Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Namaz - Ticaret - Adalet

Hz. Şuayb

Abdullah Yıldız

Hz. Şuayb Gönderileri

Hz. Şuayb kitaplarını, Hz. Şuayb sözleri ve alıntılarını, Hz. Şuayb yazarlarını, Hz. Şuayb yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Resulullah buyurdu:"Susuz bir çölde seyahat ederken, tüm yol erzakının üzerinde yüklü olduğu devesini kaybeden bir adam düşünün. Devesini her yerde aramış fakat bulamamıştır. Sonra o adam büyük bir ümitsizlik içinde bir ağacın dibine çöker. Bir de bakar deve üzerindeki tüm erzakla karşısında aniden belirivermiş. Nasıl mutlu olduğunu bir düşünün. İşte Allah, günahkar bir kul kendisine tövbe edip döndüğünde bundan daha çok sevinir."
2147483647 syf.
9/10 puan verdi
·
11 günde okudu
Aslında Şuayb Aleyhisselamin sözleri, sadece Medyeniler ve Eykeliler için değil, günümüz dünyasının yolsuzluk, vurgun, soygun sarmalında kıvranan toplumları için de, adeta bir "erken uyarı" niteliği taşımaktadır. Özellikle 'hakka-huhuka riayet edersek para kazanamayız', 'ekonominin dini-imanı olmaz', 'faizsiz ekonomi yürümez' türü anlayışlarla haksız kazançlarını ve "üç kağıt ekonomilerini" meşrulaştırmaya çalışan kapitalist azınlık için çok anlamlı uyarılardır, bunlar. Vurgun ve soygun düzeninin özellikle ezilip sömürülen alt tabakalar açısından dayanılmaz bir hal aldığı sosyo- ekonomik düzenlerde kaos, çatışma kaçınılmaz hale gelir ve bu olumsuz süreç, eğer müdahale edilmezse, o zulüm düzeni ile birlikte bütün bir toplumun da sonunu hazırlar
Hz. Şuayb
Hz. ŞuaybAbdullah Yıldız · Pınar Yayınları · 200959 okunma
Reklam
Evet, Şuayb Aleyhisselam ve cemaati/raht'i kurtuldu; şirk ve günah batağında yüzmekte ısrar edenler ise helâk oldu. Bütün mesele, "kurtulanlardan olmak" değil mi?
Sayfa 143Kitabı okudu
Rabbimizden yüce peygamberine ve onun şahsında bizlere gelen bu ilk emir "iqra"" diye başlıyordu: Oku, anla/öğren/belle, anlat/öğret, duyur, çağır! Allah Rasûlü (s.), bundan böyle kendisine gelen her ilahi sözü anlayacak, belleyecek, öğrenecek, öğretecek ve duyuracaktı. İnsanları kendisine çağıracağı ilk hakikat de, hayatın ve her şeyin merkezine "Yaratan Rabbi" yerleştirmekti. Cahiliye insanının "bismi'l-Lât", "bismi'l-Uzza" (Lât adıyla, Uzzâ adıyla) diyerek yemin ettikleri, söze başladıkları, işe başladıkları, o sahte ilahlar adına hareket ettikleri bir ortamda, herkesi, kâinatın tek yaratıcısı olan "Alemlerin Rabbi" Allah'ın adıyla hareket etmeye çağırmak, topyekun bir değişimin ilk işaretiydi...
42 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.