Inspector Rebus #2

Orijinal Dil:
İngilizce
İngilizce
Sıralamalar

Her kitap her okuyucuya hitap etmez bu sefer bu kitabı beğenmedim ama 220 ye kadar okudum ve sevemedim.Anlamsiz bir suru kosturmaca vardi ve hersey anlamsizdi.
2020 4. kitabı
#yorum John Rebus serisinin ikinci kitabı, ilk kitabına göre biraz daha iyiydi. Çünkü ilk kitabı okuduktan sonra devam etmemeye karar vermiştim, ama devam kitaplarını beğenen arkadaşları dinledim ve tek tek almaya başladım. İlk kitaptaki karakterin salak hareketleri bu kitapta biraz daha düzelmiş Rebus’u sevmeye başladım. Yani beni çok sürüklediğini de söyleyemem ama beğendim. Bakalım devamı daha da güzel olur umarım diyorum.
Saklambaç
2024 2. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2024 12:37
Kitap İnceleme Kitabın konusu: Bir keş kendi evinde ölü bulunur. Dedektif Rebus, bu davaya atanmıştır. Bir yandan bu olayı araştırırken bir yandan da uyuşturucu karşıtı bir kampanyanın yürütülmesinde görev almak zorunda kalır. Keşin ölümünün çözümü gittikçe karışmaktadır. Bu ölüm bir intihar mı yoksa cinayet mi? Neden öldü veya öldürüldü? Dedektif Rebus, bu olayı çözebilecek mi? Bu kitabı okumalı mısınız? Polisiyeye yeni başlıyorsanız neden olmasın. Kurgu olarak karışık ilerleyip tam anlamıyla mutlu sona ulaşılmasa da anlatımı akıcı, karakterleri esprili ve olay akışı sürükleyici. Puanım: 6/10 Yaş grubu: +18 İçinde çok ayrıntılı ölüm tasvirleri olmasa da uyuşturucu, çıplaklık, eşcinsellik... var. Çocuklar için uygun değil. Buradan sonrası spoiler içerir. <SPOİLER> Kitabın ayrıntılı içeriği: Karakterleri: John Rebus : eski özel birlik askeri, şuan müfettiş dedektif olan ana karakterimiz Neil: Ronnie'nin abisi olan genç bir polis Ronnie: Uyuşturucu bağımlısı, evinde ölü bulunan keş Tracy: Ronnie'nin kız arkadaşı, keşlerle takılan genç bir kadın Charlie: Ronnie'nin okültle ilgilenen arkadaşı Varderhyde: Charlie'nin görme engelli okültle ilgilenen amcası Brian Holmes: Rebus'un işlerine yardım eden çalışkan bir dedektif Nell: Holmes'un kütüphanede çalışan kız arkadaşı Tony McCall: Rebus'un polis meslektaşı, Watson: Rebus'un amiri Gill Templer: Rebus'un eski sevgilisi Calum McCallum: Gill Templer'in sevgilisi, radyo sunucusu Finlay Andrews: Finlay's oyun tesisinin/kumarhanenin sahibi James Carrew: Bowyer Carrew'in sahibi ve emlak şirketi var. Tommy McCall:Rebus'un iş ortağı Tonny'nin kardeşi ve nakliye şirketi var Malcolm Lanyon: Kötü kişilik özelliklerine sahip mesleğinde çok iyi olan bir avukat
Kitap İncelemesi
İyi de değil kötü de..
2022 1248. kitabı
Okunma: 07 Ekim 2022 02:11
Ian Rankin’in Rebus serisinin ikinci kitabı. Pek benim tarzım değil. Çok yavaş tempo. Bir kaç defa uyuyakaldım okurken. İskandinav polisiyesi değil ama sanırım yazar ya da ataları oralardan göçmüş İngiltere’ye. İskandinav polisiyeleri kadar yavaş ve soğuk.
2022 14. kitabı
Edinburgh’da yaşayan uyuşturucu bağımlısı bir genç evinde ölü bulunur. Dedektif John Rebus olay yerine gittiğinde, karşısındaki manzaranın perde arkasında, aşırı doz kaynaklı bir ölümden daha fazlası olduğunu görür. Ceset yerde, iki mumun arasında, çarmıha gerilmiş İsa gibi kolları iki yana açık halde yatmaktadır. Yerde yatan bu genç bir tür ayinin kurbanı mıdır? Yoksa çok daha karmaşık ve özenle gizlenmiş bir suçun mu izlerini taşımaktadır? Dedektif Rebus, bu soruların yanıtlarını ararken kendini hesapta olmayan bir dizi olayın tam ortasında bulur. Biri veya birileri açıkça suyu bulandırmaya çalışmaktadır. Rebus, bu ölümün ardında yatan gerçeği çözmek isterken hiç ummadığı kişileri karşısında bulacaktır. Tanıtım yazısı güzel olsa da ben Rankin'in kitaplarını okurken hep zorlanıyorum. Kitapların çevirisinden mi yoksa kurgudan mı kaynaklı bilmiyorum ama Rebus serisi benim için bitirmesi zor bir seriydi.
Polisiye / Gerilim
2022 123. kitabı
Okunma: 12 Aralık 2022 19:04
Detective Rebus is a popular character of Ian Rankin. The book is a classical crime novel. The language is clear and the plot twisting, but if you are into this genre, you will guess the responsible ones in the mids. I recommend this book for the those who wants to practice English. Enjoy reading.
Hide and SeekIan Rankin · St. Martins Paperbacks · 199769 okunma

Ian RankinYazar · 23 kitap
Ian Rankin (d. 28 Nisan 1960; Cardenden, Fife), İskoç polisiye roman yazarıdır. En iyi bilinen kitapları Müfettiş Rebus roman serisidir. Ayrıca birkaç edebi eleştirisi de bulunmaktadır. Cowdenbeath'de Beath Lisesi'nde okuyup, Edinburgh Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Tottenham, Londra'ya taşındı. Tam zamanlı bir romancı olmadan önce üzüm toplayıcı, domuz çobanı, vergi memuru, alkol araştırmacısı, müzik gazeteciliği, üniversite sekreteri ve punk müzisyeni olarak çalıştı. Şu anda ise yaşamını karısı Miranda,iki oğlu Jack ve Kid ile Edinburgh'da sürdürmektedir. Edinburgh Üniversitesi'nde öğretim görevliliği yapmış ve halen Alexander McCall Smith ve James Naughtie gibi isimlerle beraber Edinburgh Üniversitesi'nin ünlü James Tait Black Memorial Prize ödülünün komitesinde yer almaktadır.