Okumam gereken kitabi evde unuttuğum için hastanede hemşire odasında kitap var mıdır acaba diye ararken bulduğum kitap. Bir oruruşta bitecek akıcılıkta bir öykü denilebilir. Konusu ilgi çekici olmakla beraber bi tekdüzelikte vardı aslında. Bir bölgede yaşadiği inanilan bir hayaletin hikayesi ama neden bu kadar gereksiz konulara değinildi bilemedim. Sonunda daha farkli bir son ile tüm hikayeyi daha etkileyici kılmasını beklerdim. Ama sabahın 4 de okuyunca da ekileyici bulmamış olabilirim:)
Güzel bir kitap okuyacağim, beni içine çeksin, hızlıca okuyayım derseniz tavsiyemdir.
Hayalet SüvariTheodor Storm · Bordo Siyah Yayınları · 2013230 okunma
Fantastik tarzı çok kendime yakın bulmasamda bu kitabı severek okudum. Sırf yayınevini sevdiğim için başlamıştım, acaba bitirebilir miyim dedim ama iyi ki başlamışım. Sürükleyici bir kitap, kesinlikle okunmalı.
Hayalet SüvariTheodor Storm · Bordo Siyah Yayınları · 2013230 okunma
Öncelikle 7 puanlık kitabı 3 puan vererek ortalamasını 6.8'e düşürerek büyük iş başardığıma inanıyorum. Yazılan incelemelerin çoğunu okudum. Çoğu kişi kitabın cok iyi olmadığının, kapağın arkasında yazılanlarla bir alakası olmadığının farkında. Buna rağmen neden yüksek veriliyor anlamıs değilim, ama kimsenin keyfinin kâhyası olmadığım için bu kısım beni ilgilendirmez.
Neden beğenmediğime gelecek olursak; öncelikle kitapta gerilim diye bir unsur yok, dünya klasiği niteliği taşıyan bir kitaptaki yazım ölçütlerinden neredeyse hiçbiri yok, söylenildiği gibi fantastik bir korku yok; evet hayali bir atımız var birkaç kez görüyoruz ama kitaptaki fantastik öge olarak adlandırılan bu kısmı Nova Prospekt'in paranormal aktiviteleri kadar değerlendirseniz de cok bir fark olmaz.
Doğa ve inatçı insan ırkının çatışması gösterilmeye çalışılmış, ama böylesi güzel bir konu daha güzel bir şekilde anlatılabilirdi.
Hayalet SüvariTheodor Storm · Bordo Siyah Yayınları · 2013230 okunma
Fantastik kurgu ya kurgu olduğunu ya da gerçekçiliği hissettirmeli. Arada olmamalı. Giriş kısmında kişinin arkasındaki hareket hisleri öyle gerçekçi geliyor ki...
Hayalet SüvariTheodor Storm · Bordo Siyah Yayınları · 2013230 okunma
Gotik- Fantastik diye gösterilen bir türü heyecanla hafif ürpertiyle okumaya başlıyorsunuz. Kitap sizi içine çektikçe kalp atış hızınız değişir ve göz bebekleriniz büyür. En azından böyle olması gerekir beklentisiyle başlarsınız bu türdeki bir kitaba. Ancak Hayalet Atlı Binici kitabı girişte büyük bir heyecan verip sonra iyi aile babası bir adamın set amiriyken yaşadıklarını anlatıyor. Sürekli hayalet binicinin atıyla bir yerden çıkmasını istedim durdum. Ancak hayalet binici sadece başlıkta ve girişte kaldı. Kitabın içine giremedi ne yazık ki.
Bunun dışında kitabı çok beğendim. Kurgu içindeki kurgu olayların eskide kaldığını ve daha esrarengiz bir olaya bürünmesini sağlamış. Aynı zamanda Hauke adındaki set amirinin yaşamı, çalışmaları ve hiç bir zaman destek görmese de yolundan dönmemesi, insanların yararına yapılan şeyleri zaman sonra anlaması ve her olayda bir günah keçisinin olması kült konulardan biri.
Türk edebiyatındaki fantastik- gotik unsurların Gulyabaniden öteye gitmemesini göz önüne alırsak konu bakımından da konunun işleniş bakımından da benim için yeni ve önemli bir eser oldu.
Kitabın Hayalet Sürücü filmine de ilham olduğunu düşünüyorum.
Eğer siz de bu kitabı okumak için birinden tavsiye alayım ya da okuyup okumamak konusunda karasızsanız ve ikna edilmeyi bekliyorsanız “Okuyun” derim. İnanın hiçbir şey kaybetmezsiniz. Sevgiyle kalın.
STORM, Theodor (1817-1888) Alman, şair ve yazar. Özellikle uzun öyküleriyle tanınmıştır. 14 Eylül 1817'de Schleswig-Holstein'da Huşum' da doğdu, 4 Temmuz 1888'de Huşum yakınlarındaki Hademarschen'de öldü. Kiel'de hukuk öğretimi gördü. 1847-1852 arasında Husum'da avukatlık yaptı.