Dünya Tarihçesi 9. Kitap

İlahi Karşılaşmalar (Melekler Vizyonlar ve Elçiler)

Zecharia Sitchin

İlahi Karşılaşmalar (Melekler Vizyonlar ve Elçiler) Gönderileri

İlahi Karşılaşmalar (Melekler Vizyonlar ve Elçiler) kitaplarını, İlahi Karşılaşmalar (Melekler Vizyonlar ve Elçiler) sözleri ve alıntılarını, İlahi Karşılaşmalar (Melekler Vizyonlar ve Elçiler) yazarlarını, İlahi Karşılaşmalar (Melekler Vizyonlar ve Elçiler) yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ölümsüzlük arayışı
M.Ö. 2900 civarında bir Sümer kralı olan Gılgamış ölmeyi reddetti. Ondan beş yüz yıl önce Kiş kralı Etana kendi tohumunu -DNA'sını- bir oğul sahibi olmakla koruyup Ölümsüzlüğe kavuşmayı amaçlamıştı. (Sümer Kral Listelerine göre onun ardından tahta "Etana'nın oğlu Balih geçmişti ama onun Etana'nın resmi eşinden mi yoksa bir cariyeden mi doğduğu kayıtlara geçmemiştir.) Gılgamış'tan beş yüz yıl sonra Mısır firavunları Ötealemde­ ki tanrılara katılarak ölümsüzlüğü elde etmeyi amaçlayacaklardı. Ama onları Sonsuza Dek Dayanırlığa dönüştürecek yolculuğa çıkmadan önce ölmek zorundaydılar.
Sayfa 151 - Ruh ve Madde YayınlarıKitabı okudu
NEFİLİM: CİNSELLİK VE YARITANRILAR
İster bireyler (Sümerli Gılgamış gibi) ister uzun hanedanlar (firavunlardan önce Mısır'da tahta çıktığı bildirilen otuz yarı­ tanrıdan oluşan hanedan) olsun, böyle yarıtanrıların Dünya üstünde var oldukları Yakın Doğu metinlerinde çok defa açıkça söylenmiştir; ancak her iki durumda da bunlar tufan sonrası dönemle ilişkilidir. Ama kutsal kitaptaki Tufan hikayesinin girişin­ de "Elohim oğulları"nın -DİN.GİR oğullarının- insan kızları arasından "eşler alma"larının tufandan çok önce başladığı iddia edilir. Tufan öncesi dönemle ve insanlığın kökeni ve uygarlığıyla ilgili Sümer kaynakları Adapa hikayesini içermektedir; "Ea'nın çocuğu" olarak çağrılmasının, Ea'nın yardımıyla yaratılmış olan Adem'den geliyor olmasından mı yoksa (pek çok bilginin savunduğu gibi) Ea'nın bir dişi insanla girdiği ilişkiden edindiği kendi oğlu (bu durumda Adapa bir yarıtanrı olmaktadır) olmasından mı kaynaklandığını daha önce ele almıştık. Eğer bu, Ea/Enki'nin kendi resmi eşi olan tanrıça Ninki'den başka bir dişiyle birleşmesini gerektirmişse buna şaşan olmamıştır; çeşitli Sümer metinleri Enki'nin cinsel cesaretiyle ilgili ayrıntılar içerir.
Sayfa 91 - Ruh ve Madde YayınlarıKitabı okudu
Reklam
NEFİLİM: CİNSELLİK VE YARITANRILAR
O sıralarda yeryüzünde olan Elohim oğullarını anlatan kutsal kitabın kullandığı Nefillim terimi, Sümerlerin Anunakiler ("Gök'ten Yer'e İnmiş Olanlar") terimiyle koşuttur; zaten Kitabı Mukaddes de (Çölde Sayım, 13:33) Nefiller'in "Anaklılar" (Anunnaki kelimesinin İbrancaya geçmiş hali) olduklarını belirtir. Demek ki, tufan öncesindeki dönem, genç Anunnaki erkeklerinin genç insan dişilerle cinsel ilişkiye girmeye başladıkları bir dönemdi ve birbirlerine uygun olduklarından, onlardan çocuk sahibi oldular: yarı fani yarı "ilahi" çocuklar, yani yarıtanrılar.
Sayfa 91 - Ruh ve Madde YayınlarıKitabı okudu
NEFİLİM: CİNSELLİK VE YARITANRILAR
Doğru biçimde çevrildiğinde, Kitabı Mukaddes tufan öncesinde meydana gelen ve tufana yol açan olayları şöyle anlatmaktadır: Yeryüzünde Dünyalılar Çoğalmaya başladıklarında, Kızlar doğdu. Elohim oğulları Dünyalıların kızlarını görünce Beğendikleriyle evlendiler. Elohim oğullarının Dünyalıların kızlarıyla Evlenip çocuk sahibi oldukları günlerde Ve daha sonra[sında] Yeryüzünde Nefiller vardı.
Sayfa 91 - Ruh ve Madde YayınlarıKitabı okudu
NEFİLİM: CİNSELLİK VE YARITANRILAR
Kitabı Mukaddes'teki tufan hikayesinin kadim günahları ve dehşetli bir arınmayı çağrıştıran açılış ayetleri vaizlerin en sevdiği bölümdür: Örnek oluşturan bir dönemde bu, "ilahi varlıkların insan kızlarıyla evlenip çocuk sahibi oldukları günlerde ve daha sonra, yeryüzünde devler vardı." Yukarıdaki alıntı yaygın çevirilerden birinden alınmıştır. Ama Kitabı Mukaddes aslında bunu söylemez. "Devler"den değil Nefillerden söz etmektedir, tam anlamıyla "inmiş, alçalmış olanlar"dan, yani göklerden Dünya'ya gelmiş olan "('Tanrı oğulları' değil) Elohim oğulları"ndan" söz etmektedir. Ve (tüm bilginlerin fikir birliğine vardığı gibi) çok daha uzun bir orijinal kaynaktan özetlenerek alınmış zor anlaşılır bu ilk dört ayet, söz konusu olanların insanoğlu değil de tanrıların ta kendisi olduğu fark edildiğinde birden anlaşılır hale gelmektedir.
Sayfa 90 - Ruh ve Madde YayınlarıKitabı okudu
NEFİLİM: CİNSELLİK VE YARITANRILAR
Ancak Kitabı Mukaddes'in yaptığı ve suçlu olarak insanlığı işaret eden bu açıklama, bu bölümün sonraki dört ayetinin oluşturduğu bilmeceyi zorlaştırmaktadır yalnızca çünkü bu ayetler­ de konu, tüm insanlık değil ilahların ta kendileridir; "ilahi varlıklar (tanrı oğulları)" ile "insan kızları" arasındaki evliliklere odaklanmaktadır. Ve tüm bunların, insanlığa ceza olacak bu tufanla ne ilgisi olduğunu merak edilecek olursa yanıt şöyle verilebilir: CİNSELLİK... İnsanlar arasındaki değil, ilahlar ve insanlar arasındaki cinsellik. Cinsel birleşme amaçlı İlahi Karşılaşmalar.
Sayfa 90 - Ruh ve Madde YayınlarıKitabı okudu
Reklam
171 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.