Addicted #2.2 / Calloway Sisters #2

İngilizce
Sıralamalar

·518 syf.·
2019 418. kitabı
Addicted evreninde hakkında en az bilgi sahibi olduğum çift Daisy ve Ryke'tı, Sullivan'ın kitabı (Wild Like Us) henüz çıkmadığı için ve çifte bu kadar aşık olacağımı hiç düşünmemiştim. Bütün kitap boyunca Sully -Ryke'ın arkadaşı, sanırım Sullivan'ın ismi de buradan geliyor- gibiydim resmen. Gözlerimden kalp emojileri fışkırtarak 'fangirl'lük yaptım. Kitap Kiss the Sky'ın zamanının 14 ay sonrasından başlıyor. Addicted for Now'dan da 2 yıl sonrasında geçiyor. Bu nedenle Lily ve Lo'nun hayatında gerçekleşen bazı şeyleri anlamak okurken biraz zorladı beni. Ama Thrive -bu kitaptan sonra okunması gereken kitap- 2 yıl öncesine gidip en baştan bu kitabın sonundaki zaman dilimine kadar Lily ve Lo'nun başına gelen her şeyi onların bakış açısından anlatıyor. (Serinin zaman akışına şuradan bakabilirsiniz: kbritchie.com/series-timeline...) Daisy kitabın başında 18 yaşında ve Ryke ise 25. Artık ilk defa arkadaştan öte olabilecek olmalarına rağmen aynı şekilde devam ediyorlar. Tabii artı olarak Daisy kötü ünün getirdiği zorluklarla uğraşırken aynı zamanda annesi olmadan kim olduğunu bulmaya çalışıyor. Bunu yaparken de her zaman yanında Ryke var. Lily&Lo ve Rose&Connor arasında sürekli dışarıda kalanlar olarak birbirleri oldukça iyi anlıyorlar ve ne kadar uzun bir süre birbirlerine itiraf etmeseler de birbirlerine duydukları sevginin de bunda büyük bir katkısı var. Ryke gerçekten serideki en karmaşık karakterlerden biri olabilir. Gerçekten kitap boyunca Maximoff'un yansımasını görür gibi oldum sürekli Ryke'da. Lo'ya olan sadakati, iyi olanı yapmaya çalışması, kendisiyle girdiği kavgalar... Daisy'den kaçınma sebebini bile o kadar iyi savundu ki sarsıp, "Kendine gel artık!" diye bağırma isteğim bile oturup haline üzülmekten başka bir şey yapamadı. Ama Daisy'le bir araya
Hothouse FlowerBecca Ritchie · EverAfter Romance · 2017226 okunma
2023 550. kitabı
Daisy, genç modeldir ve bu durum artık onu yormaya başlamıştır. Tabi bununla birlikte ailesinin daha doğrusu annesinin baskısı da tuzu biberi oluyor. Neyse Daisy, kötüye giden kabusları vardır ve bu süreçte yanında olan tek bir kişi vardır o da Ryke'dir. Bu şekilde daha da çok arkadaşlıkları pekişiyor ama bir gün Daisy moda haftası için başka yere giderken panik atak geçiriyor ve Ryke ona tekrardan yardım ediyor. Ama bundan sonra da Ryke, Daisy'le karşı sevgili olmak için adımlar atıyor.
2023 72. kitabı
Okunma: 18 Eylül 2023 21:04
Addicted serisinin beşinci kitabı olan Sera Çiçeği’nin yorumu ile geldim.Seri olduğu için bol miktarda spoiler içerir.Uyarımı yaparak yoruma başlıyorum. İlk kitaptan beri okuduğumuz ve birbirlerine olan çekimlerini ilk andan itibaren hissettiğimiz bir çift aslında Ryke ve Daisy.Sürekli aralarındaki yaş farkınının gündeme getirilip Ryke’a yüklemlerini sinir krizi geçirerek okumuştum zaten.Mesele aslında yaş farkından ziyade Daisy’nin küçük olmasıydı.Ama mesleği gereği o yaşta kimsenin görmediği şeyleri deneyimledi.Zaten yaşına göre her zaman daha olgundu.Ayrıca Ryke’la yaşıt bir sevgilisi vardı .Ama onunla birlikteyken kimse bir sorun çıkarmamıştı.Bu kitapta Ryke’in üstüne o kadar gidildi ki taş olsa çatlardı.Ama o Daisy’e olan aşkından sabretti ki bu Ryke için çok büyük bir şeydi bence. Daisy’nin yaşadığı zorbalıkları okurken çok kötü oldum.Ve bunları kardeşleriyle paylaştığı anlarda Lily’nin çaresizliği de kalbimi kırdı.Sonuçta bağımlılığı yüzünden kendi de çevresi de çok şey yaşadı. Ryke’in gözünden yaşadıklarını okurken de çok üzüldüm.Aslında meşru bir çocuk olduğu halde yaşadığı hayat ondan çok şey aldı.Lo ,onun yaşaması gereken hayatı yaşayan altın çocuktu.Gerçeklerin farkına varınca her anında kardeşinin yanında oldu.Ama Lo gerçekten biraz bencil bir karakter.Söz konusu Lily olunca mükemmel ama Ryke’a çok yüklendi.Bir nokta artık deli oldum gerçekten.Ama kardeşiyle yüzleşme sahnesini de çok duygusaldı.Lo biraz affettirdi kendini. Ayrıca Ryke ile Daisy’nin uyumları kusursuzdu benim için.Okurken alev aldım resmen. Diğer bir çiftimiz olan Rose ve Connor’ı da sürekli gördük zaten.Kitaplarda ana karakterler ön olanda olsa da aslında biz tüm gurubun hikayesini aynı anda okuyoruz. Seriye başlamadan önce seveceğime inanmıyordum ama benim bağımlılığım oldu.Diğer
2025 6. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2025 14:45
; 9/10 ben ve o kadar iyiydi ki ile başlayan bir kitap yorumumla geldik. ama o kadar iyiydi ki! connor sana olan sevdam tartışılamaz ama ryke kalbimin kapılarını biraz zorluyor. rykme meadows.. sanırım benim meadows soyadına artık bir zaafım var. bu kadar soğuk, hödük ve sert bir adamın bu kadar iyi sevmesini beklemiyordum ve yani şöyle normalde sevgisini gösteren biri yumuşak olur gözümde artık yani sonuçta o sevgiyi bulmuş ve tamam onun için her şey bitmiştir ama hala ağzı bozuk o sert ve çekici adam gözümde. sen nasıl yıllarca bu aşkı kalbine gömdün be adam? sen nasıl kendini böyle muhteşem yetiştirdin de her şey en doğru şekilde olsun diye daisy on sekiz olana kadar kendini tuttun? sana altın kupa dolusu madalya versem az kaldır. daisy.. üzümlü kekim ya o kadar üzülüyorum ki ona aslında şöyle başta sinirleniyordum bu kadar pasif olmasına yani hem bu kadar vahşi hemde bu kadar pasif olamazsın. ama sonra her şeyi öğrenince ona çok üzüldüm ama sonra ryke ile birbirlerini bulup bu kadar tamamlamış olmalarına sevindim. sonuçta daisy bunları yaşayan bir kız olmasaydı ryke onun böyle bir kadın olmasında büyüm rol oynayan o adam olmazdı belki de hiç birbirlerine çekilmezlerdi. ryke, daisy’nin acısının ve yalnızlığının kokusunu alıp kendini nasıl iyileştirdiyse onu da öyle sarmaya çekildi. umarım ilerleyen kitaplarda bu kitapta tamamen çözülmeyen sorunlarının çözüldüğünü ve onları tamamen mutlu okurum. bir de connor ve rose ikilisinin bu kitapta da yine hayallerimdeki o çift bir bidon benzin ve bir dolu çakmak olmalarına değinmeden geçemeyeceğim. ah bu connor’ın rose’u her şeyiyle alttan almaları yok mu.. eridim.
Duygu ve Düşünce
Lo seni severim ama Ryke sen Adam çıktın
·496 syf.·
2024 7. kitabı
Bu kitapla beraber Ryke’ı sevdiğime karar verdim. Yazarlar neyse ki onu da berbat etmemişler. Connor’dan sonra bu kitapta da hayal kırıklığına uğramak istemezdim. Ryke ve Daisy’nin hikayesini okuduğumuz bu kitapta Ryke’n iç dünyasına şahit olduğumuz için aslında başından beri ne hissettiğini ne yaşadığını daha iyi anladım. Daisy’e karşı tavrı o kadar güzeldi ki, diğerlerinin sürekli uyarması sinir bozucuydu. Ama onun vazgeçmemesi, elinden geleni yapması güzeldi. Daisy, aslında diğer kitaplarda hep varla yok arası, uçarı manken kardeş gibi görünürken aslında onunda içinde yaşadıkları ve uğradığı zorbalıklar çok fenaydı :( Gerçekten çok üzüldüm. Ama sonunda kendini bulması çok güzeldi. Kitabın sonunda olayların hem bağlanması hem de çiftler açısından daha da karmaşıklaşması tuhaf oldu. Lily ve Lo için olacak olanları gerçekten merak ediyorum. Connor ve Rose bu kitapta yine itici çift rolunu kimseye kaptırmadılar. Sanki ilk üç kitapta onları yazanlar başkaydı. Yazarlar bu çiftten nefret mi ediyor diye düşünüyorum. Okuduğumusöylüyorum Sera Çiçeği
Kitap Yorumu
·496 syf.·
2023 144. kitabı
Sera çiçeği - Krista & Becca Ritchie 8/10 "Sen bir sera çiçeğisin," dedim. "Doğal şartlar altında büyüyemezsin. Maceraya ihtiyacın var. Hayatta kalmak için güvende olmaya ve sevgiye ihtiyacın var." Selammm Aslında hem çok merak ettiğim ama aynı zamanda birazda önyargılı olduğum bir çift Daisy ve Ryke. Ama okurken hiç kötü hissetmedim. Ryke o düşünceliydi ki. Önceki kitaplardan bildiğimiz gibi Daisy onu flört konusunda fazlasıyla zorluyordu Ryke uzak durmaya çalışsa da en sonunda arkadaş oldular. Ki bu durumda daha fazla zorlandı. Ama yine de vazgeçmedi. Onunla uçurumdan atladı, okyanusta köpekbalıklarının karşısında bir kafeste durdular, ona motor kullanmayı öğretti. Daisy ne yapmak istiyorsa birlikte yaptılar. Arkadaşlarken. Daisy ise daha 15 yaşında annesi tarafından baskıyla büyütülmüş kendi yaşından büyük gözüken ve modellik yapan biri. Her zaman etrafında büyükler olmuş bu yüzden yaşından olgun düşünüyor. Ablalariyla arasında yaş farkı olduğu için her zaman dışlanmış. Annesinin kilo olmasından tut saçına kadar karışmasıyla büyümüş. Zamanla ablalariyla olan ilişkisi de düzeldi ve kendi evine çıktı. Ama tabii Lily'nin olaylarından en çok etkilenen yine oydu bu da onu kötü etkiledi. Bu kısımlarda da her zaman yanında Ryke vardı. Arkadaşı olarak. Kitabi çok sevdim. Rose ve Connor'un kitabını da çok sevmiştim ama bu kitabı da sevdim. Sadece başta Lo'nun sürekli Ryke kötü davranmasını Connor'a daha iyi davranırken Ryke tepki vermesini sevmedim ve sinir oldum. Ama sonra yine Ryke abiligini gösterdi ve araları duzeldi. Benim için en güzel kısımlarından biriydi.
Sera Çiçeği - #KitapYorumu
2023 76. kitabı
Okunma: 16 Aralık 2023 22:05
Calloway kardeşler serimiz tüm hızı ve hayal kırıklığı ile devam ediyor, benim gözümde. Seriye devam edeceğim tabi ama ben açıkçası beklediğim tutkuyu ve o hikayeyi Sera Çiçeğinde alamadım. Devam ettirilmek ve sanki Daisy de arkada kalmasın diye yazılmış gibi geldi. Çünkü olaylar hep birbirine benziyor, yakın ya da aksiyon olsun olsun dolu gözüksün diye ilerlemeye başladı. Ee böyle olunca da elime alasım gelmedi. Sana Hala Bağımlıyı da çok uzun sürede bitirmiştim mesela, bu kitapta onun gibi hissettirdi bana. Daisy çok genç ve bir model bildiğiniz üzere ama artık bunalmış ve bıkmış, onun da sahip olduğu bazı sıkıntılar var. Ryke ise ilk ve esas çocuk olmasına rağmen küçük kardeşinin gölgesinde kalıp ötekileştirilmiş. Annesi babası hep başka işlere önem vermiş ve bu yüzden Ryke’da sorunlu olarak büyümüş. Grubumuzun en küçük kızı ve en büyük çocuğunun arkadaşlığı zaten daha önceki kitaplarda başlamıştı şimdiyse onun aşk olduğunu birbirlerine itiraf etmelerini, kabullenmelerini okuyoruz. Birbirlerine ailelerinin olmadığı kadar destek oluşlarını okuyoruz. Ama içime sinmeyen şey şu, ikilimiz zaten çoktan yakınlaşmış ve biz bu süreci hep uzaktan izledik. Diğer kitaplarda baş karakter değillerdi ve tabi çok ağırlık verilmemişti ama o süreci göremediğimiz ve bu kitapta da başlangıcına çok az şahit olduğumuz için Ryke’ın davranışları bana aşk değil takıntı gibi hissettirdi. Daisy de daha çok genç olduğu için “gençlik başımda duman” hissiyatı verdi bana. Bilmiyorum çok mu büyük beklentilerle başladım abartıyor muyum ama istediğim o enerjiyi alamadım. Ama tabii ki seriye devam edeceğim çünkü bu ikilimiz haricinde takibinde olduğumuz bir olay örgüsü de var. Rose ve Conner’ı okumak istiyorum, Lily ve Loren’ın bu bağımlılıkları nasıl yeneceklerini veya nasıl ilerleyeceğini görmek
2023 Okuma Raporları
2023 126. kitabı
Okunma: 04 Ekim 2023 22:21
Seride en merak ettiğim çiftlerimden biri de tartışmasız Daisy ve Ryke'tı. Geçmiş kitaplarda onların aralarında gözle görülür çekimi nihayet kendi hikayelerinde sonuna kadar hissettik. Birbirleriyle uyumu, yakınlıkları, geçmişte yaşadıkları, ailelerinin üstlerindeki baskısı hepsi çok güzel anlatılmıştı. Daisy'nin nihayet iplerinden kopması çok iyi oldu. Ryke'in geçmişi beni her daim üzmüştür ama bu kitapta onu çok iyi anladım. Özellikle babasıyla ve kardeşi Lo ile olan konuşmaları beni birazcık duygulandırmış olabilir. Ama Daisy'e olan aşkı tutkusu ve sevgisi paha biçilemez. Her koşulda ve her anında yanında olması, okuyanlar bilir bi olay sonrası onun için yaptıkları kalbime takla attırdı resmen. Hikaye ilerledikçe Lo, Connor, Rose ve Lilly'nin de hikayeye katılması çok güzel oldu. Onları da özlediğimi fark ettim.. Ve bu kitapla yazar bize ard arda öyle bombalar veriyor ki sonraki kitap için şimdiden heyecanlanıyoruz.. Ryke ile Daisy'nin aralarındaki yaş farkı ikiliyi bir kaç yıl birbirinden uzak tutmayı başarmıştır. Ama şimdi Daisy on sekiz yaşını doldurmuş ailesinden bağımsız bir evde yaşamaktadır. Ne var ki geçmişte yaşadığı korkunç bir olay sonrası evinde tek kalamamakta ve tabikii en büyük yardımcısı komşusu Ryke oluyor. Bu süre zarfında bile genç adam kızdan uzak durmayı başarıyor ta ki, Daisy Paris Moda Haftası için Paris'e gidene orda başına korkunç bir şey gelene kadar. İşte o an Ryke'ı artık kim durdurabilir ki. Her şeyi göze alarak artık Daisy'siz olamayacağını anlıyor ama araya giren engeller ciftimizi ne kadar uğraştırıyor okuyup görüyoruz... Seri her kitapla birlikte daha bir güzelleşiyor. Türü seven herkese tavsiye edebilirim..İnanıyorum ki tanısanız siz de onları çok seveceksiniz...
Daisy ve Ryke
2023 91. kitabı
Daisy ve Ryke ikilisini başından beri merak ettiğimi dile getirmiştim. Onların hikayesini okumak için sabırla ilerledim resmen. Öncelikle kitap hoştu. Duygulandım, sinirlendim, heyecanlandım. Ama benim açımdan okuma deneyimini rahatsız eden bir dili vardı. Kitap Ryke ve Daisy'nin ağzından anlatılıyor. Ryke da ağzı oldukça pis bir bey. Bu da yazım diline yansımış. Her iki kelimesinden biri küfür. Şimdi... Bunun yayınevi ya da çeviri ile alakası olmadığını biliyorum. Orijinalde Ryke her şeyin başına *sihirli kelimeyi* geçiriyor. Sürekli bir "fucking this, fucking that" tamlaması... Bir iki yerde olsa eyvallah derdim ama herifin her cümlesinde var ya. Bazı durumları da romantikleştirdiğimizi biliyorum. Daisy daha çocuk gibi ama vaktinden önce büyümeye zorlanmış. On dört yaşında model olmuş ve herkes ona yetişkin gibi davranmış. Yine de bu onun tepkilerinin çocuksu olduğunu değiştirmez. Kitap olduğu için okurken mutluydum ancak gerçek hayatta böyle bir ilişki görsem dikkatle yaklaşırdım. Onun haricinde Rose ve Lo'nun birbirlerine laf sokmaları, dalaşmaları harika bir detaydı. Lo'nun genel anlamda insanlarla anlaşma şekli çok komik zaten. Okurken birçok yerin altını çizip sonradan gülmek için işaretledim. Seriyi takip edenlerin bildiği üzere yetişkin içerikli bir kitap. Ancak anlatım dili ve olay örgüsü bakımından daha fazlasını vaat ediyor. Okurken sıkılmıyorsunuz. Bu tarzda okumayı sevenlere tavsiyemdir.
2023 110. kitabı
Okunma: 23 Ekim 2023 13:17
Yazarın, Bağımlı Serisi ve Calloway Kız Kardeşler Serisi iç içe okunması gereken bir seri. Bu birleşimde Sera Çiçeği kitabı 5. sırada okunması gereken kitap oluyor fakat aynı zamanda Calloway Kız Kardeşler Serisi’nin de 2. kitabı olarak geçiyor Seriyi okurken baştan beri en merak ettiğim çift Ryke ve Daisy’di. Beklentim yüksekti ki beklentimi de karşıladı fakat Connor gerçeğini geçemedi Bu kitapla birlikte serideki favori karakterlerim Connor ve Rose oldu Kitabımıza gelecek olursak; ağzı epey bozuk Ryke’ın nasıl sabrının artık tükendiğini ve yıllardır içinde bastırdığı duyguları nasıl serbest bıraktığını, Daisy’i sahiplenmesini, Daisy’nin artık kendisi için bişeyler yapma cesareti bulmasını, travması ile baş etmeye çalışırken Ryke’ın sınırsız desteğini, annesi ve kardeşleri ile olan ilişkilerinde geldiği noktayı okuyoruz. Bu göz önünde olan üç çiftimizin aileleri yüzünden yaşadığı sorunları ve bunlarla baş etmeye çalışırken ellerindeki aşka tutunmalarını okuyoruz. Bu manada Ryke ve Daisy’nin sorunları diğerlerine göre daha hafifti bence ama basitte değildi. Keyifle okuduğum bir kitap oldu Her ne kadar Ryke’ın ağzından bir küfür kelimesi eksik olmasada ikisinin uyumu çok güzeldi Güzelde bitti kitap, bundan sonra daha ne yaşayabilirler merak ediyorum. Yazarımız acımasızca karakterlere işkence yapmaya devam ediyor Ve artık Lily ile Lo’nun düzeldiğini görmek istiyorum, hayır buna ihtiyacım var . Konunun ayrıntılarına inecek olursamda; Daisy, geçen aylarda yaşadığı bir olay yüzünden kabuslar görmekte ve uyku problemi yaşamaktadır. Kimse bilmezken kabuslarını kovmak için her gece yanında kalan kişi ise Ryke’dır. Aralarında tanıştıklarından beri bir çekim olsada bunu ilerletmeleri imkansızdır bu yüzden de arkadaş kalmaya mecburlardır. Ta ki Daisy moda haftası için

Becca RitchieYazar · 31 kitap
Becca Ritchie, New York Times ve USA Today'in en çok satan yazarlarındandır. Tek yumurta ikizi ​​Krista Ritchie ile birlikte romanlarını yazar. İlk ortak kitapları Addicted to You, Haziran 2013'te yayınlandı. Becca, on dört yaşındayken, Wynter Chelsea: The Legacy with Outskirts Press adlı genç bir yetişkin/şehirli fantezi romanı yayınladı.