Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

2016 Mayıs

İnsan ve Hayat - Sayı 75

İnsan ve Hayat Dergisi

İnsan ve Hayat - Sayı 75 Gönderileri

İnsan ve Hayat - Sayı 75 kitaplarını, İnsan ve Hayat - Sayı 75 sözleri ve alıntılarını, İnsan ve Hayat - Sayı 75 yazarlarını, İnsan ve Hayat - Sayı 75 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
80 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
- Ecdâdımız Fatih Sultan Mehmet Han'ın yaşadığı, etkilediği etkilendiği şehirler... Edirne - Manisa - İstanbul Bu şehirlerdeki hayatı, şehzadeliği, fethe hazırlanışı.. Hepsi anlatılmış bu sayıda. - Pişmemiş tavuğun başına gelenler.. Günümüz şartlarında dikkat edilmesi elzem olan bir mevzu. Tavukların kesimine dikkat ediliyor mu? Sıcak suya sokuluyor mu o tavuklar? Suyun derecesi ne kadar? Yemlerine dikkat ediliyor mu? Bu sorular basit sorular değildir. Bakın, bir kimse size bir bardak su verse fakat iyi niyeti olmasa, beni iyi biri olarak bilsin, gibi bir düşünce ile dahi vermiş olsa o su, bize kötü tesir eder. İyi niyetle verilen su şifa olur Allah'ın izniyle. Su dahi böyle ise, bizim yediğimiz, içtiğimiz şeylerin sihhatine, şartlarına dikkat etmemiz elzemdir. Ki uzun zamandır ithal et mevzuları var iken.. - Ferahname diye bir eser var. Dünya malına ehemmiyet verilmemesini anlatan fantastik hikaye türünde. Bu eser hakkında malumat verilmiş.. - Genel kültür biriktirmeye devam..
İnsan ve Hayat - Sayı 75
İnsan ve Hayat - Sayı 75İnsan ve Hayat Dergisi · İnsan ve Hayat Dergisi · 201616 okunma
Reklam
Cümleler ile saldırıya geçildi. "Şu kadar su tüketin, ekmek tüketin, meyve tüketin, sebze tüketin... Stoklar tükeniyor, bitmeden yetişin..." Üretmeyi bir onlar biliyordu zaten. Cümlenin altında şu mana gizlenmişti. "Siz üretmeyi beceremezsiniz, o zaman tüketin, gerisini düşünmeyin."
Ömür, bir nefes ticaretidir diyebiliriz. O kadar nefesi yakmak için gıdalanıyorsunuz. Bu nefesi nerede, niçin, nasıl tuketiyorsunuz?
Gıdaların raf ömrü vardır, ya insanın ömrü... Bir ömürde alınan nefes, raflara dizilse ne kadar yer tutar?
Yunus Emre'den Güzel Huyun Tarifi
Tevazu ile gelsin, kimde erlik var ise. Merdivenden iterler, yüksekten bakar ise. Kim ki yüksekte gezer, er geç yolundan azar Dış yüzüne o sızar, içinde ne var ise. Aksakallı bir koca, hiç bilmez ki hal nice Boşa gitmesin hacca, bir gönül yıkar ise. Gönül Çalab'ın tahtı, Çalab gönüle baktı İki cihan bedbahtı kim gönül yıkar ise. Bir kez gönül yıktınsa kıldığın namaz değil, Yetmiş iki millet de yüzünü yumaz değil. Yol odur doğru vara, göz odur Hakkı göre, Er odur yerde dura, üstten bakan göz değil. Doğru yola gittinse, er eteğin tuttunsa, Bir tek hayır ettinse, biri bindir az değil. Yunus sözleri çatar, balını yağa katar, Çok kıymetli mal satar, cevherdir o, tuz değil.
Reklam
Akşemseddin Hazretleri'nin Nasihatleri 5
- Daima edepli ol, ikram ettiğine de mütevazı ol. - Elbiseni üzerinde iken dikme. - Ölümü aklından hiç çıkarma. (Nasihatname-i Akşemseddin)
Akşemseddin Hazretleri'nin Nasihatleri 4
- Bu günden yarının tasasını çekme. - Namahreme sakın bakma, gaflet verir. - Sofradan düşeni yemek zenginliğe sebeptir.
Akşemseddin Hazretleri'nin Nasihatleri 3
- Çok uyumak hastalığa sebeptir. - Geceleri uyanık ol, Seher vakitlerinde Kur'an'ı Kerim oku. Gece gündüz Allâhu Teâlâ'ya dua ve ilticada bulun. - İhsan ve ikramın bol olsun, sadakayı ihmal etme. - Kendini başkalarına medheyleme.
Akşemseddin Hazretleri'nin Nasihatleri 2
- Kimseden incinerek sitem etme ve kimse de senden incinmesin. Kimsenin kalbini viran eyleme.(yıkma) - Kardeşine ulaşan nimete asla haset etme. - Kimseyi kötüleme, yalan ve iftiradan sakın. - Kardeşinin kusurlarını görme. - Ananı ve babanı duadan ihmal etme, senden büyük kimsenin önünde yürüme.
Reklam
Akşemseddin Hazretleri'nin Nasihatleri 1
- Ey oğul! Her işe besmele ile başla. - Daima abdestli ve temiz ol. - Namazlarında tembellik etme - Kaza ve kaderin Hak'tan olduğunu bil. Sana ulaşan nimete şükret, belaya sabret; sakın Allâhu Teâlâ'ya isyan etme.
Fazilet Takvimi'nden...
"Doğru olunuz. Çünkü doğruluk iyiliğe götürür, iyilik de cennete götürür." (Hadis-i Şerif, Sahih-i Müslim)
Hâlikını isteyen nâmurad olmuş değil Halka gönül bağlayan sonra pişman olur. (Halık'ını isteyip de muradına ermemiş kimse yoktur; halka gönül bağlayansa eninde sonunda pişman olur.) (Sultan Veled)
İslam dininde yiyecek ve içecekler konusundaki yasakların temel amacı hiç kuşkusuz insanın ruh ve beden sağlığının korunmasıdır.
20 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.