Soğuk Bedenler

Zilan Erbek Arıkan
2021
İkinci Adam Yayınları

2024 83. kitabı
Harese Zilan Erbek Arıkan Aylar önce İstanbul Emniyet Müdürlüğüne Bakanlık tarafından ulaştıran ihbar sonrası Karadeniz bölgesinin bulunan,Rize iline bağlı,Dipsiz Köyü civarında bir çok kayıp insan haberi geldi.Jandarma Komutanı olayla ilgili yürüttüğü soruşturma bir sonuca varamamıştı.Kayıp insanların ailelerinin yaptığı baskıya dayanamayarak,olayı İçişleri Bakanlığı’na yönlendirdi.Bakanlık ise olayların daha fazla büyümemesinaçısından Emniyet Genel Müdürlüğünden Jandarma yardım etmesini istedi.Emniyet Genel müdürlüğü ise İstanbul Emniyet Müdürlüğüne olayı yönlendirmişti.Polisler kayıp insanları bulmak için seferber olurken çok geçmeden gelen aynı bölgede kaybolan arkadaş grubu ihbarı karakolun gündemine bir bomba gibi düştü. Bakanlıktan gelen baskılar sonucunda Emniyet Genel Müdürlüğü Cinayet Bürosuna bağlı Başkomiser Bahoz ve ekibini kayıp kişilerin son görüldüğü yer olan Karadenizin sahil kıyısındaki,Dipsiz Kuyu köyüne gitmelerini ve olayı sessizlik içinde soruşturmaları emrini verdi. Bunun üzerine Bahoz köye yerleşti ve ekibini de civar köylere dağıtarak soruşturmaya başlattı. Çocukken Asker babası Şehit Albay Ergün Duman ın ağır disiplini altında büyümüştü.O yüzden Bahoz,hep kendini kanıtlama içgüdüsüyle hareket ediyordu.Polis olmayı seçmesinde bu kendini kanıtlama hırsı yüzündendi. Hırsı sayesinde büyük başarı elde edip Cinayet Büro Başkomiser olmustu.Babasını kaybedeli yıllar olmasına rağmen hala ara ara babasının sesini duyar,babasının eğitimlerde verdiği o baskıyı anımsardı.Otuz yaşını geçmiş olmasına rağmen ne kendi ne doktor olan erkek kardeşi Akın,ne de ünlü bir Fizyolog olan kızkardeşi Aslı evliliği düşünmüştü.Hep birlikte anneleriyle yaşıyorlardı. Telefonuna gelen ihbarla cipine atlayıp ormana giden Bahoz,duyduğu çığlıkları takip ettiğinde kendisine telefon
Harese: Soğuk Bedenler
2024 22. kitabı
Okunma: 23 Mart 2024 00:00
Herkese Merhaba Bugün sizlere Zilan Erbek Arıkan kaleminden Harese kitabının yorumu ile geldim Mart ayının ikinci korku ve gerilimi iliklerinize kadar hissedeceğiniz bir kitap ile sizlerleyim.️ ಇYaklaşık dört ay önce Karadeniz Bölgesi'nde bulunan, Rize iline bağlı, Dipsiz Kuyu köyü civarında sebepsizce beş kişinin kaybolması jandarmayı ayaklandırmış. Birkaç ay soruşturma devam etmiş fakat bir sonuç alınamaması durumunda, kayıp insanların ailelerinin baskısıyla İç İşleri Bakanlığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün olayı ele almasını istemiş. Polisler arama çalışmalarına devam ederken, kayıp arkadaş grubu ihbarı ile kayıp sayısı on beşe yükselmiş. Sonuç itibariyle olay ülke gündeminde yerini almış. Baskılar sonucu cinayet büro başkomiseri Bahoz ve ekibi olayı sessiz bir şekilde soruşturmak için olay yerine gelirler. Ekip civar köylere, Bahoz oraya yerleşir ve olayı çözmeleri için çalışmalara başlarlar. Bahoz aylardır ulaştığı bütün ipuçlarına göz attığında olayın köyün yakınlarında ki ormanda bittiğini farkeder. Ormanda bir şeyler olduğunu hissediyordur ve köyün çobanı ormana çağırdığında sona yaklaştığını düşünmüştür. Ama asıl hikâye şimdi başlıyordu... ಇAile rutini haline gelen Karadeniz Bölgesi şelale kenarı kamplarına bu sene de büyük bir hevesle gelmişti Yekta ve ailesi. Çadırlarını kurmuşlar, ateşi ortalarına alarak yemeklerinin ve sohbetin keyfini çıkarıyorlardı. Sıra her sene olduğu gibi hikâye faslına gelmişti. İlk babası başlamak istediğinde korkunç bir hikâye geleceğini hissetmişti Yekta. Babası hikâyeyi o kadar korkuç bir şekilde anlatmıştı ki, daha fazla dayanamayıp yarıda kestirmişti kızı. Sinirle çadırana giderek kitap okumuş, ailesi çoktan uykuya daldığı sırada o da uyumak için gözlerini kapatacaktı ki, ateş ile çadırı arasında büyük ve ince olan, iki ayağı
Edebiyat Korku-Gerilim Roman
2021 205. kitabı
Okunma: 22 Aralık 2021 11:08
Her insanın içerisinde bir vahşet yattığını biliyordu. Vahşetin kendisinin insan olabileceğini ise yeni öğrenmişti. . . Ölümün acısını ancak ölüm temizlerdi.. . . Tehlike Karadeniz 'in karanlık ormanlarında pusuya yatmış bekliyordu... Aslında hepimize bir nefes kadar yakın olan ölümün kokusunu, soğukluğunu ensenizde hissedeceğiniz, #haresesoğukbedenler için hazırsanız başlıyoruz... . . Polis memuru Bahoz, ardı ardına kaybolan ve bulunamayan insanları bulmak ve olayı soruşturmak için Karadeniz 'in ücra bir köyünde göreve başlamıştı. Ne kadar uğraşsa da kayıp insanlardan bir iz bulamıyordu. Derken, Çoban' dan gelen bir telefon ile, Karadeniz'in dondurucu ayazında şelaleye doğru yol almaya başladı. Telefon sinyali azaldıkça içindeki kuşku büyüyordu. Çünkü, karşılaşacakları için hazır değildi... Dondurucu soğukta, üzerinde sadece atlet ve şort olan bir genç kız... Elinde bıçak ... yüzü gözü kan içindeydi... Dudaklarında ise tek bir kelime... Kurtuldum!.. . . Peki, gerçekten kurtulabilmiş miydi? O'nu bu hale getiren, ormanın derinliklerinde gizlenen ölümcül sır neydi? Artık hiçbirimiz güvende değiliz!.. Şimdi pencerelerinizi sıkıca kapatın ve sakın ses yapmayın... Onlar her yerde olabilir... Ölüm, sivri dişlerini uzatmış, hayatınızı paramparça etmek için pusuda bekliyor olabilir.... Korku kitabı sevenlerin mutlaka okuması gereken bu güzel eser tavsiyemdir der hepinize şimdiden keyifli okumalar dilerim ️ Kitapla Kalın
Zilan Erbek Arıkan - Harese Soğuk Bedenler
2022 84. kitabı
Okunma: 04 Kasım 2022 00:00
Selamm Bugün sizlere sevgili @zilan_erbek_arikan 'ın yazmış olduğu Harese Soğuk Bedenler kitabının yorumuyla geldim.. Yazarın kalemiyle tanışma kitabım oldu ve cidden severek okudum. Normalde Gerilim-Korku türünü daha çok izlemeyi severim ama bu kitap ve kurgusu o kadar güzeldi ki bir çırpıda okunup bitti. Bazı yerlerde gerildiğim olmadı mı oldu tabi ki Kapağından da az çok anlaşılıyordur diye düşünüyorum neden gerildiğim.. Yazarın kalemi, kurgusu çok güzeldi ve kitabın heyecanı son sayfasına kadar hiç düşmedi Spoi olmasın diye ve devamı olduğu için konusundan biraz bahsedeceğim ve bu türde okumayı sevenlere ise tavsiye ederim. Devamında neler olacak gerçekten çok merak ediyorum. Dilerim ki yakın zamanda okuruz #konusu Bahoz, Rize Dipsiz Kuyu Köyü’nde insanların ortadan kaybolması nedeniyle soruşturma için görevlendirilir.. Ne var ki başta beş kişi ile başlayan bu kayıplar gün geçtikçe çoğalır ve Bahoz bir türlü nedenini bulamaz. Bulmadıkça da kendine öfkelenir. Köy halkını ise sakinleştirmek de gittikçe zorlaşır.. Birgün telefonu Çoban tarafından aranır ve Bahoz’dan yardım ister. Ormana yaklaştıkça korkusu artar. Ne ile karşılaşacağını bilmese de Bahoz çobana ulaşmaya çalışır. Kendisine ulaştığında ise çoktan ölmüş olduğunu ve başında bir kadın olduğunu görür. Kadına kelepçe vurup evine götürür, bu durumda ekibe haber vermesi gerekirken şebekelerin de olmaması nedeniyle haber veremez. İçinden bir ses ise kadının masum olduğunu fısıldar. Peki evinde tuttuğu kadın gerçekten masum mu? Yoksa bu kadın sayesinde bir çok sorusuna da cevaplar bulabilecek mi? Dışarıda bilmediği yaratıklar sürüsü, evinde ise hiç tanımadığı bir kadın.. Gün geçtikçe kaybolan ve ölen insanlar.. Ve geçmişten gelen akılalmaz sırlar.. Devamı ve çok daha fazlası kitapta saklı, ilginizi
Korku-Gerilim
2024 25. kitabı
Yazarımızın 17 yaşında kaleme aldığı "Cehennemin Soğuk Haritası" kitabını 2020 yılında okumuş, kalemine hayran kalmıştım. "Harese: Soğuk Bedenler" kitabını da bu yıl okumak nasip oldu. Belirtmem gerekiyor ki bu romanını da 19 yaşında kaleme almış. Çok başarılı buldum. Anlatım üslubu akıcı, olay örgüsü ise kuvvetliydi. Karadeniz Bölgesi'nde bulunan, Rize iline bağlı, Dipsiz Kuyu köyü civarında insanlar kaybolmaya başlamıştır. Kaybolan insan sayısı artınca olay İç İşleri Bakanlığına yönlendirilmiştir. Bakanlık ise olayların daha da büyümemesi açısından Emniyet Genel Müdürlüğünden jandarmaya yardım etmesini istemiştir. Emniyet Genel Müdürlüğü ise olayı İstanbul Emniyet müdürlüğüne yönlendirmiştir. Bakanlıktan gelen baskılar sonucunda Emniyet Genel Müdürü, cinayet bürosuna bağlı başkomiser Bahoz'a ve ekibine kayıp kişilerin son görüldüğü yer olan, Karadeniz sahil kıyısındaki, Dipsiz Kuyu köyüne gitmeleri ve olayı sessizlik içerisinde soruşturmaları için emir vermiştir. Bu emrin hemen ardından Bahoz köye yerleşmiş, ekibiyle soruşturmaya başlamıştır. Ormanda yaptığı araştırmalar sonucunda ipuçları bulmayı hedeflerken hikâyenin aslında henüz başlamadığının farkında değildir. Çoban ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından olaylar hızlanmaya başlamıştır. Bahoz, çok zaman geçmeden ormanın derinliklerinde çobanın cansız bedenine denk gelmiştir. Boynundaki kesik boydan boyadır ve olay yerinde bir kadın vardır. Olaylar hızını kesmeden artmaya devam eder... Acaba insanların kaybolmaları ve vahşice öldürülmelerinin ardında hangi gizemler saklıdır? Gizem-gerilim türünde olan bu kitabı son sayfasına kadar merakla okudum. Cinayet mizansenleri ve sayfalar arasında barınan gizem oldukça tatmin ediciydi. Türü sevenlerin kesinlikle yazarımızın kalemiyle tanışmasını tavsiye ediyorum.
2024 12. kitabı
Herkese merhaba Bugün yine bitmesin diye yavaş yavaş okuduğum, her sayfasında gizem,gerilim ve korkunun katlanarak arttığı soğuk bedenler'den bahsetmeye geldim Bu güzellik bitti ama ben henüz yaratıklardan ayrılmaya hazır değilim tamam biraz vahşilerdi ama çok tatlılardı ve ben uzun zamandır bu tarzda bir eser okumadığım için ilaç gibi geldi bana okurken hem çok gerildim hemde ormadaki yaratıkları görmeyi çok istedim ve kitabı okuyacaklara özellikle bir tavsiyede bulunmak istiyorum mutlaka gerilim müziği dinleyerek okumaya başlayın acayip güzel oluyor Unutmadan yazarın kalemine de bayıldığımı söylemek istiyorum ve bundan sonra ne yazarsa yazsın okurum hatta en kısa zamanda diğer kitaplarını da alacağım. Yazar bu eserini 19 yaşında kaleme almış genç yaşına rağmen kitap o kadar güzel kurgulanmış ve o korku hissi öyle güzel anlatılmış ki ben günlerce bu bebeği övebilirim ve şunu da söyleyeyim ben yaratıklara bir parça aşık olmuş olabilirim Ölümün soğuk ve karanlık yüzü Karadeniz'in sahil kıyısındaki dipsiz kuyu köyünde hissettirdi kendini ilk önce. Biribiri ardına kaybolan insanlar, geçmişten gelen karanlık ve korkunç bir sır ve bu korkunç gerçeğin bedelini canlarıyla ödeyen masum insanların boğazına dolanmaya, köylülerin yüreğine korku salmaya ve onları katletmeye başlamıştı. Jandarma komutanlığı bu işin içinden çıkmayınca olay yüksek mercilere ulaşmış ve en sonunda İstanbul cinayet büro komiseri Bahoz ve ekibi büyük bir gizlilikle bu olayı araştırmaya başladılar ama henüz vahşetin boyutu hakkında hiçbir bilgiye ulaşamamışlardı, taki bir çoban Komiser Bahoz'u arayıp ormanda bir kadının çığlık seslerini duyduğunu söyleyene kadar. Komiser ormana gittiğinde parçalanmış bir ceset ve elinde av bıçağı tutan bir kadın görmeyi beklemiyordu elbette, peki bu kadının sırrı neydi
2022 105. kitabı
Okunma: 24 Ekim 2022 17:01
Cinayet Büro Başkomiseri olan Bahoz ekibi ile gelen kayıp insanların ihbarları üzerine Rize’ye bağlı Dipsiz Kuyu Köyü’ne ve çevre köylere yerleşmiştirler. Beş kişi ile başlayan kayıplar zamanla on, on beş kişi olmuş bütün köyü ise bir korku sarmıştır. Aradan bir ay kadar zaman geçmiş ama kayıp insanlar bulunamamış, aksine kayıplar devam etmektedir. Bir gün çoban korkarak Bahoz’u aramış ve ormanda bir şeyler olduğunu söylemiştir. Ancak bir süre sonra telefondan bir kadının çığlık sesi gelmiş ve çobanın sesi kesilmiştir. Çobanın yanına vardığında onu ölmüş bir şekilde bulurken, elinde bir av bıçağı ile üzerinde sadece atlet ve şort olan, saçı başı yağ içinde, üstündeki pislikten teni görünmeyecek kadar kirli bir kadın ile karşılaşmıştır. Kadının bayılması ile onu alıp evine götürmüştür. Ekibine haber vermesi gerekmektedir. Ancak dışarıdaki fırtına ve elektrik kesintisi yüzünden zor zamanlar geçirmektedir. Bir süre sonra ise köy santraline gittiğinde birinin kabloları kestiği için kesinti olduğunu fark etmiştir. Ve orada beyaz ince uzun bir varlık görmüştür. Ancak fırtınadan dolayı net olarak görememiştir. Eve geldiğinde ise baygın bir şekilde bıraktığı kadını uyurken bulmuştur. Kadın kimdir? Ormanda ne işi vardır? Kadın geçmişinde neler saklıyordur? Elektrik kablolarını kim kesmiştir? Ormanda gördüğü beyaz varlık nedir? Kayıp insanlar nerededir ve onları bulabilecek midir? Soluksuz okudum. Gizem, gerilim, polisiye, suç, korku, aşk ne ararsanız vardı. Farklı bir şey beklerken bambaşka bir şey ile karşılaştım ve neye uğradığımı şaşırdım. Olay olay üstüne, sırlar sırlar üzerine geldi. Aksiyon hiç bitmedi ve çok akıcı bir şekilde ilerledi. Çoğu gerçeği ise kitabın sonlarına doğru öğrendik. Bazı yerlerde içim acırken bazı yerlerde de yeter ama diye bağırmak istedim.
HareseZilan Erbek Arıkan · İkinci Adam Yayınları · 202120 okunma
Gizem-gerilim türündeki bu hikâyede, korku dolu anlara kapılarınızı aralamak ister misiniz? Geçmiş, pusuda beklese de hiçbir zaman kaybolmaz. Daima, karanlık bir gölge gibi, insanı takip eder. Fırsatını bulduğu ilk anda ise keskin pençelerini ruhunuza geçirir. Peki ya geçmişten gelen bu gölge, bir canavarın nefesini ve pençelerini taşıyorsa ne olur? Ölüm kapınızı tırmalar ve bulduğu ilk açıklıktan içeriye sızar. "Ölümden, ölümümden kaçmalıydım." "Ölümün peşimdeki yüzü aydınlanmış ve bedenimi parçalayacak dişleri, çığlıklarını serbest bırakmak için aralanmıştı." "Burnuma dolan leş ve kan kokusunun manasını gözler önüne seren; onlarca yarısı yenmiş cesetle ve kan gölüyle çevrili odacık nefesimi kesti." "Ölümün acısını ancak ölüm temizlerdi." "Ölüm hiç bu kadar cazip gelmemiş, yaşamak hiç bu kadar acı vermemişti." "Acıyla kıvranan ruhum ve kalbim çığlık çığlığa bedenimde koşturuyordu. ‘Ölmek istiyorum!’ diye bağırdığımda çıkan sesim mağara koridorunda yankılandı. Kulağıma dolan sesim beni korkuturken, kendime geldim. Hıçkırıklara yol veren dudaklarımı mühürledim. İçimden defalarca kez tekrar ettim; Ölmek istiyorum."
2022 3. kitabı
Okunma: 06 Ocak 2022 14:06
Harese: Soğuk Bedenler || Zilan Erbek Arıkan ~ 355 s. Bahoz, şehit düşen Albay babasının ağır disipliniyle büyümüş bir Cinayet Büro Başkomiseri’dir. Rize’de Dipsiz Kuyu Köyü civarında yaşanan garip olaylarla birlikte ortadan kaybolan insanlar vardır. Bahoz’da bu davayla ilgileniyordu, hatta amacı davayı tek başına sonuçlandırmaktı. Dondurucu soğuk işleri epey zorlaştırırken çıkan fırtına ile tüm köyün elektriği kesilir. Köyün çobanı ise elektrik santraline bakmak için ormana gittiğinde bir kadın çığlığıyla karşılaşır ve hemen Bahoz’a haber verir. Bahoz hemen olay yerine gelir ama Çoban çoktan ölmüştür. Dondurucu soğuğun ortasında bir kızla karşılaşan Bahoz şaşkına döner. İncecik bir atlet ve şortla duran kızın elinde bir avcı bıçağı vardır. Evine götürdüğü kızdan tüm olayı öğreneceğini düşünür. Muhtar ve kayıp yakınları artık bu olayların çözülmesi ister. Bahoz ormana gider elektrik santrallerindeki kabloların kesildiğini görür ve vahşice katledilmiş bir cesetle karşılaşır. Olay yerinden uzaklaşırken aniden karşısında bembeyaz dört ayağının üstünde koşan bir hayvan görür. Aslında insan figüründe ama bembeyaz, tüysüz, 2 metre boylarındadır. Hatta bunlardan çokça da vardır. Tüm sır o kızda gizliydi. Bahoz, eve gidip onu konuşturacaktı. O kız, Yekta’ydı. Bu olaylardan bir hafta önce ormanda, şelale kenarında anne ve babasıyla birlikte kamp yapıyorlardı. Huzurlu geçen gecenin ardından babasının korkunç bir hikaye anlatmasıyla başlar her şey... Bundan sonrasında ise; “Dışarıda dolaşan yaratıklar, mağaralarda sömürülmüş hayatlar, cesetler ve parçalanan bedenler...” Ve açığa çıkan gerçekler... “Ölümün nefesi her daim enselerindeyken birbirlerinin varlığı ile ısınan iki ruh, alevlerin gölgeleri eşliğinde hiçliğe doğru ilerledi.” ️ Sevgili yazarımızın 19 yaşında kaleme
2024 29. kitabı
Okunma: 21 Mart 2024 06:41
Karadeniz Bölgesi'nde bulunan, Rize iline bağlı, Dipsiz Kuyu köyünde insanlar esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmaya başlarlar. Jandarma komutanı bir soruşturma yapar ama bir sonuca varamaz. Olay İstanbul emniyet müdürlüğüne yönlendirilir. Emniyet cinayet bürosuna bağlı Komiser Bahoz'u Dipsiz Kuyu köyüne olayları araştırması için gönderir. Bahoz'u birgün köyün çobanı arar ve yardım ister. Ona ormanda bir kadın olduğunu ve deki gibi ağladığını söyler. Bahoz vakit kaybetmeden ormana gider. Ormana gittiğinde çobanın cesedi karşılaşır. Yanı başında ise üstü başına pislik içinde, hava çok soğuk olmasına rağmen üzerinde bir şort ve ve askılı bir aklet olan bir kadın vardır. Kadına baktığında kanlı bıçağı fark eder ve kadının çobanı öldürdüğünü anlar. Kadına "At bıçağı! Polis!" dediğinde kadın tebessüm eder ve "Kurtuldum" der. Kadın neden kurtulmuş tu? Kaybolan insanlara ne olmuştu? Komiser Bahoz bu gizemli olayları çözebilecek mi? Kitap hakkında heyecanını kaçırmamak için çok fazla spoiler vermek istemiyorum. Soluksuz okunan, gizem ve gerilim dolu bir kitap. Yazar kitabı 19 yaşında yazmış. Kaleminin daim olmasını dilerim. Ben kitabı çok severek okudum. Sizlerede mutlaka okumanızı tavsiye ederim.