Eser; Emekçi, Aydınlık, PDA dergilerinde yazmış, TİP, FKF ve Dev-Genç örgütlerinin içinde olmuş hatta bazılarının yönetiminde bulunmuş Gün Zileli’nin anılarının 1972-1980 dönemlerini içeren 2. kitabı. İlk kitapta gördüğümüz legal-illegal yapıların daha da ayrışmalarını, adından anlaşılacak şekilde ‘’havarileri’’ anlatmış. Ayrıca ilk kitapta başladığı Doğu Perinçek (kız kardeşi Feyza Perinçek ile evli bu arada) eleştiri ve iğnelemelerinin sıklığını da artırarak devam ettirmiş.
‘’1974 yılındaki genel afla dışarı çıkıldığında sol örgütleri toparlayanlar Havariler oldu. Deniz Gezmiş’i görmüş, onunla THKO’yu kurmuş havariler “Halkın Kurtuluşu “ (daha sonra TDKP) hareketini, Mahir Çayan’ın arkadaşları “Dev-Yol” ve “Kurtuluş “ hareketini, İbrahim Kaypakkaya’nın çevresinde bulunan, onunla birlikte Aydınlık hareketinden kopmuş havariler TKP-ML’yi örgütlemeye giriştiler. ‘’
Okuyucuyu kendi düşüncelerinin doğruluğuna çekmeye çalışmaması, yazım dilinin güzel olması, sayfa sayısına rağmen hızlı okunmasını sağlıyor. Samimi buldum. Ama o dönemi aktif olarak yaşamış, o fikirlere inanmış, hayatları bu uğurda farklı yollara gitmiş kişiler için bunları okumanın ‘’acı ve kızgınlık’’ uyandırabileceğini düşünüyorum. Yine de hangi siyasi fikre sahip olunursa olunsun, dönemin ve örgütlerin hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kişiler için tavsiye ederim.