Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İmam-ı Azam Ebu Hanife’nin Eserleri

İmam-ı Azam Ebu Hanife

İmam-ı Azam Ebu Hanife’nin Eserleri Gönderileri

İmam-ı Azam Ebu Hanife’nin Eserleri kitaplarını, İmam-ı Azam Ebu Hanife’nin Eserleri sözleri ve alıntılarını, İmam-ı Azam Ebu Hanife’nin Eserleri yazarlarını, İmam-ı Azam Ebu Hanife’nin Eserleri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Âlime en az kıymet veren âilesidir."
Sayfa 328 - Ebû Nuaym, Tarih-i İsfahân, 1/155; Ebu'l-Kâsım el-Cürcânî, Târih-i Cürcân, No: 708. 1/409; Ibn Asakir, Tarih-i Dimesk, 40/257Kitabı okuyor
Bir hadiste: "İsrailoğulları hikâye söylemeye başlayınca helâk oldular." denmiştir. Yani ameli ve yaşamayı bırakıp sözle yetinmişlerdir. Ömürlerini eskilerin kahramanlık ve menkıbeleri ile geçirmişlerdir ki bunlara İsrailiyyat, denir.
Sayfa 319 - İbnu'l-Esir, en-Nihaye fi Garibu'l-Hadis, IV/70, 71.Kitabı okuyor
Reklam
Halka hikâye okuma.Zîrâ hikâyecinin yalan söylemesi kaçınılmazdır. Burada hikâyeciden kasıt, hikâyeyi olduğu gibi doğru dürüst anlatan kimse demektir. Bu, günümüzdeki lafazan, dilbaz vaiz tipine denk gelmektedir. Bunlar konuşmalarında âyet ve hadise, fıkıh ve tefsire ağırlıktan çok İsrailliyata önem verirler. Dikkat çekmek için abartırlar
Sayfa 319 - EBÛ YUSUF'A VASİYETİ.Kitabı okuyor
Bir topluluğun arasında bulunduğun zaman, sayarak seni öne geçirmedikleri sürece onlara imâm olma.
Sayfa 316 - EBÛ YUSUF'A VASİYETİ.Kitabı okuyor
Miskinlerin Babası
Büyüklerle yani eşrafla oturup kalkmak usul, erkân işidir, merasime bağlıdır. Bunun içindir ki Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem, fakir fukara ile oturan ve onlarla konuşan Ca'fer b. Ebi Tâlib'e, miskinlerin babası diye iltifat ederdi.
Reklam
Büyüklerin yanına gittiğin zaman, seni üst başa geçirmedikleri sürece üst başa geçme yoksa sana eziyet edebilirler.
Sayfa 315 - EBÛ YUSUF'A VASİYETİ.Kitabı okuyor
Delilerle, münazarayı ve delili bilmeyen, mevki ve makam peşinde koşan, bütün vakitlerini halkın arasında garip mes'elelerle geçiren ilim adamları ile konuşma. Çünkü onlar seni hacil (mahcup) etmek isterler. Haklı olduğunu bilseler de sana hak vermezler.
Sayfa 314 - EBÛ YUSUF'A VASİYETİ.Kitabı okuyor
İlim uzun sürede ve sakin kafa ile öğrenilecek ve ihtisas yapılacak kıymetli ve zor bir uğraştır. Bunun için maddi ve bedensel işler başkaları- na tevdi edilmelidir. İmam-ı A'zam Hazretlerinin de: "Eğer bir soğana muhtâc olsaydım, bir mes'ele bile halledemezdim." dediği rivayet edilir.
İşlerini başkasına gördür ki kendini tamamiyle ilme veresin. Böyle yaparsan ihtiyacın daha iyi görülür.
Sayfa 313 - EBÛ YUSUF'A VASİYETİ.Kitabı okuyor
255 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.