Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İslam ve Modern Çağ - Cilt 3

Ebubekir Sifil

İslam ve Modern Çağ - Cilt 3 Gönderileri

İslam ve Modern Çağ - Cilt 3 kitaplarını, İslam ve Modern Çağ - Cilt 3 sözleri ve alıntılarını, İslam ve Modern Çağ - Cilt 3 yazarlarını, İslam ve Modern Çağ - Cilt 3 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Müslümanların okuyup destek vermesi gereken bir gönderi:
bir müslüman, "modern" dünyanın her türlü terörizmine karşı kendisini donatmalı ve onların silahlarını onlardan iyi bildiğini haykıracak cesarete okuyarak, izleyerek ve dinleyerek kavuşmalıdır. yah.dilerden bir su bile almayın diye oluşturulmuş hesaplar: twitter.com/bilincli_tuket bilinclituketim.com eşcinsel
Y A Ş A M
“…Bizler,Toprağın Üstündekilerle Değil,Altındakilerle Yaşarız…”
Sayfa 218 - Rıhle Kitap
Reklam
Muhasebe
“Başkalarını, hele göçüp gitmiş olanları Rabbleriyle baş başa bırakıp, hiç olmazsa şu Üç aylar’da bir “iç muhasebe”ye yönelsek?! Mesela namazlarımızı noksansız ve ta’dil-i erkâna riayetle kılıp kılmadığımız kontrol etsek; insanî ilişkilerimizi ve ahlakî yapımızı kontrolden geçirsek? Hz. Peygamber (sallahû aleyhi ve sellem) bugün aramızda olsaydı, gidişatımızın ne kadarını onaylardı, buna baksak?..”
rihlekitapKitabı okudu
“Ben yazdıkça soruların aradı arkası gelmiyor: İbn Teymiyye hakkında ne düşünmeliyiz? Seyyid Kutup bid’at ehli midir? Muhyiddîn İbn Arabî hakkında ne dersiniz? Öylesine dışa dönük yaşıyoruz ki, bireysel sorumluluklarımız konusunda karnemizin ne ahvalde olduğuna dönüp bakmak aklımıza bile gelmiyor. Böyle bir “bilme arzusu”nun şeytanî mi, Rahmanî mi olduğu sorusuna bilmem kaçımızın verecek “net” bir cevabı var?!”
rihlekitapKitabı okudu
“Hz. Ömer (r.a) bir gün mescitte halka namaz kıldıktan sonra gusül abdesti alması gerektiğini hatırlamıştı. Arkasındakilere dönüp, “Gusül abdesti almamı gerektiren halde olduğumu unutmuşum. Yerinizden ayrılmayın; şimdi dönerim” dedi ve bir süre sonra geri gelip namazı yeniden kıldırdı. Giderken de “Rabbimin huzurunda mahcup olacağıma, insanlar nezdinde mahcup duruma düşmeyi yeğlerim” diyordu. (İmam es-Serahsî, el-Mebsût, XVI, 62)
rihlekitapKitabı okudu
“Eğer bir paradokstan söz etmek gerekli ise, başta Irak ve Filistin olmak üzere dünyanın muhtelif yerlerinde mü’minlerin harim-i ismeti çiğnenirken sus-pus olan ümmetin, kendine gelmesi için çağdaş bir Haccac’ın Kâbe’yi modern mancınıkla yıkması gibi bir olayın vukuunu beklemesi zikredilebilir…”
rihlekitapKitabı okudu
Reklam
“Dünya varlığı gölge gibidir. Sen onun peşine takılırsan yakalayamazsın. Ama onu arkana alırsan, o senin peşinden gelir.” Geçmişimizi muhteşem kılan da hiç şüpheniz olmasın bu espiriydi. Şimdi biz dünyanın peşinden koştuğumuz için, kendimizi heder etmemize rağmen onu yakalayamıyoruz.”
rihlekitapKitabı okudu
İlim Talebi
“İlim talebi” bir “hayat tarzı”dır ve “bilgilenmek”ten yahut “malumat edinmek”ten çok çok farklıdır. Günümüzde sık sık “okumayan bir toplum” olduğumuzdan şikayet edilir ya; şartlar elverdiğinde yoğun bir yönlendirme ve teşvikle, okumayan bir toplumu “okuyan” bir toplum haline getirmek mümkündür. Ancak cahil bir toplumu alim bir topluma dönüştürmek, hiçbir zaman mümkün olmamıştır, olamaz da…”
rihlekitapKitabı okudu
İlim Talebi
“Allah Teâla bir göğüste iki kalp yaratmamış. Tercihini ‘ilim talebi’nden yana koymuş olan kimseler, kalplerinden diğer alakaları söküp atmak gibi zorlu bir başlangıç yapmak durumundalar. Kâtip Çelebi’ninde vurguladığı gibi geceleri uyanık kalmayı göze almak ve hatta ölüm korkusunu def etmek ilim taliplisi için önşartlardır.”
rihlekitapKitabı okudu
Tevakkuf
“Efendimiz (sallahû aleyhi ve sellem)’in, cevabını bilmediği sorular karşısında vahiy bekleyerek tevakkuf etmesi bize, ‘bilmediğini itiraf etme’nin, kötülenmesi gereken değil, benimsenmesi gereken bir tavır olduğunu anlatmaktadır. Şu şartla ki, kişi, kendisi için gerekli ise, cahili olduğu konuyu öğrenmenin peşini bırakmamalı ve içinde bulunduğu halin bilgisini elde etmenin yolunu aramalıdır.”
rihlekitapKitabı okudu
Reklam
Tevakkuf
“Hakkında “yeterli” bilgiye sahip olmadığımız hususlarda susmayı tercih etmek, hüküm vermeyi ertelemek ya da meseleyi bilenlere havale etmek sadece bir “hak” değil, aynı zamanda “görev” olarak telakki edilmelidir diye düşünüyorum. Hele üzerinde konuşulan şey, bir yönüyle de olsa Din’i ilgilendiriyorsa, bu davranışla sadece edebe uygun hareket etmiş olmakla kalmaz, aynı zamanda vebalden de kurtulmuş oluruz. Zira inancımız bize, söylediğimiz her sözün bir hesabı olduğunu söylüyor.”
rihlekitapKitabı okudu
“Eğer Kur’ân’ın korunmuşluğu Sahabe neslinin yeri doldurulmayacak gayret ve hassasiyet üzerinden sağlanmış ise -ki öyledir- ve dahi Sahabe, Kur’ân’ı, -muhal farz- korunacağını bildiren ayet olmasa da aynı hassasiyetle koruyacak idiyse -elhak bu da öyledir-, aynı gayret ve hassasiyetin Sünnet hakkında da cari olduğunu niçin söylemeyelim?..”
rihlekitapKitabı okudu
“Hz. Peygamber (sallahû aleyhi ve sellem)’in neyi nasıl anlayıp yaşadığını öğrenmek isteyen kimse için başvurulacak temel merci Sahabe’dir.”
rihlekitapKitabı okudu
“Batılı insanı bencil, acımasız, menfaat düşkünü ve “sömürgen” yapan da temelde bu “özgürlük tutkusu”dur.”
rihlekitapKitabı okudu
“Kur’ân’ın tabiriyle insan, hakikat karşısında ya kulluğu/mükellefiyeti tercihle “şekûr” veya özgürlüğü/isyanı tercihle “kefûr” olarak pozisyon alır.”
rihlekitapKitabı okudu
34 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.