Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Konulu Tefsir (5 Cilt Takım)

Hayat Rehberi Kur’an

Komisyon

Hayat Rehberi Kur’an Sözleri ve Alıntıları

Hayat Rehberi Kur’an sözleri ve alıntılarını, Hayat Rehberi Kur’an kitap alıntılarını, Hayat Rehberi Kur’an en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Her şeyi yoktan var eden Allah Teâlâ'dır. Kur'ân, Allah'ın bütün kainatın yaratıcısı, hâkimi ve idarecisi olduğunu vurgular. Ayrıca bu yaptıklarında O'nun eşinin ve benzerinin olmadığını anlatır. Kur'ân, insanı işte böyle bir ilâha inanmaya ve kulluğa davet eder. İnsan, Allah'ın ortağının bulunmadığını, her bakımdan eşsiz ve benzersiz tek ilah olduğunu kabul etmelidir.
Kur'an-ı Kerim'de Allah'ın hükümranlığını anlatan pek çok kelime bulunur. Bunlardan bir kısmı, doğrudan Allah'in güzel isimleri ve sıfatları arasında yer alır, el-Melik, el-Malik, el-Melik ve Mâlikü'l-Mülk isimleri, O'nun her şeyin asıl sahibi olduğunu ifade eder.
Sayfa 220Kitabı okudu
Reklam
"Andolsun biz, cinlerden ve insanlardan birçoğunu (yaptıkları sebebiyle) cehennem için yarattık. Onların kalpleri vardır ama onlarla kavrayamazlar gözleri vardır onlarla göremezler; kulakları vardır ama onlarla işitemezler. Onlar hayvanlar gibidir, hatta daha da sapkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır." (A'raf 7/179)
Sayfa 198Kitabı okudu
Rab kelimesi, bir şeyin gelişimini aşama aşama tamamlatıp onu hedefine ulaştırmayı ifade eden terbiye (r-b-b) kökünden türemiştir. el-Veli, el-Vâli ve el-Mevlâ isimleri ise Kur'ân'da Allah'ın, yarattıklarının gerçek dostu, yakını ve yardımcısı olduğunu belirtir Velayet, yardım etmek, bir şeye yakın olmak, onun sorumluluğunu ve yönetimini anlamına gelir. Veli ise yardım eden, sevgiyle yaklaşan kimse, dost demektir.
Sayfa 220Kitabı okudu
Reklam
Yüce Allah'in sayısız iyiliği karşıliğında insandan beklenen, sadece O'na kulluk etmesi ve büyük sıkıntılarla bu dünyaya gelmesine ve büyümesine aracı olmuş anne-babasına iyilikte bulunmasidır.
Sayfa 347 - Cilt 1Kitabı okuyor
Âl-i İmrân Sûresi 3/180
Yoktan yarattığı varlıkları yine kendi yarattığı dünyaya yerleştiren Yüce Allah'tır. Yarattıklarının gerçek sahibi olması yönüyle de Allah, bütün yarattıklarının mirasçısı, yarattığı her şeyin son sahibidir (el-Varis). Çünkü bütün yaratılanlar yok olacak, kulların geçici olarak sahiplendiği her şey tekrar O'na, yani gerçek sahibine dönecektir: "Göklerin ve yerin mirası Allah'ındır. Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır (Habir).
Sayfa 225Kitabı okudu
Hz. Peygamber'in (sas) tavsiyesi doğrultusunda yatsı namazından sonra okunan ve Amenerrasülü olarak bilinen Bakara sûresi 286. âyetin sonunda Müminlere şöyle bir dua öğretilmiştir: "Bizi bağışla, ayıplarımızı ört ve bize rahmetinle muamele buyur! Sen bizim sahibimiz ve yardımcımızsın; artık inkârcı topluluğa karşı bize yardım et!" Bu duada şöyle bir mesaj verilmektedir: Allah kendisine düşmanlık eden ve O'nu inkâr edenlerin değil, aksine yardımıyla kendisine inanıp güvenenlerin yardımcısıdır. Çünkü Müminler, O'na iman eden, emir ve yasaklarına itaat edenlerdir. Allah da kendisine itaat edenlerin dostu, O'nu inkâr eden ve kendisine isyan edenlerin düşmanıdır.
Sayfa 227Kitabı okudu
"De ki: "Ey mülkün gerçek sahibi olan (Mâlikü'l-Mülk) Allahım! Mülki dilediğine verirsin, dilediğinden çekip alırsın. Dilediğini yüceltirsin. dilediğini de alçaltırsın. Her türlü iyilik senin elindedir. Hiç kuşku yok sen her şeye gücü yetensin (Kadir)."" (Al-i İmrân 3/26)
Sayfa 216Kitabı okudu
482 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.