Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Hz.Ali Dönemi ve Ehl-i Beyt

Adnan Demircan

Hz.Ali Dönemi ve Ehl-i Beyt Gönderileri

Hz.Ali Dönemi ve Ehl-i Beyt kitaplarını, Hz.Ali Dönemi ve Ehl-i Beyt sözleri ve alıntılarını, Hz.Ali Dönemi ve Ehl-i Beyt yazarlarını, Hz.Ali Dönemi ve Ehl-i Beyt yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kuranda ve hadislerde bazı davranışlarla şahıs ya da topluluklar lanetlenmiştir. Ancak müslümanların lanetlenmesinden kaçınma hususunda özellikle hadislerde pekçok tavsiyeler mevcuttur. Bu sebeple bir çok İslam bilgini sadece müslümanların değil, Müslüman olması muhtemel olan kâfirlerin de lanetlenmesini uygun görmemişlerdir. Buna rağmen lanet okumaya devam edilmiş., Ashâb döneminde de lanet okuma, bir siyasi mücadele aracı olarak kullanılmıştır.
Sayfa 252
Gazzâli , ister insan, ister hayvan, isterse cansız varlığa olsun, lanet okumanın yerilen bir şey olduğunu söyler.
Sayfa 247
Reklam
264 syf.
9/10 puan verdi
·
31 saatte okudu
Hz. Ali İslam tarihindeki en tartışılan isimlerden biri belki zirve. Mezhepler kendi zaviyelerinden olaya baktıkları için çok farklı Ali portreleri görüyoruz. Şiaya göre masum imam Ehli sünnete göre aşere-i mubeşşereden bir sahabi Haricilere göre kâfir Mezhepler arasındaki bu derin farkların nasıl ortaya çıkıp geliştiğini Adnan Demircan hocam çok güzel bir şekilde ortaya koyuyor. Konunun meraklılarının mutlaka okuması gereken bir eser.
Hz.Ali Dönemi ve Ehl-i Beyt
Hz.Ali Dönemi ve Ehl-i BeytAdnan Demircan · Beyan Yayınları · 201433 okunma
Hariciler Abdullah bin habbab bin eret ve hamile eşini öldüren Mi'sar bin Fedeki ve adamlarının ordudan kovulduğunu Hz Ali'nin onu istediğinde ordugahta olmadığının söylendiğini iddia ederler Hz. Ali katil teslim edilmeyince haricilere savaş açar ve çok büyük kısmını öldürür.
Sayfa 206Kitabı okudu
Ehli sünnet ve Şia tahkimin kabul edilmesinin baş aktörü olarak haricileri görmede aynı görüştedir. Ancak Eşas bin kays'ın rolü hakkında ihtilaf ederler.
Sayfa 201Kitabı okudu
Cemel savaşında Hz. Ali Hz. Aişe'ye saygıda kusur etmemiş; Hz. Aişe de bu savaşta bulunmaktan dolayı pişmanlık duyduğunu ifade etmiştir.
Sayfa 198Kitabı okudu
Reklam
Hz. Ali konusunda Ehli sünnet ve Şia'nın görüşleri paralellik arz etmektedir. Ancak Ehli sünnet Hz Ali'nin icraatlarındaki isabeti masum imam olmasında aramazlar.
Sayfa 196Kitabı okudu
Hariciler Hz Osman'ın hilafetin 6. Yılından sonra, Hz Ali'nin de tahkim olayından sonra küfre düştüğüne inanır
Pezdevi Hz. Ali ve Muaviye kavgasında hz. Şüphesiz haklı idi. Muaviye batıl üzere idi. Ancak tevil hatası yaptığı için. İman dairesinden çıkmamıştır.
Sayfa 166Kitabı okudu
Hz. Ali Talha ve Zübeyr gibi sahabilerin hz. Osman'ın öldürülmesine karıştığı iddia yalandır. Bu sahabiler katilleri lanetlenmiş, onlardan uzak olduklarını ifade ederek kan talep etmiştir.
Sayfa 155Kitabı okudu
Reklam
Hz. Osman halife seçilince hz. Ali haksızlık yapıldığını söyledi. Ancak bunu sadece biat sırasında dile getirmekle yetindi. (Herhangi bir fitneye kalkışmadı)
Sayfa 152Kitabı okudu
Emeviler döneminde Hz. Ali ve ehli beyte lanet etmek bir gelenek haline gelmişti. Ömer bin Abdülaziz dönemine kadar devam eden bu gelenek. Onun eliyle kaldırıldı.
Sayfa 141Kitabı okudu
Hz. Ali'nin ordusunun bir kısmı onu tahkime zorlarken bir kısmı tahkime küfür diyordu. Hz. Ali ise bu iki görüşü de kabul etmiyordu
Sayfa 117Kitabı okudu
Abdullah bin Ömer Ali-muaviye kavgasına karışmazken. Ubeydullah bin Ömer Muaviye tarafını seçmiştir. Ubeydullah babasının katinde parmağı olduğu gerekçesiyle İran asıllı hürmüzanı öldürmüş. Hz. Ali bu sebeple Ubeydullah'ın kısas edilmesini istemişti. Ancak Hz. Osman kısas yapmamıştı.
Hz. Ali'nin grubunun en önemli sorunlarından biri hz. Osman'ı öldüren gruptan kişileri içinde barındırmasıydı.
24 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.