Mart 2020

Herkese Bilim Teknoloji - Sayı 206

Herkese Bilim Teknoloji

Herkese Bilim Teknoloji - Sayı 206 Gönderileri

Herkese Bilim Teknoloji - Sayı 206 kitaplarını, Herkese Bilim Teknoloji - Sayı 206 sözleri ve alıntılarını, Herkese Bilim Teknoloji - Sayı 206 yazarlarını, Herkese Bilim Teknoloji - Sayı 206 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bigisayar oyunlarındaki gibi olmuyor kahramanlıklar. Sosyal medyadaki savaş çığlıklarına benzemiyor elbet. Bunu en iyi, en büyük askerler bilir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk mesela. Ulu Önder o nedenle tam bir savaş karşıtıydı.
Orta Doğu'da fitili ateşleyen büyük güçlerin en büyüğü ABD'nin eski Adalet Bakanı Ramsey Clark, Birinci Körfez Savaşı'ndan yıllar sonra şunları söyledi: "Körfez Savaşı'nda 42 gün içinde 11.000 sorti yapıldı. 88.000 ton bomba atıldı; bunlardan sadece %7'si güdümlü, %93'ü ise gelişigüzel atılan bombalardı. En az 125.000 asker, 130.000 sivil öldürdük..."
Reklam
Barış zamanları çocuklar babalarını toprağa verir, savaş zamanları babalar çocuklarını derler.
Eski endüstri bölgelerinde, barajlarda, pek kullanılmayan göl ve durgun denizlerde kurulan yüzer güneş santralları, doğayı bozmuyor, karada yer kaplamıyor, paneller suda serin kaldığından elektrik üretimi de artıyor. Türkiye'de de var: İstanbul'da Büyük Çekmece Gölü'nde bir ilk!
Bir toplum felsefi düşünmeden ne kerteden yoksunsa, atasözü ve sloganla düşünme o kertede gelişmiş oluyor.
Gülgiller familyasından olan armut ağacının anavatanı Anadolu'dur. Armut ağacının yaklaşık olarak 3000'den faza armut çeşidi olduğu düşünülürse, her damak zevkine uygun bir armut çeşidinin olduğu anlaşılır. Armut, lezzetli oluşunun yanı sıra kilo verme, sindirimi kolaylaştırma, tip 2 diyabet riskini azaltma gibi sağlıkla ilgili pek çok derde deva olabilir.
Reklam