Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

41 Dize 41 Yorum

İstiklal Marşı İstikbal Marşı

Kolektif

İstiklal Marşı İstikbal Marşı Gönderileri

İstiklal Marşı İstikbal Marşı kitaplarını, İstiklal Marşı İstikbal Marşı sözleri ve alıntılarını, İstiklal Marşı İstikbal Marşı yazarlarını, İstiklal Marşı İstikbal Marşı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Doğacaktır sana va'dettigi günler hakk'ın... Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın."
“ Zulmü alkışlayamam Zalimi asla sevemem.” #mehmetakifersoy
Reklam
Ruhumun senden, ilahi, şudur ancak emeli: Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli. Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli, Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.
Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı: Düşün altında binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı: Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.  
Mehmet Akif Ersoy
Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı: Düşün altında binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı: Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.
Bastığın yerleri”toprak” diyerek geçme, tanı, Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Reklam
“KORKMA!..” ‘Korku’ Nedir? Ne Demek ‘Korkma’?
Mehmet Âkif, kelime ve kavramları olması gereken en uygun yere yerleştirebilen nadir şairlerden biridir. Bunun en sağlam kanıtlarından biri, “İstiklâl Marşı”nın ilk kelimesidir: “Korkma!”. Bu kullanım, herhangi bir kişinin, poetik açıdan, şiirden anlayıp anlamadığını açığa çıkaracak bir test dizesi; bir mihenk taşı, bir ölçüt konumundadır. Şairiyle paylaşmadıkları yüksek değerler yüzünden bazı kelimeleri ve şiiri yaralamak isteyen birtakım densizlerin, bu sınamada ne denli zorlandıkları malumdur. Bu ‘açılış’ mısraının oluşumunda tarihî, siyâsî, sosyal ve psikolojik şartların da ortaklaşa etkisinin mevcudiyeti dikkate alınınca, şiirin başlangıç mısraını vd. eleştirenlerin durumu, şairi düşürmek istedikleri acz kuyusuna kendilerinin düştüğü ibretlik bir manzara, poetipik bir müfterîlik manzarası meydana getirmektedir. Aslında, o günleri yaşayan birçok yazar gibi, şairin bizzat kendisi de, marşın başlangıç kelimesinin arka planı üzerinde bazı izahlarda bulunmuş; yaşanan günlerin ne kadar korkutucu ve umut kırıcı olduğunu, bu ortamda böyle bir kelimenin kullanılmasının birçok açıdan zorluk ve zorunluluk oluşturduğunu ifade etmiştir.
"Etmesin tek, vatanımdan beni dünyada cüda"
Vatanını her şeyden üstün gören, canından, cânanından, tüm varından ayrı kalmaya tahammül edip, Allah'tan kendisini bu topraklardan ayrı bırakmamasını niyaz eden Mehmet Akif, ne garip tecelli ki, Kurtuluş Savaşı'ından sonra, 1925'ten 1936'ya kadar, vatanından cüda kalarak, tam 11 yıl Mısır'da yaşamak zorunda kaldı. Neden?
521 syf.
·
Puan vermedi
Marşımız...
İstiklal Marşı Türk milletinin bağımsızlığa düşkünlüğünü ve kahramanlığını yücelten, ülkece ilerleme ve gelişme için cesaretlendiren, bunu da maneviyatla ve inançla yapabileceğini vurgulayan güçlü bir milli marştır.
İstiklal Marşı İstikbal Marşı
İstiklal Marşı İstikbal MarşıKolektif · Hat Yayınları · 201254 okunma
İstiklal Marşı
“Şudur cihanda benim en beğendiğim meslek. Sözüm odun gibi olsun, hakikat olsun tek.“ Mehmet Akif Ersoy
31 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.