Okuyacaklarıma Ekle
2.066
Gösterim
Yazar:
Hasan Çifci
Sıradan bilgisayar kullanıcısından, öğretim görevlilerine kadar geniş bir kitleye hitap eden ve kitaplığınızda bulunması gereken kapsamlı bir çalışma. Bilgi sistemleri güvenliği alanındaki 15 yıllık tecrübesini Siber Savaş'ta toplayan yazar, teknik konuları büyük resimden kopmadan hem teorik hem de pratik bilgiler vererek kolay anlaşılır bir dille ele alıyor. Kendi alanında bir başvuru kaynağı olan bu kitap, siber savaşı tüm yönleriyle anlamanıza katkıda bulunacak. Siber savaşın temelleri Ülkelerin siber savaş kabiliyetleri ve stratejileri Siber savaşın yasal boyutu Birinin bilgisayarını ele geçirsem (hacklesem) hapse girer miyim? Siber saldırı ve savunma nasıl yapılır? Yakın geçmişteki siber saldırı örnekleri Bilgisayarlardaki veriler nasıl çalınıyor? İran'ın nükleer tesislerini vuran Stuxnet virüsünü kim yazdı? Siber güvenlik standartları Siber korsan (hacker) olmak için ne yapmalıyım? Bilgisayarlara saldırı için hangi yazılımlar kullanılıyor? Kurumlarda güvenlik nasıl sağlanır? İnternetteki tehlikeler nelerdir ve onlardan nasıl korunurum? 36 savaş hilesinin siber ortama uyarlaması Siber istihbarat ve siber casusluk Facebook ve Twitter gibi sitelerin gizli amaçları Siber caydırıcılık mümkün mü? Siber saldırılara nasıl cevap verilir? Dünyadaki ve ülkemizdeki siber güvenlik tatbikatları ülkemizde siber güvenlikle ilgili yapılanlar ve yapılması gerekenler ve internet dünyası hakkında merak edilen daha pek çok konu elinizin altında. (Tanıtım Bülteninden)
400 sayfa (11 sa. 20 dk.) · Tübitak Yayınları · İlk Yayın Tarihi: Haziran 2013
Blacksad 2
8.6
100 Yıl Yaşamak Mümkün
7.2
Tavşancan ile Faresu - Yılbaşı...
8.2
Sandman: Uvertür
8.7
Gümüş Hayal
6.9
Alp Akay
@akay
Puan vermedi
Soluksuz okunacak bir başyapıt. Tek sıkıntı, artık hiçbir yerde bulunamaması!
Teknoloji
443 syf.
Kitabı okudu
2013 5. kitabı
Okunma: 17 Temmuz 2013 08:25
Basıldığı yıllarda "siber savaş" lügatimizde henüz çok yeniydi. Bu konulara ilgi duyanlar için bir başucu kitabı olabilir. Çok fazla teknik detaya girmeden akıcı bir dille yazılmış.
Hasan Çifci · Tübitak Yayınları · 2023
55 okunma