Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

II. Abdülhamid`in İslam Birliği Siyaseti

İhsan Süreyya Sırma

II. Abdülhamid`in İslam Birliği Siyaseti Gönderileri

II. Abdülhamid`in İslam Birliği Siyaseti kitaplarını, II. Abdülhamid`in İslam Birliği Siyaseti sözleri ve alıntılarını, II. Abdülhamid`in İslam Birliği Siyaseti yazarlarını, II. Abdülhamid`in İslam Birliği Siyaseti yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Ben daima harbin aleyhinde bulundum. Bundan sonra gelecek birader ve oğullarıma nasihat ederim ki artık, uzun, kısa muharebelerle uğraşmasınlar. Bir kerre daha demiştim: Ga­libiyetle biten harpler de mağlubiyetle neticelenenler kadar milleti yorar. "Şan ve şeref gibi şeyler, her tarafı ma'mûr ve hâl-u istikbâli emin memleketlerde hoş görülür.
Ne var ki onun üzerinde yapılan araştırmalar, çok şükür, eski geleneksel ve bağnaz şeklinden değişime uğramada; ve me­selelere daha akl-ı selimle bakılabilmektedir..
Reklam
Halledilişinden seksen, ölümünden de yetmiş iki sene geçmiş olmasına rağmen, Sultan Abdülhamid, hâlâ güncelliğini koruyor.
Tarihlerini bilmeyen insanlar, sömürülmeye ve güdülmeye mahkûmdurlar. Tarih cehaleti, insanı bağımlılaştırıp, aşağılık duygusu altında ezer, ezdirir. Bu kompleksten kurtulmanın bir tek yolu vardır: Allah'ın istediği tarihî bağımsızlık...
Onlara göre İslâm, sadece bir kültür ve ahlâk manzumesidir. Onun bir hayat nizamı olduğunu unutturup, 1400 sene öncesine atmak isterler!
"... Abdülhamid, esmer, soluk yüzlü, endişeli bakışlı ve güzel elleri olan bir adamdır. O bu nazik eliyle, Afrika ve Asya ortalarından Balkanlara kadar olan İslâm dünyasının bütün fertlerini birbirine bağlarken, aynı nazik eliyle Kudüs ve Çanakkale boğazının anahtarını da tutmaktadır: Küçük ve nazik, fakat gerçekte çok meşgul olan bir el."
Reklam
"Hocalarını bu şekilde gören toplumun fertleri de 'din böyledir' sanarak, değişik müslümanlar oldular ki en tehlikeli durum budur: yani DİN OLMAYANIN DİN SAYILMASI!.. İşte en tehlikeli din anlayışı da budur."
"Şayet müslümanların neden bu hâle geldiklerini araştıracak olursak; bunun bir tek sebebi olduğunu görürüz: dinî eğitimdeki sakatlık!"
İslam Felsefesi
Kesinlikle inanmamız gerekir ki, gelişmiş yöntemlerle dini eğitim ıslah edilecek olursa, bu bütün Osmanlı Ümmetinin ruhlarında akacak yeni bir hayatın doğuşu olacaktır. Kezâ bu hareket, bütün düşmanlara rağmen, Devlet-i Âliyye-i Osmaniyye'nin kolları altında, bütün Müslümanların birleşmesini ve İslâm kelimesinin tevhidini en süratli bir biçimde gerçekleşmesini sağlıyacaktır.
Sayfa 40 - Beyan YayınlarıKitabı okuyor
Yiğitliğin en büyüğü, hatasını gördükten sonra, ondan rücu etmesini bilmektir ki, Bediüzzaman Said Nursi bunu yapmıştır. Bir zamanlar, meşrutiyeti alkışlarken hata yaptığını ve pişman olduğunu otuz dört sene sonra yazdıklarında itiraf etmiş, hatta Allah'tan bağışlanma dikemiştir.
Sayfa 147 - BEYAN YayınlarıKitabı okudu
299 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.