Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kendilik Hakkında - Dartmouth Konferansları, 1980

Hermenötiğin Kökeni

Michel Foucault

Hermenötiğin Kökeni Gönderileri

Hermenötiğin Kökeni kitaplarını, Hermenötiğin Kökeni sözleri ve alıntılarını, Hermenötiğin Kökeni yazarlarını, Hermenötiğin Kökeni yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Görev, içimizdeki en karanlık kısmı olan şeyi açığa çıkarmak değildir. Tam tersine kendilik, keşfedilmiş değil, oluşmuş hakikatin gücüyle oluşmuş olmalıdır.
Sayfa 51
144 syf.
·
Puan vermedi
Anaa neymiş la bu kendilik deyip kitabı alıp okuyan varsa helal olsun. Ben bu kitabı okuyup Hermenötik neymiş anlayacağım diyenlere söyleyecek bir tek sözüm var: Nanay!
Hermenötiğin Kökeni
Hermenötiğin KökeniMichel Foucault · Ayrıntı Yayınları · 201768 okunma
Reklam
Size ahlakımın üç unsurundan bahsedeceğim:İlk olarak bize önerilen şeyleri sorgulamadan kabul etmeyi reddetme; ikinci olarak analiz etmenin ve bilmenin gerekliliği ve üçüncü olarak yenilik ilkesi, yani önceki hiçbir programdan esinlenmemek...
Sayfa 128 - AyrıntıKitabı okudu
144 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
" Bir anlamda ahlakçıyım. Size ahlakımın üç unsurundan bahsedeceğim: [ ilk olarak ] bize önerilen şeyleri sorgulamadan kabul etmeyi reddetme; ikinci olarak analiz etmenin ve bilmenin gerekliliği -zira yapmak zorunda olduğumuz hiçbir şey, bir bilgi gibi bir düşünce olmaksızın yapılamaz; bu, merak ilkesidir -ve üçüncü olarak yenilik ilkesi, yani önceki hiçbir programdan esinlenmemek ve şimdiye kadar düşünülmemiş, tasarlanmamış, bilinmemiş vs şeyleri düşüncelerimizin kimi unsurlarında ve davranışlarımızda arama... Yani reddetme, merak, yenilik." s:128 Foucault un zihin yapısını biraz anlayabilmek adına ufacık bir bilgi, kendisi hakkında..
Hermenötiğin Kökeni
Hermenötiğin KökeniMichel Foucault · Ayrıntı Yayınları · 201768 okunma
Foucault, Platon'da kendilik tefekkürünü net bir şekilde açıklar: "Bu, psikolojik değil ontolojik bir tefekkür biçimidir" ve kendi kendini tanımak, böylelikle hiçbir vicdan muhasebesi uygulamak gerekli olmaksızın "ruhun varlık biçiminin ontolojik bilgisine erişmek" anlamına gelir.
Sayfa 124Kitabı okudu
Bir fikrin kendi kendine bir iktidara sahip olmadığının doğal olduğunu düşünmüyor musunuz?
Sayfa 121Kitabı okudu
Reklam
Bize gerçek olarak, doğru olarak, iyi olarak sunulan şeyi aslında hareketsiz ve dokunulmaz kılmaya eğilimli olan her şeye "iktidar" adını veriyorum.
"Ruhunun utancını, arzusunu, rahatsızlığını, cimriliğini gizleyen insanın ilerleme şansı çok azdır."
Sayfa 47 - Ayrıntı Yayınları
Geri16
98 öğeden 91 ile 98 arasındakiler gösteriliyor.