Aile hikâyelerini okumaya bayıldığım için Marcelli ailesiyle tanışmaya çok hevesliydim. Tatlı ve keyifli bir aile olacaklarını, hikâyelerini severek okuyacağımı düşünüyordum. Geçmiş zamandan bahsediyorum, evet. Zira Marcelli ailesini zerre sevmedim. İnanılmaz sığ bir aileydi. Ne kadar sığ olduklarını anlatmak için aralarında geçen bir iki konuşmayı örnek göstermem gerekirse:
1) Katie: Yeni biriyle tanıştım. Bu kişi aynı zamanda partisini organize edeceğim hukuk firmasının sahibi.
Annesi: Oooh, meslek sahibi bir adam... O zaman paralıdır.
2) Katie: Söylediklerim yüzünden Zach'e rezil oldum.
Kardeşi: Söylediklerinden çok bacaklarına dikkat edecektir. Sorun bunun neresinde?
3) Katie'nin 18 yaşında evlenmeye karar veren kardeşi: Evet, evleneceğim ama çocuk yapmak için okulumun bitmesini bekleyeceğim.
Büyükannesi: Ama anne olmak üniversitedeki birkaç dersten daha önemlidir. Sen bir kadınsın Mia, bilgisayar değil. Kendini daha çok bilgiyle doldurmaya ihtiyacın yok. Sen akıllı bir kızsın. Birkaç bebeğe sahip olmayı istemez misin?
4) Kocası tarafından aldatılan ve çok üzülen birisine, Büyükannenin tepkisi: Dünyanın sonu gelmiş gibi hissettiğini biliyorum ama düşündüğün gibi değil... Evli çiftler bazen birbirlerine korkunç şeyler söyler veya korkunç şeyler yaparlar. Erkekler bir süre gezer. Zaman geçer, yaralar iyileşir... Ve biz affederiz... Bence siz ikiniz bebek sahibi olmayı konuşmalısınız. Bu ikinizin arasını düzeltecektir.
Daha ilk sayfalarda bu kadar sığ muhabbetler dönünce kitabı nasıl bitireceğimden kuşkulanmaya başladım. 18 yaşında evlenmek isteyen birine tüm ailenin verdiği coşkulu tepki hatta sanki bir kadının hayattaki tek amacı evlenmek ve çocuk yapmakmış gibi davranılması korkunçtu. Hâliyle bu evlilik olmasın diye uğraşan Zach, hak verdiğim ve aklı başında
Kitap, Katie Marcelli'nin hayatını ve aşk arayışını anlatıyor. Çocukken bir kurbağayı öperek prensini bulacağına inanan Katie, büyüdüğünde bu inancını yitirir. Ancak karşısına çıkan çekici avukat Zach Stryker, Katie'nin hayatında yeni bir sayfa açmasına neden olur. Katie, iş hayatında başarılı ve bağımsız bir kadındır ancak özel hayatında aradığı mutluluğu henüz bulamamıştır. Zach ile tanışması, Katie'nin hem duygusal hem de profesyonel anlamda hayatında önemli değişikliklere yol açar. Kitap, Katie'nin aşk, aile ve kariyer arasında denge kurma çabasını ve bu süreçte yaşadığı içsel dönüşümü konu alıyor.
Işıldayan (The Marcelli Family Serisi 1)
Susan Mallery
Ne tatlı bir hikayeydi böyle bayıldım. Aileye aşklara ve o tatlı Kate'e.
İnsanların hayatları bazen istemedikleri şeyleri önüne getirebiliyor ve aile ve aşk hepsini silip yenisini ortaya koyuyor. İşte hikaye böyle bir şeydi Zach oğlunu korunmaya çalışan bir baba ve Kate işi kardeşi ailesi ve patronu arasında kalan harika bir kadın
Ben sevdim Kate Zach ve ikisinin arasında ki uyumunu ve merakla diğer mükemmel aile üyelerini okumak istiyorum
Atlaya atlaya okuduğum bir kitaptı. Aşırı derece aile meselelerinde boğulmuş. Aşk falan hiç bişi hissedemiyorsunuz. Sıkıcıydı aslında bu tarz kitapları eğlenceli bulurdum ama sevmedim bu aileyi.