İlham Verenler 2

Helen Keller

Sevgi Başman
2 Mart 2021
Uğurböceği Yayınları

Parmak uçları ile yaşamı bulan aktivist
2023 36. kitabı
Okunma: 07 Mayıs 2023 23:25
Sezar, Büyük İskender, Napolyon, Homeros, Shakespeare ve bütün ölümsüzlerle aynı kulüpte buluşan insan. Bundan bin yıl sonra da en az bugünkü kadar ünlü olmaya devam edecek." —Mark Twain "Bakan körler, işiten sağırlar ve konuşan dilsizlerle dolu olan bir dünyada o gören bir kör, duyan bir sağır ve kendini ifade edebilen bir dilsizdi." Parmak uçları ile yaşamını ; zekası, cesareti ve şefkati ile kendisini /çevresini şekillendiren , kendini sınırlayan engelleri aşmayı başaran , yaşam mücadelesi ile herkese ilham olan helenkeller in hayatını okumamazlık yapmayın. Kitabı alın, okuyun ve ruhunuzu özgür bırakın
Otobiyografi
Helen KellerSevgi Başman · Uğurböceği Yayınları · 202120 okunma
2021 236. kitabı
Günümüzde, tüm imkanlar önümüze serilmiş olmasına rağmen hala çoğumuzun haberdar olmadığı insanları nokta atışıyla tespit etmek işini Sevgi Hanım çok iyi başarıyor. Takdire şayan bir şahsiyeti oldukça akıcı bir dille anlatıyor okuyucularına... Helen Keller gerçekten zoru başarmış bir şahsiyet. Daha kitaba başladığım ilk sayfalarda empati yapmaya çalıştım ama çoğu soruya yanıt vermeye gücüm yetmedi. İşte öylesine büyük, devasa sorularla karşılaşıyor Helen, hayatı boyunca. Görmeyen, işitmeyen ve konuşamayan bir insanın nasıl da herkese sayısız nasihat verebildiğinin apaçık timsali. Yazarlıkta imza attığı başarılar ve tiyatro sahnelerinin tozunu attırmasının yanı sıra bir aktivist olarak kendi gibi olan insanlara yardım etmeye son nefesine kadar devam ediyor... Velhasıl tavsiyedir efendim.
İnsan
Helen KellerSevgi Başman · Uğurböceği Yayınları · 202120 okunma

Sevgi BaşmanYazar · 12 kitap
1986’da Tokat’ta doğdu. 2008 yılında İstanbul Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünü bitirdi ve ardından İngiltere’ye yerleşip üç yıl öğretmenlik yaptı. 2012 yılında Keele Üniversitesi Politika ve Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisansını tamamlayan yazarın, Türkiye ve İngiltere’de çeşitli dergilerde makale ve denemeleri yayınlandı. Yazı çalışmalarını aralıksız sürdüren yazar, evlidir ve şu an Londra’da yaşamaktadır.