Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İslam Ülkelerinin Ekonomik, Politik, Sosyal Gelişimi

İslam Ülkeleri Neden Geri Kaldı?

İsmail Tokalak

İslam Ülkeleri Neden Geri Kaldı? Yorumları ve İncelemeleri

İslam Ülkeleri Neden Geri Kaldı? yorumları ve incelemelerini, İslam Ülkeleri Neden Geri Kaldı? kitabı hakkındaki okur görüşlerini , İslam Ülkeleri Neden Geri Kaldı? puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.

Puan

710 üzerinden
4 Kişi · 2 İnceleme
%43 (163/376)
6/10 puan verdi
Yazar inanılmaz tekrara gitmiş. Her olumsuzluğu İslam'a bağlaması objektif düşünmeyi etkiliyor. Ben okurken, yazarın görüşlerini ön yargılı olarak algıladım.
İslam Ülkeleri Neden Geri Kaldı?
İslam Ülkeleri Neden Geri Kaldı?İsmail Tokalak · Gülerboy Yayınları · 20119 okunma
376 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
12 günde okudu
Kitap ile alakalı ilk yorumum şudur: İslam inancına sahip herkesin okuması gerektiği. Evet belki muhafazakar arkadaşlar okuduklarından hoşlanmayacaklar ama çuvaldızı kendimize batırmazsak bir adım ileri gidemeyiz. Emperyalist güçlerin oyuncağı olmaya devam ederiz. Kitap adından da anlaşılacağı gibi İslam Ülkelerinin neden geri kaldığının sebeplerini araştırıyor. Tabi bu geri kalmışlığın tek bir sebebi yok. Şeriat baskısı, cihad anlayışı, kader inancı, kadınların geri planda tutulması ve bence en büyük sebep olan eğitimsizlik. Kitap içinde detaylı bir şekilde anlatılmış. Bazen tekrara girse de bu okuru rahatsız etmiyor. Kitapta ayrıca bazı ek okumalar var ki bence bunlar da gayet faydalı bilgiler içeriyor. Mesela Japon- İslam Ülkeleri karşılaştırması. Her iki toplumda gelenekçi olmasına rağmen biri bilimde büyük bir ilerleme kaydederken diğeri neden yerinde saydı. Sonuç olarak yazılanların gerçekliği canınızı sıkabilecek olsa da okunması gereken bir kitap. İsmail Tokalak'a yazdığı bu kitap sebebiyle teşekkürler. Ancak yayınevinin daha dikkatli bir şekilde editörlük yapması lazım. Kitapta çok fazla yazın yanlışlıkları ve imla hataları var.
İslam Ülkeleri Neden Geri Kaldı?
İslam Ülkeleri Neden Geri Kaldı?İsmail Tokalak · DOĞU Kitabevi · 20199 okunma