Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İletişim Çatışmaları ve Empati

Üstün Dökmen

İletişim Çatışmaları ve Empati Gönderileri

İletişim Çatışmaları ve Empati kitaplarını, İletişim Çatışmaları ve Empati sözleri ve alıntılarını, İletişim Çatışmaları ve Empati yazarlarını, İletişim Çatışmaları ve Empati yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bugünkü ilgisiz bir olayı bahane edip, geçmişin intikamını almaya çalışmak ise bir hatadır. Geçmişteki öfkemizi, geçmişte halletmeliydik. Eğer bir öfkemizi ertelemek zorunda kalmışsak, bu öfkemizi ilgisiz olaylara bulaştırmamaya çalışmalıyız. Aksi halde, aktif çatışmalar başı­mızdan eksik olmaz.
Bir insan karşısındakine akıl vermeden, onun aklından ve kalbinden geçenleri anlamaya çalışırsa, empati kurmuş, karşısındaki insanı yetişkin yerine koymuş olur. Birbirlerine hükmetmeyen, birbirlerini anlamaya çalışan insanlann iletişimi ne güzeldir.
Reklam
Çocukken, büyükler tarafından "çocuk" yerine konulanlar, hayatları boyunca büyükle­re kuşkuyla bakarlar.
Sınırlarımızın geçirgenlik derecesini tayin etmeyi konu-kom­şuya bırakmamalı, inisiyatifi elimizde tutmalıyız. Hem çevre­mizle sıcak ilişkiler sürdürmemize fırsat verecek, hemde bi­reyselliğimizi zedeletmeyecek kalınlıkta sınırlar edinmeliyiz.
Aşırı kaygı ise öğrenmeyi güçleştirir. Bu yüzden bir öğrencinin, çalışma sebepleri arttıkça, akademik başarısı da düşer. İyi bir gelecek için, mutlu bir evlilik için, yedeksu­bay olabilmek için, anayı-babayı üzüntüden hasta etmemek için, amcaoğlundan geri kalmamak için, komşu teyzeleri hayal kırıklığına uğratmamak için ders çalışmanız gerekiyorsa, kay­gınız yükselir, başarınız düşer. Bu yüzden, akılcı olmayan se­bepleri ayıklamak zorundasınız.
İnsanların, yüzlerinin ve gözlerinin rengi başka başka da olsa, gözyaşlarının rengi hep aynıdır.
Reklam
Ne bir kelimede anlaştılar, ne aynı avuçtan su paylaştılar. Yalnızca göz yaşında, bir de kahkahada buluştular.
"Öğretmene ayağa kalkan toplum, öğretmeni anlamalı da. Mevlâna'ya saygı gösteren toplum Mevlana'yı okumalı da."
"Öğretmene saygı göstermeye devam edelim, ancak öğretmenin ne dediğini anlayalım da. Öğretmen karşısındaki genel tavrımız, öğretmene saygı göstermek, söylediklerini tartışmadan, irdelemeden kabul etmek ve ezberlemektir. Oysa öğretmene bir yandan saygı gösterirken, bir yandan da söylediklerini aklımızın süzgecinden geçirmeye, test etmeye çalışmalıyız. Saygı, düşünmeye engel olmamalı."
"Eğer bir gence eş seçimi konusunda rehberlik etmek istiyorsak, öncelikle onun kimlik gelişimine katkıda bulunmalı ve kişilerarası iletişim becerisini geliştirmeye çalışmalıyız."
1.000 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.