Herkese merhaba, bu sefer de sizlere zamanda yolculuk yapan Mine ve arkadaşlarını getirdim.
Küçük yaşta anne ve babasını kaybettiğinden dedesiyle büyümüş bir müzik öğretmeni Mine karakterimiz. Dedesinin bazı zamanlar çalışma odasına kapanıp çalıştığını fark etse de dedesi ne göstermiş ne de söylemiştir çalışmasını ve konusunu. Belki büyük bir hataydı bu belki de böyle olması gerekiyordu…
Bir gün dedesinin korku ve aceleyle evin bahçesine girişi Mine’yi korkutsa da dedesi, torununu ve arkadaşlarını hızlıca içeri sokup kapıyı kilitlemişti. Buna rağmen dedesi yine pek açıklayıcı olmayan ‘Çiçeği almaya geldiler, çık buradan.’ gibi bir söz söyleyerek onların evden bir şekilde gizlice çıkmalarını istedi. Panikleyen arkadaşlar bir odaya girip pencereden atlıyorlar. Atlıyorlar atlamasına ama gün aniden kararmış ve kendilerini arka sokak yerine bir ormanın içinde buluyorlar.
Artık geçmiş bir tarihte kapana sıkışan bu üç gencin, kendi zamanlarına nasıl dönebileceklerini araştırmalarını ve bu araştırma süresinde nelerle karşılaşacaklarını, Mine’nin aşık olup ayrılma zamanı geldiğinde aşkından kopup kopamayacağını ve daha birçok sırrı okuyoruz.
Açıkçası böyle bir konuya ve türe pek alışık değilim; bu yüzden ve birde rs dönemine yakalanmamla birlikte kitaba adapte olmakta zorlandım fakat kitapta olayların başlamasından sonra kitap aktı gitti.
Özellikle zamanda yolculuk temasını sevenlerin okuması gereken bir kitaptı bence.