Ocak 2018
Nemesis Kitap

·304 syf.·
2021 38. kitabı
Her okuduğuma inceleme yazmam. Ama bu kitap hakkında da birkaç şey söylemek zorunda hissettim kendimi. Normalde, okuyacağım kitap hakkında yorum, fikir vb. hiçbir şey okumam. Ama bu kitaba başlarken gözüm ister istemez kötü yorumlara gitti. Moralim bozuldu doğal olarak ve kitaba büyük bir önyargıyla başladım. Ama başladığım kitabı yarım bırakmaktan nefret ederim, bitirmeye kararlıydım ve başardım. Evet, kitap türüyle aynı kategorideki diğer kitaplardan daha basit ve çocuksu geliyor insana. Ama konu olarak klasik aşk hikayesi kabuğunu kırmış. Tam bir gençlik kitabıydı. Küçük bir mola vermiş gibi hissettirdi. Yani ben gibi buradaki kötü yorumlardan olumsuz etkilenmemenizi umarım. Okumak isteyen, konusu dikkatini çeken varsa buyursun okusun. Ama aşk hikayesi okumak isteyen birine önereceğim kitaplar listesinin başında gelmiyor. Herkese keyifli okumalar dilerim.
2018 23. kitabı
Okunma: 02 Mart 2018 22:08
Yeni çıkan bir kitap ve cafcaflı kapağını görünce şöyle güzel bir komedi okuyacağım diye düşünerekten kampanyaya da rastlayınca hemen satın aldım. Ancak ne yazık ki dışının albenisi ne kadar çoksa içeriği de bir o kadar kuru gürültü denilebilir. Sanırım anlatım ve olay örgüsü oldukça sıkıcı geldi bana. Kitabın başından sonuna kadar 18 yaşındaki ana karakterin ağzından (ki kitabın yüzde sekseni sadece iç sesti diyebilirim ), anlatılmış ve kesinlikle normal, etik yaşam şartları dışında bi hayat felsefesi ile yazılmış. Aslında konu itibariyle biraz fantastik bir içeriği var ama çok daha iyi anlatılabilirdi bence. Zoraki bir okuma oldu diyebilirim. @nemesiskitap bu yazarla çalışırken bi daha düşünmeli bence.
SPOİL YOK!
2018 109. kitabı
Günümüz ciklet romanlarına uyan bir tarzda yazıldığını rahatlıkla ifade edebilirim. Romanı konusu ilgimi çektiği için kitabı görür görmez okuyacağıma karar vermiştim. Altı senedir insanlar 18 yaşına
2025 2. kitabı
Okunma: 13 Ağustos 2025 22:44
Uzun süredir okumaya vakit ayıramadığım için ya kısa klasiklere yöneliyorum ya da çok merak ederek aldığım kitapları okumaya çalışıyorum ki rsden kurtulabileyim. Arka kapak yazısı çok ilgimi çektiği için bu kitabı seçmiştim ama şimdi nerden aldım da okudum diye düşünüyorum. Çok iyi işlenebilecek bir konu nasıl böyle hiç edildi anlayamadım. Verdiğim puan da son 50 sayfasının hatırına diyebilirim. Devamı var mı bilmiyorum çünkü yarım kalmış gibiydi ve sonu beni tatmin etmedi açıkçası. Sadece sonu değil aslında genel olarak da beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Ana karakter 18'ine yeni girmiş bir kız. Aslında tümüne bakıldığında bir ergenin kafasındaki tüm kararsızlıkları, düşünceleri, kaderini sorgulamasını vesaire tam anlamıyla aktarmış diyebiliriz. Kitabın konusu dışında tek artısı bu bana göre. Beni rahatsız eden şeyse günümüz kitaplarında da olduğu gibi cinselliğin çok fazla geçmesi. Bir bölümden cinselligi çıkardığımızda toplasan 5 cümle falan kalıyor ve bu beni çoğu zaman boğuyor. Bu yüzden de beğenmemiş olabilirim. Gereksiz uzun olan yerlerden kısıp sona bir bölüm daha yazılabilirdi diye düşünüyorum. O kadar yerip nasıl bir günde bitirdiğime gelirsek de çok atlayarak okudum. Önereceğim bir kitap değil malesef ki. İyi okumalar.
2025 2. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2025 01:04
Normal dünyamızdayız, her şey olduğu gibi devam ediyor ama (kitaba göre) altı yıl önce garip bir şey oluyor; 18. yaş gününe adım atan insanlar kalplerinin üzerine denk gelen göğüs hizalarında "ruh eşlerinin isimlerine ait imzalarla" ile tanışıyorlar. 18 yaşından büyükler ise yaş süreci beklemeden "ruh eşlerinin isimlerinin imzalarını" görüyor, evli olanlar ancak ruh eşiyle evli olmayanların çoğu boşanıyor ve yeni eşleriyle yaşamaya devam ediyor. 18likler ise arıyor, buluyor, çoğu da bulduklarını seviyor... Agatha da 18 yaşına girdiği gece kendine ait ismi heyecanla bekliyor. Sonunda isim meydana çıkıyor ancak o iki yaz boyunca çocuklara özel bir lunaparkta birlikte çalıştığı Luke'a aşık... Bu sene de onunla çalışacağını heyecanla beklerken kalbinin üzerinde beliren isimle tüm hayalleri yıkılıyor... Çünkü kalbinin üzerindeki isim başka, gerçekte istediği kişi başka... Hikâye çok güzel, tam bir gençlik romanı tadındaydı; +18 unsurları fazlaca konuya dahildi. Öyle fuşyalı pembeli kapağına bakıp, herkes okuyabilir gibi düşünmeyin derim ben ;) Normalde bu tür romanları pek sevmem ama bu kitabı severek okudum. Dikkatle okunduğunda hevesin tutkuya; tutkunun hataya dönüşebilen bir döngü olduğunu net şekilde anlatıyor. Doğru karar verebilmek için gaipten gelen işaretlere mi yoksa kalbinin sesine mi uymak gerektiğini bilemeyişin de değişik bir anlatımıydı aslında. Dizi film tadında, hafiften ütopik ancak ütopyası yazım dili sebebiyle rafa kalkmış bir kitaptı. Ben beğendim fakat beğeniler kişiye özeldir... Tavsiye eder miyim? Kafa dağıtmak için, evet ;)
·304 syf.·
2019 29. kitabı
Genelde okuyanlar pek beğenmemiş ama ben beğendim kitabı. Konusu çok orjinal bir kere. Tamam daha profesyonelce daha ilgi çekici bir üslupla yazılabilirdi ama bu hali de bana samimi ve sıcak geldi. Oldukça komik ve eğlenceli buldum ve bir çırpıda okunan bir kitap. Özellikle basit, yormayan kitaplar okumak istediğiniz zamanlarda okunabilir. Tam bir yaz mevsimi kitabı bence.
2021 12. kitabı
Okunma: 12 Ağustos 2021 17:11
Konusu her ne kadar ilgi çekici olsa da beğenmedim. Agatha'nın kitapta yapmaya çalıştıkları, asıl amacı ile yaptıkları asla örtüşmezken yazar Luka Luka Luka deyip durmuştu. Sonu ise tatmin edici değildi, tavsiye etmiyorum. Bir daha bkm'deki kitapların altına yazılan çoğu fake yorumlara kanmayacağım.
Puan vermedi·304 syf.·
2018 257. kitabı
Konu çok güzel ama işleyiş berbat. Diyalogdan çok, iç sese yer verilmiş. Çok fazla gereksiz ayrıntı vardı. Keşke böyle güzel bir konu, bu şekilde heba edilmeseydi.
2022 32. kitabı
Okunma: 27 Temmuz 2022 00:00
Kitabı ilk gördüğümde kapak tasarımı ve farklı konusu sayesinde çok ilgimi çekmişti. Alalı çok oldu ama daha yeni okuma fırsatı bulabildim. Bazı kitaplar ne kadar özgün bir konuya sahip olsa da
2019 60. kitabı
Kapaktan konusunu okuyup igimi çekince indirimden aldığım ve olamasada olurmuş dediğim bir kitaptı. Kabul edelim konu çok ilginç. On sekizinizde birisinin adı göğsünüzde beliriyor. Alan ve okuyanlar Neden? O ruh eşimi? Bu nasıl gerçekleşiyor? gibi soruların cevabını merak ederek okumuşlardır. Ancak kitap bitiyor ve kalakalıyorsunuz. Hiçbir soruya cevap yok. Okuduğumuz şey ergenlerin saçma sapan hareketleri, cinsel hayatları. Gençlik kitabı diyeceğim ama diyemiyorum okumasalar daha faydalı diyorum ve kitaplığıma bir boş kitap daha eklemiş oluyorum :))