İkarus Yunan mitolojisinin bilinen karakterlerinden biridir: Babası Daidalus, oğluyla tutsak oldukları Girit'teki labirentten kaçabilmek için kanatlar yapar. Balmumuyla tutturulmuş tüylerden oluşan bu kanatlar, İkarus'un güneşe fazla yaklaşmasıyla parçalanır ve İkarus denize düşerek ölür.
İkarus kibri ve pervasız cesareti simgeler
Kitaplar beni kelimelerden yapılmış labirentlere hapsediyor," diyen bir anlatıcısı var. Kitap, yolculuk için açılan kanatlarının manzumesiyle başlıyor. Norveç'ten Sahra'ya, iklim iklim çırpılıyor bu kanatlar. Fransız askerleri, Alman tüccarları, Arap şeyhleri ve daha birçok yabancıyla tanışıyor. Sömürgecilik rezaletine fena halde takmış satırların yanı sıra, anarşizmden faşizme, dünya düzeninden mistik keşiflere de değen paragrafları var.
Soğuktan sıcağa, güvenli duygulardan tedirginliğe, cinsellikten ölüme kadar insan doğasına kadar birçok deneyimi içinde saklıyor Kuzey'in bu ünlü romanı. İkarus
"Hayat mahvolmaya mahkûm, evren bir taş yığını, ve kurtarıcıya yakarırken
aslında boşluğa haykırıyoruz."S:182
Kıtap İkarus öyle renklk ki fransız askerleri, Alman tüccarları, Arap şeyhleri ve daha birçok yabancıyla tanışıyoruz.
Leonard Cohen'le çok yakın bir arkadaşlığı ve tehlikeli bir akrabalığı bulunan Axel Jensen Axel Jensen'in en coşkulu romanı, Ikarus
Ve umut, gücünü yitirmeye başladı. Kuşkunun gri hayaletinin ısınmak üzere sığındığı titrek bir alev hâlini aldı...s:22
Kitabı okurken, fransız askerleri, Alman tüccarları, Arap şeyhleri ve daha birçok yabancıyla tanışıyorsunuz. Sömürgecilik rezaletine fena halde takmış satırların yanı sıra, anarşizmden faşizme, dünya düzeninden mistik keşiflere de değen paragrafları var. Soğuk havalardan sıcak havalara, güven ve tedirginlik, cinsellikten ölüme kadar insanın yaşayıp görebileceği kadar birçok deneyimi içinde saklıyor Kuzey'in bu ünlü romanı.
Bir Norveçli düşünün Arama calismalarinda Tibeti düşlerken Sahra çölünde kendini bulmaya çalışıyor. Okurken çok keyif aldim çok düşündüm. Tavsiye ederim.
Axel Buchardt Jensen (12 Şubat 1932 Trondheim doğumlu, 13 Şubat 2003 Kristiansand'da öldü) norveçli yazar. 1957 - 2002 yılları arasında bir çok kitabı yayınlandı. Jensen'in kitapları Almanca, İngilizce, Flemenkçe, Fransızca, İtalyanca, Danca, Fince, Türkçe gibi bir çok dile tercüme edilmiştir.