alıntılarını, Hani Tanrı Ölmüştü? kitap alıntılarını, Hani Tanrı Ölmüştü? en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Israrla her şeyde kasıt aramaya meyilli olan insanın, amaçsız bir evren tarafından rastgele yaratılmış olması kulağa fazlaca garip gelmiyor mu? Sir john Templeton
İngiliz embriyolog Lewis Wolpert'in belirttiği gibi, "benzerlik bizim hayal gücümüzün bir ürünü. " 74
Reklam
Evrimin manasını anladıkça, bir agnostikten bir ateiste dönüşürsün.
Kelam kozmolojik argümanı savunan Abd'li William Lane Craig
Craig şöyle devam etti: "Kelam görüşünü ilk savunmaya başla­dığımda bu görüşün ilk kısmını -varlığı başlayan her şey bir nedene dayanır- herkesin kabul edeceği ortadaydı. Fakat ikinci kısmı evrenin de bir başlangıcı olması biraz daha karışık bir meseleydi. Oysa şimdi, bilimsel kanıtlar nedeniyle ateistler de evrenin bir başlangıcı olduğunu reddetmekte zorlanıyorlar. O yüzden de ateistler görüşün ilk kısmına yüklenmek zorunda kaldılar." Craig başını salladı. "Bu beni hayrete düşürüyor." dedi üzgün bir sesle. "Metafiziksel olarak var olan bir şeyin var olmasını sağlayan bir nedeni olması gerektiği açık. Maddeler yokluktan birdenbire, se­bepsiz yere, ortaya çıkmaz. Yine de Ateist Quentin Smith kitabında şöyle demişti 'Akla en yatkın olan şey, bizim yokluktan, nedensiz ve amaçsız olarak var olduğumuzdur. ' Bu, ateizmin tabutuna çakılan fiyakalı bir çivi gibi duruyor! Bir insanın böyle bir şeyi en mantıklı açıklama olarak ileri sürebilmesi beni hayrete düşürüyor." "Genelde bu konumdaki insanlar, yapamayacaklarını bildikleri için görüşleri çürütmeye çalışmazlar. Onun yerine 'bunun doğru olduğunu ispat edemezsin' diyerek şüpheci bir yola başvururlar. Bu şüpheleri öyle bir seviyeye ulaşır ki artık hiçbir şey onları ikna edemez.
Eugenie Scott'ın dediği gibi "Zamandan ve mekândan münezzeh olanı deney tüpüne koyamazsınız." Eğer inanmam için bilimsel bir neden yoktuysa, var olup olmadığıyla ilgilenmeyecektim.
Nokta :)
"Zamandan ve mekandan münezzeh olanı deney tüpüne koyamazsınız"
Reklam
Meyer bir an düşündü. "İnsan bilincinin kesinlikle, insan doğasına teistik yaklaşımı desteklediğini söylerdim." dedi. "İlahi dinler, sadece maddeden ibaret olmadığımızı -Marvin Minsky'nin sözleriyle· 'etten yapılmış bilgisayar' değil, Tanrı'nın suretinde yapıldığımızı­ anlatır." "Kendini ifade edebilmeye, sanata, dile ve yaratıcılığa kabiliyeti­miz var. Bilim, beyindeki fiziksel maddenin tanımlaması dışında bu tür bilince bağlı kabiliyetlerden hiç bahsetmiyor. Bunlar nereden geli­ yor? Yine, teizmin en iyi açıklamayı yaptığını düşünüyorum. Meyer, sandalyesinin kenarlarını hızla kavrayarak; "Evet, eli­mizde şu var" dedi, doğaçlama sözlerini bitirmek istercesine konuyu toparlayarak, "aşkın ve akıllı bir sebebi gösteren yarım düzine kanıt topluluğu. Bu inanılmaz bir şey! 19. yy.daki bilim adamları natüralizmin her şeyi açıkladığını söylerken bunlardan habersizlerdi. Allah'a şükür son elli yılda yapılan keşifler sonucunda bugün çok daha.fazla şey biliyoruz." "Bahsettiğiniz kanıtlara dayanarak," dedim, "Tanrı tezini nasıl tamamlayabilirsiniz?" "Öncelikle, teizm, sebep olarak aşkın Yaratıcı düşüncesiyle, Big Bang'e tabiatçı bir açıklamanın sağlayabileceğinden çok daha makul bir açıklama yapıyor." dedi. "Big Bang'i meydana getiren, evreni var eden sebep; maddeden, zamandan ve mekandan bağımsız olmalı." Musevilik, Hıristiyanlık ve İslam'da Tanrı bunlardan münezzehtir. Fa­kat natüralizm, tarifi gereği, tabiatın kapalı sisteminin ötesinde her­hangi bir varlığın varlığını reddeder.
"Durun da size şöyle anlatayım" dedi. Steril ve dengeli bir tuz solüsyonunu bir test tüpünün içine koyun. Sonra da içine canlı bir hücre koyun ve onu delin. Böylece tüm içindekiler solüsyona doğru akacaktır. Şimdi test tüpü bir canlı hücre oluşturmak için gerekli tüm moleküllere sahip öyle değil mi? Yani, Miller'in deneyindeki aşamanın bile çok ilerisinde. Yaşam için gerekli olan tüm parçalar elinizde mevcut." "Doğru" dedim. "Sorun şu ki," diye devam etti; "bu durumda bile canlı bir hücre elde etmenin imkânı yoktur. Hatta bunu denemeye gerek bile yoktur. Bu bir fizikçinin bir kayayı yokuş yukarı aya kadar çıkarabilir miyim diye denemesi gibi bir şey olurdu. Aklı başında bir tek biyolog bile bu moleküllerle dolu test tüpünü alıp onları canlı bir hücreye dönüştürmeyi denemez." "Başka bir deyişle" dedim; "eğer hayatı yaratmak istiyorsan, canlı olmayan kimyasallardan hücreyi oluşturacak parçaları meydana getirmek çok zor, ama bu bile bunları doğru şekilde bir araya getirirken karşılaşacağın sorunların yanında çocuk oyuncağı.”
Bilim, hakikatin arayışı olmalı, sadece materyalist izahların değil.
Sayfa 291 - Ufuk yayınlarıKitabı okudu
İnanç, bir insanın sabit değil, açık fikirli olmasını sağlar. İnanç, sadece fiziki dünyaya saplanıp kalan materyalistlerden farklı olarak kişiye manevi gerçekliğin de farkına varma imkanı sunar.
222 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.