Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Çağların Lokman Hekimi Bir Filozof

İbni Sina

Ali Kuzu

İbni Sina Yorumları ve İncelemeleri

İbni Sina yorumları ve incelemelerini, İbni Sina kitabı hakkındaki okur görüşlerini , İbni Sina puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.

Puan

8.710 üzerinden
16 Kişi · 2 İnceleme
144 syf.
·
Puan vermedi
Hayranı olduğum ünlü türk büyüklerindendir ibni sina. Ancak ben kendisini daha çok tıptaki başarılarıyla tanıyordum ki bu konuda bile ne kadar eksikmişim el atmadığı bir bilim dalı kalmamış neredeyse. Mikroskop olmadan hem de tam 900 sene önce mikroplardan bahsetmesi aklımın iplerini yine yeniden saldı. Galen gibi bir tıpçıyı bile yerinden edip Fransada dönemin en ünlü iki fakültesinde okutulmaya başlanan tıp kitabı 700 sene zorunlu ders kitabı olmuş. Haydi gel de hayran olma. Hatrı sayılır ölçüde eseri varmış. Varmış diyorum çünkü ben 10 kadarının varlığından haberdardım. Kitabın sonlarına doğru biyoloji dersi alıyor gibi hissetsem de son anda topladı yine yazar. Bu kadar hayranlığımın içinde İbni Sinaya kızdığım tek bir nokta var: Be mübarek,neden türkçe yazmadın kitaplarını?avrupalılar kendisini bu sebepten ötürü iranlı sanıyorlarmış ki çok üzüldüm bu duruma. Çok da derine inmeden İbni Sina’nın hayatına,buluşlarına ve fikirlerine bir göz atmak isterseniz; doğru kitapla karşı karşıyasınız. Umarım sizler de okur ve ibni sinaya en az benim kadar hayran kalırsınız. Kitapla kalın.
İbni Sina
İbni SinaAli Kuzu · Paraf Yayınları · 201355 okunma
144 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
19 saatte okudu
Buhara yakınlarındaki Efşene köyünde (Özbekistan) 980 yılında dünyaya gelmiş ve Hamedan şehrinde (İran) 1037 tarihinde ölmüştür. Tıp ve felsefe alanına ağırlık verdiği değişik alanlarda 200 kitap yazmıştır. Batılılarca modern Orta Çağ biliminin kurucusu, hekimlerin önderi olarak bilinir ve "Büyük Üstat" ismi ile tanınır. Tıp alanında yedi asır boyunca temel kaynak eser olarak süre gelen El-Kanun fi't-Tıb (Tıbbın Kanunu) adlı kitabı ile ünlenmiş ve bu kitap Avrupa üniversitelerinde 17. asrın ortalarına kadar tıp biliminde temel eser olarak okutulmuştur.
İbni Sina
İbni SinaAli Kuzu · Paraf Yayınları · 201355 okunma