Hürrem Sultan

2011
Çatı Kitapları

2021 68. kitabı
Okunma: 07 Ekim 2021 11:52
Sıradan bir esir olarak geldiği sarayda basamakları birer birer çıkıp devrin en güçlü insanı olacak kanuninin gönlünü kazanmış ve tarihi şekillendirmede önemli bir rol oynamıştır Hürrem. Önceleri Haremin kurallarına uymuş, sonra kendi uygulamalarını uygulamış. Kendinden önceki hiçbir Saray kadınına benzemez. O, iyi yada kötü, yaptıkları unutulmaz. Hürremin hayatını okuduğunuzda, kimi zaman entrikalarına" Bu kadar da olmaz", derken, nasıl bir anne olduğunu gördükçe çocuklarını korumak için gösterdiği fedakarlığa bakıp, saygınız artacak. Belki gözyaşlarına kapılıp giderken bulacaksınız kendinizi. Şehzade Mustafa aklınıza geldikçe lanet okuyacaksınız belkide. İşte Osmanlı'nın en gösterişli yılları ve en güçlü kadının hayatı. Şimdiden iyi okumalar :)
2021 94. kitabı
Osmanlı kadınları tarihte adından sıkça söz ettirmiş, entrikalarıyla padisahlardan daha fazla anılmışlardır. Surukleyici tarzıyla bu kitapta Hürrem' in filmlerde görmediğiniz gercek yuzuyle tarihe tanık olacaksınız.
Hürrem
Puan vermedi·207 syf.·
2022 1. kitabı
Başladığım bir kitabı yarım bırakmayı sevmediğim için tamamladım ve bitti. başta kitabın dili anlatımını beğenmedim içerik olarak birbirinden kopuk olaylar, herkesin az çok bildiği Hürrem hakkındaki duyumlar ve sürekli tekrar eden hakkında net bilgi sahibi olunmadığı cümlesi... tarihi bilgi için çok çok yetersiz kalmakla birlikte anlatım tarzı olsun yapılan alıntılar olsun bir çok yönden eksik bulduğum bir kitap oldu maalesef.
2025 38. kitabı
Okunma: 30 Temmuz 2025 19:45
Dizinin kitaba çevrilmiş hâli. Cümleler devrik ve zorla heyecan uyandırmaya çalışılmış gibi. Geçen yıl almıştım, başka bir zaman belki daha anlamlı gelir diye okumayı ertelemiştim ama gerek de yokmuş. Okuyacaklara iyi okumalar dilerim, benim gözlemim böyle.
Alıntı
2023 46. kitabı
Aslında sıkıldım ama bir kadının köle olupta sonra haseki sultan ol aşı büyük başarı biraz okurken zorlandım Çünkü okumak istemiyordum ama kendimi zorlayarak kitabı bitirdim Ama pek tavsiye etmem
2023 7. kitabı
Okunma: 09 Mart 2023 00:00
Muhteşem yüzyılın kitap hali bence. Yani eksik taraflari mevcut. Tarih kitabı veyadiriliş Çanakkale - şu çılgın Türkler gibi bir tarih romanı niteliği taşımıyor.
Tarih

Nazım TektaşYazar · 22 kitap
(6 Aralık 1945- ): Şair. Yozgat-Sarıkaya'ya bağlı Karayakup köyünde doğdu. İlkokulu köyünde okudu. 1959 yılında Ankara'ya çalışmak için gitti. Köyünün hasretiyle önce âşık kitapları okudu; kendisini şiire verdi. Şiir yazdıkça okuma isteği arttı; kendi kendisini yetiştirdi. 1980'de bir arkadaşının desteği ile Burak Yayınevini kurdu. Millî-manevî muhtevalı kitaplar yayınladı. İlk şiiri 1968'de Bizim Anadolu gazetesinde çıktı. Türk Edebiyatı, Bizim Ocak, Bizim Dergâh, Ufuk Çizgisi, Sur dergilerinde ve Ortadoğu gazetesinde şiir ve hikâyeleri çıktı. Şiirlerinde hece ve serbest vezni denedi. Şiirleri: Bir Duygu ki (1993), Vurgunum (1999). Osmanlı tarihiyle ilgili kitaplar da hazırlamıştır.