Burada Allah Yok!

11 Mayıs 2023
Src Kitap

2025 2. kitabı
Okunma: 30 Temmuz 2025 23:02
“İşkenceci Burada Allah Yok!” sadece bir kitap değil; hafızamıza kazınması gereken bir tanıklık. Okurken rahatsız olacaksın, içini acıtacak. Ama unutmaman gereken bir şey var: Bu satırlar yaşandı. Bu kitabı eline aldığında, yalnızca bir hikaye değil, geçmişin kanayan gerçeğini okuyacaksın.
Edebiyat & Roman
İşkenceciCafer Solgun · Src Kitap · 20232 okunma
Hayatı söndüren işkenceciler
2026 9. kitabı
Cafer Solgun 'a ait bu kitap, bize insanlara ne tür koşullarda işkence ettiklerini öyle bir şekilde anlatıyor ki bu durumu yaşamayan birisi bile o acıyı en derinden hissedebilir. Onca acı dolu işkencelere dayanan insanların hikâyelerine şahit olmak o kadar can yakıcıydı ki ağlamamak için kendimi zor tuttum. İnsanlar nasıl o işkencelere dayanmış aklım almıyor. Hepsi de onurlu bir duruş sergiliyorlar. İşkenceci katillerin vahşice sorgu yöntemleri o kadar iğrençti ki bunları yaparken vicdanları sızlamıyor mu? Her insana terörist yaftası yapıştırmak o kadar kolay ki bunun yüzünden onca insanın hayatı yerle bir oluyor. İnsanları sevdikleriyle tehdit etmekte artık bu topraklarda moda olmuş. Bu hikâye hayatları, varlıkları inkâr edilen, yaşam hakkından mahrum edilen insanların acı dolu haykırışlarıydı. İnsanlar yaşamlarını neden hep ötekileştirmeye ve ayrımlaştırmaya göre dizayn ediyorlar
İşkenceciCafer Solgun · Src Kitap · 20232 okunma

Cafer SolgunYazar · 6 kitap
1962 yılında Dersimli bir ailenin çocuğu olarak Elazığ’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Elazığda tamamladı. Siyasi nedenlerle çeşitli dönemlerde uzun süre hapis kaldı (17.5 yıl). 1978 yılında ilk defa tutuklanıp işkence gördüğünde lise öğrencisiydi. Çeşitli medya organlarında çalıştı. Birçok sivil toplum girişiminde aktif olarak yer almaktadır. PEN üyesidir. Halen Toplumsal Olayları Araştırma ve Yüzleşme Derneğinin (Yüzleşme Derneği) başkanıdır. Evlidir.rnrnDaha önce yayımlanmış kitapları: Cihangirde Bir Ev (Öyküler. Çiviyazıları Yay. 2003), Duvarlara İnat (Karikatürler. El Yay. 2005), Gitmek-Kırılma Öyküleri (Öyküler. Çiviyazıları Yay. 2006), Alevilerin Kemalizm’le İmtihanı (Araştırma. Hayy Yay. 2008).