Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İbnü'l Arabi Sözlüğü

Suad El - Hakim

İbnü'l Arabi Sözlüğü Gönderileri

İbnü'l Arabi Sözlüğü kitaplarını, İbnü'l Arabi Sözlüğü sözleri ve alıntılarını, İbnü'l Arabi Sözlüğü yazarlarını, İbnü'l Arabi Sözlüğü yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
" Varlıkta Allah’tan başka bir şey yoktur. Hakikat, müşahedede çoğalsa bile, varlıkta birdir. (Fütühât, IV:357) "
Kabalcı Yayınları
" Her şey, Allah’ın bir tecelligâhıdır. "
Kabalcı Yayınları
Reklam
" Ulûhiyet Zatîn mertebesidir ve yegâne sahibi de Allah’tır. Melûh onu, o da melûhu talep eder. Zât ise her şeyden* müstağnidir. (Fütûhât, 1:42) 'Ulûhiyet zât ve yaratılmışlar arasında berzahtır.' "
Kabalcı Yayınları - (Fütûhât, IV:207-209) *Zât âlemlere muhtaç değilken, ulûhiyet melûhuna muhtaçtır.
" İnsan Tanrı’nın en yetkin tecelligâhıdır. Çünkü o kıymetli özet ve varlığın bütün hakikatlerini ve mertebelerini kendinde toplayan kevn-i câmıdir. İnsan küçük âlemdir, onun varlık aynasına büyük âlemin kemâlleri yansır, (Fusûs, 36) 'Kevn-i câmî, insan-ı kâmildir.' "
Kabalcı Yayınları (Mirat, 8)
" İnsan bütün hakikatleri kendinde toplayan bernamecdir. (Fütuhat, IV:339) "
Kabalcı Yayınları
" Sen vardın, ne olmaktasın ve ne olacaksın. "
Kabalcı Yayınları
Reklam
" Âlemdeki her şey canlı olduğu gibi aynı zamanda tevekkül edicidir. "
Kabalcı Yayınları
" Tevekkül nefislerin yönelme alışkanlığında oldukları âleme konulmuş sebeplerin yoksunluğunda, sıkıntı çekmeden kalbin Allah’a itimat etmesidir; güçlük çekerse, tevekkül etmiş sayılmaz. (Fütûhât, II:199) Tevekkül, parçalanmaz bir makamdır. Tevekkül keşfeder ve ariflere göre dört yüz seksen yedi derecesi vardır. Tevekkülün mülk, melekut ve ceberut gibi bütün âlemlerle bağlantısı vardır. (Fütûhât, II:200) "
Kabalcı Yayınları
" Bütün yaratılmışlar Hakk'ın tecellisinin mazharlarıdır. (Fütûhât, IV:260) Hz. Muhammed en büyük ilahi mazhardır.(Fütûhât II:171) "
Kabalcı Yayınları
269 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.