Kasım 2023
Baobab Yayınları
9786259901961

Yüzeyselliğine rağmen gerilimi iş görür bir kurgu
2024 24. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2024 11:28
Yavaştan Türk çizgi roman örneklerini de okumak maksadıyla arka kapağını yalapşap okuyup aldığım İt'in satın alma esnâsında bana çekici gelen en büyük yönü sanatçının renk seçimleriydi: yeşil,
Çizgi Roman
İtOytun Yılmaz · Baobab Yayınları · 202349 okunma
İT
2025 3. kitabı
İt
İt
Tekinsiz Zamanlar, Tekinsiz İnsanlar... Kısaca (spoilerlı) çizgi romanın hikayesinden bahsedecek olursam, ana karakterimiz İsmail, hırsızlık yapmak için girdiği evde elinde silah olan bir çocuk tarafından yakalanır ve istemeden çocuğun ölümüne sebep olur. Sonra İsmail demans hastası ninesini de yanına alıp araba ile Bursa'ya doğru kaçarlar. Araba yolda arıza yapar ve yolda kalırlar. Şansına yoldan geçen bir tır durur ve İsmail ve ninesini tırına alır. Tırcı abimiz İsmail'e sürekli sarkıntılık eder. Bir benzinlikte mola verirler ve iki çay içerler. İsmail tuvalete gider küçük tuvaletini yapar ve tam arkasına döndüğünde tırcı abimizi görür. Tırcı abimiz İsmail'in dudağına yapışır ve oral yoldan İsmail'e... İki kişi tarafından basılırlar ve tırcı abimiz iki adamı elinde silahla vurur. Sonra İsmail tıra doğru koşar ve tırcı abimiz İsmail'i kolundan tutar ve sarılır. İsmail'in ninesi gelir ve tırcı abimizi tek yumrukla yere düşürür. İsmail ninesini alıp tıra binip kaçarlar. Hikaye biraz saçma ve sonu yokmuş gibi, yarım kalmış gibi bitiyor. Çizimlerine gelecek olursam çizimleri benim hoşuma gitmedi ama bu tema için güzel bir çizim. Genel olarak siyah, yeşil, sarı ve kırmızı renkleri kullanılmış ve bu da karanlık bir çizgi roman olmasını sağlamış. Çizgi roman genel olarak, gerilim, fantastik, cinsellik gibi temalara sahip.
Oytun Yılmaz
Oytun Yılmaz
Çizgi romanı okuyabilirsiniz ama çok büyük beklentiye girmeyin ve aynı zamanda yetişkin içerikli bir çizgi roman olduğu için 18 yaş altı okumasını önermem.
Çizgi Roman
İtOytun Yılmaz · Baobab Yayınları · 202349 okunma