Hasta Değil Susuzsunuz

Kemal Özer

Hasta Değil Susuzsunuz Sözleri ve Alıntıları

Hasta Değil Susuzsunuz sözleri ve alıntılarını, Hasta Değil Susuzsunuz kitap alıntılarını, Hasta Değil Susuzsunuz en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Idrar rengini değiştiren bir ilaç kullanımı söz konusu değilse ve idrarın rengi sararmış ise yeterli miktarda su alınmıyor demektir.
Çocukluk dönemi astımlarının en önemli nedenlerinden biri de az su içirilmesidir.
Reklam
Kâinatta ne varsa suda yaşadı önce; Üstümüzden su geçer doğunca ve ölünce. Su bir şekil üstü ruh, kalıplarda gizlenen; Yerde kire battı mı, bulutta temizlenen... Su duadır, yakarış, ayna, berraklık, Saffet; Onu mâdeni gökte altınlar gibi sarfet!
Tamahkârlık, hükümran olma duygusu, hevâ üzeri ne kurulan düzenin devamı için verilen mücadeleler ne yazık ki tüm canlıların hak ettiği sıhhî ve kaliteli bir hayatı yok ediyor. Temelsiz bir şekilde daha uzun yaşadığı iddia edilen modern zaman insanının sağlığının ne kadar kötü olduğu, hayat kalitelerinin ne denli zaafa uğradığı herkesin mâlumu.
Yine ilk sıralara girmeyi başarmışız..
Antalya İl Tarım Müdürlüğü'nün 2011 Antalya Tarım Master Planı Yayınına göre, Avrupa'da en fazla pestisit kullanan ülke Hollanda. Bu ülkenin hektar başına pestisit kullanımı yaklaşık 13 kilogram En az pestisit kullanan ülke ise 1,2 kilogramla Finlandiya. Ülkemizde pestisit kullanım miktarları ise ilden ile değişiklik gösteriyor. Mesela, yaş meyve-sebze üretiminin yaygın olduğu Antalya'da kullanılan pestisit miktarı, yaklaşık olarak hektar başına 26 kilogram. Bu veriler, Avrupa'nın en fazla kullanan ülkesi olan Hollanda'nın iki katıdır.
Halk hâlâ 'organik ürün' dendiğinde tabiî olduğunu zannetse de işin gerçeği hiç de öyle değil. En mâsum ifadeyle; diğer ürüne nispetle biraz ihtimam gösterilmiş olan yine bir konvansiyonel üründen söz etmek zorundayız. Organikçilerin alınmasına gerek yok, ne yazık ki gerçek bu! 'Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik've ekleri incelendiğinde 'Endüstriyel Organik Gübre'lerde sadece 90 mg/ kg kadmiyum sınırı getirilip, diğerlerinde ise Tarımda Kullanılan Kimyevi Gübrelere Dair Yönetmeliğin ölçülerini esas aldığı belirtiliyor. Kompost edilmiş veya fermente ev çöplerinde 0,7 mg/kg kadmiyum, 70 mg/kg bakır, 25mg/kg nikel, 45 mg/kg kurşun, 200 mg/kg çinko, 0,4 mg/kg cıva ve 70 mg/ kg kroma izin verildiği ifade ediliyor.
Reklam
120 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.