Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hollywood’un Karanlık Tarihi

Kieron Connolly

Hollywood’un Karanlık Tarihi Gönderileri

Hollywood’un Karanlık Tarihi kitaplarını, Hollywood’un Karanlık Tarihi sözleri ve alıntılarını, Hollywood’un Karanlık Tarihi yazarlarını, Hollywood’un Karanlık Tarihi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Edison da kirli çıktı!
Sinema üzerinde fikirsel telif hakkı olarak gördüğü şeye tutunmaya çalışan Edison, onun film teçhizatlarını kullanmayan şirket ve sinemaların, kamera ve projektörler için aldığı patenti ihlal ettikleri iddiasıyla davalar açtı. Ve kanuni yollar yeterince hızlı işlemediği zaman Thomas Edison sertleşiyor, film çeken rakiplerine zarar vermek için özel dedektifler ve gangsterler tutuyordu. Bu rakiplerinden bazıları dedektifleri oyalamak için sahte bir film ekibi kuruyor, asıl ekip de rahatsız edilmeden başka bir yerde çalışabiliyordu.
Sayfa 14 - Vadi Yayınları
Sinema zenginlere değil, kent yoksullarına yönelik bir eğlenceydi. Bu yüzden başlangıçta kültürlü ve profesyonel yatırımcılar bu dünyanın sunduğu fırsatları kaçırdılar, ancak başkaları bunları görmüştü. Ve sinema başarı kazandıkça, Amerika'nın gecekondu semtlerindeki boş dükkân ve tiyatrolarda, film gösterimi için kalıcı yerler ortaya çıkmaya devam etti.
Sayfa 12 - Vadi Yayınları
Reklam
1908 yılında film yapımcılığı da dâhil olmak üzere Amerika'nın kültürel hayatının yönü New York'tan sapmış, Fransa dünyanın en büyük film sektörü haline gelmişti. O halde nasıl oldu da 1919'a gelindiğinde Hollywood sadece Amerikan film yapımcılığının değil, dünyanın da en büyük film endüstrisi haline gelebildi? Çok çalışmanın ve şansın yanında yasa dışı satış, hırsızlık, korsancılık, karteller ve şiddetle örülü bir anlayış sayesinde...
Sayfa 11 - Vadi Yayınları
Lumiére kardeşler hareketli görüntüleri ilk kez 1894 yılında seyircilere sundular. Bundan yıllar sonra Louis Lumiére şöyle dedi: "Sinemanın ne hale geleceğini önceden görebilseydim asla icat etmezdim."
Sayfa 9 - Vadi Yayınları
Hollywood her zaman gerçeği anlatmaya istekli değildir.
Sayfa 9 - Vadi Yayınları
David Niven: "Hollywood yanlış değerlerin fesat yuvasıydı. Küçük sahtekarlıklara ve dolandırıcılıklara yataklık ediyordu."
Sayfa 8 - Vadi Yayınları
Reklam
Lafı iyi oturtmuş
Nina Foch şöyle diyordu: "Bu kentte tavsiye edebileceğim hiçbir şey yoktu. Kültür, görgü namına hiçbir şey... Burası güneş yanığı bedenler ve güneş yanığı zihinlerden ibaretti."
Sayfa 8 - Vadi Yayınları
Yüz yıl boyunca Hollywood, dünyadaki milyonlarca kişiye hayaller satan en başarılı seyyar satıcı olmuştur.
Sayfa 8 - Vadi Yayınları
Hollywood kimsenin geldiği yerle alay etmez, devirleri geçtiğinde o kişilere ne olacağı da umurunda değildir. Bir sektör kenti olarak, mesleki statü konusunda kibirli yaklaşır. Bir sektör kenti olarak umursadığı tek şey kariyerin satüsüdür/ konumudur.
Sayfa 7 - Vadi Yayınları
Hollywood'un kuruluşundan yüz yıl sonra, film stüdyoları ve malikânelerde; açgözlülük, yozlaşma, kılıfına uydurma ve aşırı doz alımının, intihar ve cinsel tacizlerin, en azından çapkınlık ve riyakârlığın ve en kötüsü de cinayetlerin tarihiyle karşılaşırız. Yüz yıl önce bu kasabada insanın kendine verebileceği en büyük zarar "aşırı sıcaklar" iken artık çok şey değişmişti.
Sayfa 7 - Vadi Yayınları
65 öğeden 41 ile 50 arasındakiler gösteriliyor.