Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İslam ve İlim

Necmettin Erbakan

İslam ve İlim Sözleri ve Alıntıları

İslam ve İlim sözleri ve alıntılarını, İslam ve İlim kitap alıntılarını, İslam ve İlim en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Biz ve Batılılar için tek çıkar yol İslamlaşmaktır.
Sayfa 48 - SONUÇ
Reklam
Medeniyetler Savaşı
Eskiden trigonometri dersi okunurken sinüs, kosinüs kelimeleri yerine ceyp, taceyp kelimeleri kullanılırdı. Bizim otuz sene önce yazılmış lise kitaplarında bunlar ceyp, taceyp olarak geçer. Ceyp kelimesi Arapça bir kelimedir. İlk defa Halife Memun zamanındaki Müslüman âlimleri mesafe ölçerken bu kelimeyi kullanmışlardır. Bu uzunluğu o zamanki insanlar cebe benzetmişler ve buna bizim Türkçe’de cep demek olan ceyp demişlerdir. Hesaplarında, kitaplarında “ceyp aşağı, ceyp yukarı” diye bir sürü hesaplar yapmışlardır. Şimdi bu kitapları Haçlı Seferleri’nden sonra Avrupalılar almışlar, bakmışlar ki bunlar Akdeniz’in genişliğini fevkalâde doğru bir şekilde ölçmüşler. Bunu nasıl yaptıklarını ve hesaplamalarda ceyp gibi kullandıkları tabirleri anlamamışlardır. Bu hesaplan anlamadan lügati açmışlar, Arapçadaki ceyp kelimesinin Lâtince karşılığı olan (sinüs) kelimesini kullanmışlardır. Avrupalılar buna (sinüs) dedikleri için, biz de her şeyimizi Avrupalılardan aktarmağa kalktığımızdan bugün kendi mekteplerimizde kendi bulduğumuz ilimlerin adlarını onların anlamadan kullandıkları kelimelerle okutuyoruz. Onun için sinüs, kosinüs tabirlerini kullanıyoruz. Halbuki bunları bulanlar Müslümanlardır. Malın sahibi Müslümanlardır. Avrupalı bizden bunu anlamadan almış, biz de anlamadan onlardan alıyoruz. İslam ve İlim, Necmettin Erbakan
Islam, ilim, Batı, Türkiye, medeniyet, 1000kitap
Efendimiz (s.a.v.) buyuruyor ki: "Müminin ferasetinden korkun. onlar Allah'ın nuruyla bakarlar" bu bakış sadece manevi sahada olmamıştır, maddi sahada da olmuştur. İslâm âlimlerinin bu ilimlere getirdikleri disiplinleri incelediğimiz zaman aklımız durur.
Sayfa 36 - CEBİR, el-Câbir
Müsbet ilimler sahasında senelerce çalışmış bir kardeşiniz olarak şunu söylemeliyim ki bütün müsbet ilimler gelmiş tıkanmıştır. Bu tıkanıklıktan dışarıya çıkmanın yolunu, bütün her türlü maddi ve manevi düşünce sistemimle mutlak suretle inanıyorum ki, ancak Kuran-ı Kerim'den almış olduğumuz ışıkla bulabiliriz. Sözlerimi şu ayeti kerimenin duasıyla bitiriyorum: "Rabbim, benim ilim ve anlayışımı arttır ve beni salihler zümresine ilhak et" {AMİN}
Sayfa 48 - SONUÇ, (Şu'arâ Suresi 83. Ayet)
Cabir b. Hayyan 8.asrın insanı. Halbuki Newton prensibinden ancak 19. asırda Avrupada bahsedilmiştir. Cabir b. Hayyan yerçekimi kanunları koymuştur.
Sayfa 38 - CEBİR
Reklam
Yapılan tetkikler gösteriyor ki, o gemide bulunan bazılarının hatıra defterindeki notlardan anlaşıldığına göre Kristod Kolomb şu sözleri söyleyerek isyanı bastırıyor: "Öyle çıkışmayın, böyle söylenmeyin. Ben devamlı olarak Batıya gidildiği zaman yeni karalara rastlanacağı fikrini ve bilgisini Müslümanların kitaplarından okudum. Bu karaya mutlaka varacağız. Çünkü Müslümanlar yalan söylemezler." Ve nitekim sabrediyorlar, devam edip gidiyorlar. Nihayet Amerika Kıtası karşılarına çıkıyor.
Sayfa 40 - AMERİKA'NIN KEŞFİ
Cabir b. Hayyan kimyanın kurucusudur. O ilk defa atomun parçalanabileceğini söyleyen insandır, ikinci hicri asırda yaşamış büyük bir alimdir.
Sayfa 37 - CEBİR
Müslümanlık insanlığa hem maddi hem manevi ilimleri getirmiştir.
Sayfa 66
“Rabbim, benim ilim ve anlayışımı arttır ve beni salihler zümresine ilhak et.”
Reklam
"Rabbim, benim ilim ve anlayışımı arttır ve beni salihler zümresine ilhâk et."
Efendimiz (sas) buyuruyor ki: "Müminin ferasetinden korkun. Onlar Allah'ın nuruyla bakarlar."
Sayfa 55
Batı'daki ilimleri siz bugün aya füzeyle gittiğine bakmayın, ilim sahasındaki çalışma itibariyle bir çıkmaz noktanın içerisine gelip saplanmıştır Batı.
Sayfa 30
Müslümanlık dışında bir hakikat kaynağı olamaz.
Sayfa 14 - MGV yayınlarıKitabı okudu
Kuran- ı Kerim üzerinde tetkikatı olmayan insan, müsbet ilim sahasında hakiki ilim adamı olamaz.
Sayfa 71 - tetkikat: incelemeler
294 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.