Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İnternet Fıkhı

Nureddin Yıldız

İnternet Fıkhı Gönderileri

İnternet Fıkhı kitaplarını, İnternet Fıkhı sözleri ve alıntılarını, İnternet Fıkhı yazarlarını, İnternet Fıkhı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Müslüman, konuştuğu söze mukayyet olan insandır, nazik konuşur.
Müslüman'ın kendisini ilgilendirmeyen işle ilgilenmemesi iyi müslüman olduğunu gösterir.
Sayfa 23 - Tahlil yayınlarıKitabı okudu
Reklam
200 syf.
·
Puan vermedi
·
36 saatte okudu
Hani bazen birbirimize tepki amaçlı sorarız "kime göre neye göre" diye. Aslında bu soruyu sorarken her birimizin bağlı bulunduğu değerlerin, (din,aile,sosyal çevre vs.) doğru ve yanlışları belirleyici olduğunu biliriz. Fakat bazen kabuk kırmak için bazen kendi değerlerimizi ya da seviyesizliklerimizi savunma amacı güderek sorarız, kime
İnternet Fıkhı
İnternet FıkhıNureddin Yıldız · Tahlil Yayınları · 20182,163 okunma
Zaman israfı diye bir israf çeşidi vardır. On dakikanın yeterli olduğu yerde bir saat harcamak, yedi saat uykunun sağlık açısından yeterli olduğu yerde sekiz saat uyumak israftır. Bu başlıkları tek tek sayıp vakit harcamak da bir israftır!
Efendimiz aleyhisselam, "Yalancı olman için başkasının söylediği her şeyi söylemen yeterlidir" buyuruyor
... ümmet-i Muhammed'in iman edenlerinin, birbirlerinin onurları ve iffetleriyle, âlimlerinin ilimleri ve içtihatlarıyla ellerindeki oyuncaklar sayesinde bu kadar kolay oynaya bilmelerinin bir anlamı yok kardeşlerim.
Reklam
Enes ibni Malik'in rivayet ettiği, Ahmed bin Hanbel'in Müsned'inde bulunan şu hadis-i şerifi hafızamıza kaydetmeli ve konuşurken, e-posta yazarken, mesajlaşırken aklımıza getirmeli, birileri düzeyini düşürdüğünde onlara tavrımızı da Resûlullah aleyhissalatu vesselama göre belirlemeliyiz: "Deccal gelmeden önce insanların aldandığı yıllar olacak. O dönemde doğru konuşanlar yalanlanacaklar, yalan konuşanlar da rağbet göreceklerdir. Emin insanlar hain kabul edilecek, hainlere emanet teslim edilecektir. O günlerde ruveybiza'lar konuşacaklardır." Ashab-ı kiram, ruveybiza kelimesinin ne anlama geldiğini anlamamış ve manasını sormuşlar. Şöyle buyurmuş: "Fasıkların insanların siyasetiyle ilgili konuşmaları demektir."
İnterneti gayri ahlakî kullanmak bir ahlaksızlık olduğu gibi bağırıp çığırtkanlık etmek de gayri İslamî bir iştir, ısıran köpeği ısırmaktır bu. Isıran köpek kovalanır, ısırılmaz
Şeriatımız bir nesnenin görünen yüzüne karar verme yetkisi verir, sırları ve iç dünyayı Allah'a havale eder.
Bilmem hangi özgürlük'lerin kanunlarıyla bezenmiş zulüm dünyasında suç olmayan bir şeyi meleklerin yazmadığını sanarak aldanmamalıyız.
Reklam
Ayet ve hadis nakledilirken Allah'a ve Peygamberi'ne ait bir söz nakledildiği, hadisin altına 'Buharî' yazmış olmakla sözün Buharî'ye ait olmadığı bilinmeli, bilinmiyorsa böyle bir yanlış yapılmamalıdır. Öyle gülünç durumlara şahit olunmaktadır ki İmam Gazalî'den yüzlerce defa okunmuş ve ona ait olduğu bilinen bir söz, Resûlullah aleyhisselamın bir hadisi olarak gönderilebilmekte, üstelik tırnak içine alınarak gönderilmektedir. Böyle bir durum ikaz edildiğinde söylenen "bana da başkası göndermişti" türünden mazeretler kıyamet günü hesap sahnesinde geçerli sözlerden olmayacaktır.
İnternet ve cep telefonu herkesi büyük bir siyasetçi, ilim adamı ve feylesof yaptı. Aristo mezarından kalksa iş bulamaz. Herkes feylesof. Masrafsız, diploma lazım değil. Din de zaten herkesin en iyi bildiği iş. Koca bir alimi hayatında Kur'an'ı hatmetmemiş insanlar eleştirebiliyor.
İnternet ile çalışan cihazları, her nimet için söz konusu olduğu gibi Rabbimizin nimeti olarak görüyoruz ve onun razı olacağı şekilde kullanmamızın Müslümanlığımızın gereği olduğuna iman ediyoruz.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.