Hoşgörü ve Uzlaşma

Toktamış Ateş

Hoşgörü ve Uzlaşma Sözleri ve Alıntıları

Hoşgörü ve Uzlaşma sözleri ve alıntılarını, Hoşgörü ve Uzlaşma kitap alıntılarını, Hoşgörü ve Uzlaşma en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Tabii bunlar laf. Amaç Türkiye'nin laik yapısını bir İslam şeriatı devletine dönüştürmek isteyenlerin, önlerindeki engelleri kaldırmak istemesi. Ama bunu açıkça dile getiremedikleri için (çoğu zaman karşı olduklarını haykırdıkları) "demokratikleşmenin" arkasına sığınıyorlar.
Sayfa 168 - Ümit Yayıncılık, 2. Baskı "İstismar Etmek"Kitabı okudu
Eski CIA Ortadoğu Masası Şefi Graham Fuller'le röportajdan bahsediliyor
Fakat bu röportaj çerçevesinde beni asıl ilgilendiren husus, "Atatürk zamanının dış politikasının günümüze uymayacağı" iddiası oldu. Elbette dünya değişti ve günümüzün dünyası Atatürk'ün günündeki dünyadan çok farklı. Ama bir ülkenin dış politikasının temel ilkeleri sadece dünya koşullarına göre mi belirlenir? Hiç sanmıyorum. Hatta ben bunun tam tersine inanıyorum. Yani her ülkenin, kuruluş döneminde dış politika ilkelerini belirlediğine ve değişen dünya koşullarını bu ilkeler çerçevesinde değerlendirdiğine inanıyorum. Bunun böyle olması gerektiğini düşünüyorum. Atatürk zamanında Türk dış politikasının temel ilkeleri "bağımsızlık", "mutlak eşitlik", "mütekabiliyet" (yani karşılıklılık) ve "komşularla iyi ilişkiler" idi. Bu ilkeler bugün için de geçerlidir ve dünya koşullarındaki değişimlerin bu ilkeleri değiştirmesi gerekmez.
Sayfa 20 - Ümit Yayıncılık, 2. Baskı "Medet Umulan"Kitabı okudu
Reklam
Kimileri de "Emir yukarıdan gelmiş" diyorlar. Olabilir. Başka gazete patronlarının yukarıdan bu tür emir göndermelerini "gazetecilik namusuyla" bağdaştıramayan kimi muhteremler, emir kendi patronlarından gelince bunu kendi gazetecilik namuslarıyla pekâlâ bağdaştırabiliyorlar. Artık o nasıl bir namussa...
Sayfa 30 - Ümit Yayıncılık, 2. Baskı "Ticaret ve Düşünce Özgürlüğü"Kitabı okudu
Doğrusu bu zor soruyu yanıtlarken, aramızda düşünce ayrılığı çıktı. Kimi arkadaşlarım günümüz Türkiye'sinde siyasetin "kirlendiğini" ve bu kirliliğin siyasete giren herkese bulaştığını ileri sürerek, gençlerimize parti siyasetinden uzak durmalarını öğütlediler. Ben bu görüşü, her zaman ve her yerde eleştiriyorum. Söylenen şey aslında doğrudur. Türkiye'de siyaset kirlenmiştir ve bu kirlilik bulaşıcı özellikler taşımaktadır. Fakat eğer "temiz" ve "iyi niyetli" gençlerimiz siyasete sıvanmazlarsa, bu kirlilik nasıl ortadan kalkacaktır? Ozon tabakası gibi kendi kendini mi düzeltecektir?
Sayfa 123 - Ümit Yayıncılık, 2. Baskı "Siyaset Yapmak"Kitabı okudu
14 öğeden 11 ile 14 arasındakiler gösteriliyor.