Peygamberler Tarihi - 5

Şubat 2013
Bahar Yayınları
Türler:

2026 5. kitabı
Yazarın dili çok akıcı 5’inci serisine geldim yanlış bir anlatıma rastlamadım , ayetleri ve hadisleri baz alarak hikayeleştirmiş , bu şekilde hikayeleştirmesi büyük bir yetenek böyle eserler sayılıdır . YouTube’da eleştiren biri var o da sohbetinden kırpıp paylaşmışlar karalama yapılmış , okuyup doğruyu yanlışı ayırt etmek gerekiyor, doğrusunun bu olduğunu düşünüyorum.
2018 24. kitabı
Okunma: 21 Nisan 2018 00:40
Yeryüzünde sayısız mucize sayacağımız,bunları ancak Hz Allah’ın yaratacağını ve sonsuz kudretinin göstergesi hala inanmayacak mısınız, nankörlük edip isyan mı edeceksiniz, Allah’ın azabı korkunçtur gelin kardeşlerim tövbe edip iyi bir kul olmaya ne dersiniz?
Din
2018 72. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2018 09:11
Ben bu seriye Hz İdris ve Hz Şit kitabıyla başladım. Kütüphanede gezerken dikkatimi celbetti, aldım öylesine. Ama şuan seriyi bitirmeye kararlıyım. Yazarımızın, gayet açık, yalın, anlaşılır bir dili var. Cümleler basit, kolay anlaşılır seni yormuyor. Kitabi okuması kolay ve zevkli. Olayları anlatımı çok güzel. Okurken ben de yaşıyorum o anları.Gelelim içeriğine: Peygamberlerimizin hayatları, gönderildiği kavimler ve kıssalar anlatılıyor. Benim bu kitaplardan çıkardığım en önemli ders ise bu ibretlik olayların şuan yaşanıyor olması ve bizim bunları normal karşılamamız. Bunun farkına vardığım için çok mutluyum. Yazarımıza canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.
Din
2025 47. kitabı
Okunma: 07 Eylül 2025 10:43
Hz. Salih- Ahmet Cemil AKINCI Hz. Salih kısmına başlamadan önce yazarımız; vahiy gelme şekillerini açıklamış, örnekler vermiş. Bu kısım çok hoşuma gitti. Halka mucize gösteren, mucize olmasına rağmen inanmayan halka peygamberlik yapan bir peygamberdi. Cansızdan canlıyı var eden( Rabbimin mucizesiyle) hayvan doğurtan ilk peygamberdir. Hz. Salih; merhametli, cömert bir peygamberdi. Halkı ondan defalarca kez mucize istemesine rağmen helak olmamaları için dile getirmemişti. Semud kavminin ileri gelenlerinden olan kişiler mucize istediği için peygamberimiz uzun yıllar sabretse de sonunda duasını etti. Taş yarıldı ve taşın içinden bir deve çıktı. Deveyi gören kavim korktu ve inanmadı. Büyücü olduğunu, sihir yaptığını söyledi. Deve aylarca onlarla kaldı. Deveyi gördüklerinde ürperiyor, korkuyorlardı. Devenin sütünü içiyor, çok su içmesine üzülüyorlardı. Derken deve hamile kaldı ve doğurdu. Çevrede hiç deve olmamasına rağmen bu mucizeyi görmelerine rağmen yine inanmadılar. İkiyüzlü insanlar, Hz. Salih ve ileri gelen inananlara, Deve de dahil suikast girişimi yapılıyor. Cebrail as. haber verdiği için başarılı olamıyorlar. Ancak anne deve öldürülüyor. Hak ettikleri helak onları buldu. Üç gün süren helak ile helak oldular. İlk gün kırmızı, ikinci gün sarı üçüncü gün siyah renkle uyandılar. Ve sonraki gün sarsıntılarla helak oldular. Alınacak çok fazla ders, görülecek ibretlik yaşamlar vardı. Okurken çok etkilendiğim, kendimi sorguladığım çok yer oldu. Özellikle inanan insanların devenin yalnızlığına üzülüp dua etmesi çok hoşuma gitti. Böyle vicdanlı inanan insanların etrafımızda hep olması dileğiyle.
Hz. SalihAhmet Cemil Akıncı · 202178 okunma

Ahmet Cemil AkıncıYazar · 53 kitap
1914 yılında Akka'da doğdu. 1929'da Kuleli Askerî Lisesini, Harbiye ve Topçu Okulunu bitirdi (1934). 1960' ta albay rütbesiyle ordudan emekli oldu. 1 Ocak 1984 yılında İstanbul'da öldü. Dinî ve millî konuları işleyen romanlar yazdı. Rahat bir üslûp kullandı ve birçok konuda muteber olmayan kaynaklara dayandı. Dinî romanlarında bilinenlerin ötesinde hayal gücünü fazla zorlamıştır. Dinî romanları: Kâbe'ye Doğru (Hz. Âdem'den Hz. Musa'ya kadar her peygamber bir kitap teşkil eder. 27 cilttir. Toplam 5500 sayfadır. 2. bs., 1981), Kâbe'den Fışkıran Nûr (15 cilt, 1983), Rahmet Müjdecisi Hazret-i Muhammed'in Hususiyetleri, Hazreti Ebûbekir, Hazreti Ömer, Hazreti Osman, Hazreti Ali, Hazreti Hatice, Halîlü'r-Rahman Hazreti İbrahim, Hazreti Peygamber'in Savaşları, Sabır Çağlayanı Peygamber Hazreti Eyyûb, Hızır'ı Arayan Peygamber, Hazreti Aişe, Hazreti Fâtıma, Hazreti Âmine, Hazreti Hamza, Gir Cennetime, Cinler Âlemi... Millî Romanları: Asil Düşman, Hilallerin Gölgesinde, Mehmetçikle 30 Yıl, Selçuk Kartalı Aldoğan, Elif Sultan, Yaylanın Derdi, Yüzbaşı Murat.