Osprey Büyük Komutanlar

Kronik Kitap

Horatio Nelson
2023 7. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2023 11:23
Horatio Nelson, İngiliz donanmasında bugün dahi saygınlığını koruyan büyük denizci. Denizciliğe daha 11 yaşlarındayken başlamış ve hayatı boyunca kazandığı başarıları ve fiziksel kayıplarını hep denizlerde yaşamış birisi. Osprey serisinin 11.kitabında İngiliz Amiral Nelson anlatılıyor. Çocukluğundan ölümüne, donanmaya girişinden yükselişine ve başarılarına, aşk maceralarına kadar her konuya değinilmiş. Çizimler, fotoğraflar ve savaş planları verilerek kitap zenginleştirilmiş.
Tarih
Horatio NelsonAngus Konstam · Kronik Kitap · 202219 okunma
NELSON
2022 21. kitabı
Okunma: 18 Mart 2022 00:47
Öncelikle şundan bahsetmeliyim ki, ilgisini çekmeyen insanlar için sıkıcı bir kitap. Tarihi araştırmaları seviyor iseniz ve daha önce bu adama denk gelmişseniz, kesinlikle okunması gereken bir hayatı olduğuna inandığımdan dolayı sizlere bunu gönül rahatlığı ile beraber önerebilirim. Özellikle Napolyon dönemini merak ediyorsanız ki ben ediyorum, Nelson dediğimiz şahsın o döneme de etkileri olduğunu unutmamak gerekir. Kısacası merakı olan için ve araştırma yapmak için kitap okuyanlara yeterli bilgiyi sunan bir kitap.
Tarih
Horatio NelsonAngus Konstam · Kronik Kitap · 202219 okunma