Karen Joy Fowler
Okunma
Beğeni
1.283
Görüntülenme
"Karen Joy Fowler, Jane Austen Kitap Kulübüyle birlikte, Shakespeare, Henry James ve Jane Austen gibi yazarların dilini günümüze uyarlama cesaretine ve zekâsına sahip olan Jane Smiley, Diane Johnson ve Helen Fielding gibi seçkin kadın yazarlar arasına katılmıştır. Fowlerın yarattığı beş kadın ve bir beyefendisiyle Austenın altı kitabındaki tüm karakterler postmodern bir dansla bir araya gelmektedir." THOMAS M. DISCH California Central Valleyde beş kadın ve bir erkek Jane Austenın kitaplarını konuşmak üzere bir araya gelirler. Altı ay içinde evlilikler gözden geçirilir, ilişkiler başlar, uygunsuz anlaşmalar uygun hale getirilir ve aşklar yaşanır. İnsan davranışlarındaki zayıflıkları ve sosyal ilişkilerdeki saçmalıkları mükemmel biçimde gözlemleyen Karen Joy Fowler hiç bu kadar esprili, karakterleri hiç bu kadar albenili ve modern aşk hiç bu kadar hilekâr olmamıştı.
Kitabın Konusu
Tahmini Okuma Süresi: 8 sa. 37 dk.Sayfa Sayısı: 304Basım Tarihi: 2008Yayınevi: İnkılap KitabeviOrijinal Adı: Jane Austen Book Club
ISBN: 9789751027559Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

304 syf.
7/10 puan verdi
Jane Austen’in romanlarını konuşmak için bir araya gelen altı kişilik bir grubun hem kitaplar üzerinden hem de kendi hayatlarındaki karmaşık ilişkiler ve duygusal meseleler üzerine düşündüğü keyifli bir hikaye. Her bir üye, Austen’in dünyasıyla kendi sorunlarını karşılaştırırken, aslında grup üyelerinin yaşamları da en az Austen’in kurgusu kadar renkli ve inişli çıkışlı. Kitabın yazarı, karakterlerin kişisel meselelerini ve aşk hayatlarını Austen’in keskin gözlem gücüyle harmanlamış ve ortaya hem eğlenceli hem de düşündürücü bir hikaye çıkmış diyebilirim. Austen romanları okurken yaşadığımız "bu karakter aslında ben miyim?" hissi, burada kahramanlarımız için hayatın bir gerçeği. Yani, kitapseverler için tatlı, zeki ve biraz da romantik bir okuma vaadi var.
Jane Austen Kitap KulübüKaren Joy Fowler · İnkılap Kitabevi · 200835 okunma
304 syf.
10/10 puan verdi
Merhaba bu kitabı okumayı düşünen kişi, bir uyarı yapma ihtiyacı hissediyorum. Eğer jane austenin kitaplarının tamamını okumadıysanız, ve bu kitabı okuyacaksanız, büyük bir spoiler yersiniz. Film konusuna gelirsek, filmini izlemeden kitabı okursanız daha iyi olur. Ben filmi unutmayı bekleyip kitabı okudum yine de yüzler aklıma geldikçe odaklanamadım. Hayalinizde daha iyi canlanabilmesi için önce kitabı okuyun. Kitap hakkında diyeceğim şeylere geçersem eğer, Türkiye'deki jane austen kitap kulübünün etkinliğine katıldığımda ele almadığımız konulara yer verilmiş. Yazar kitabı yazmadan önce çok iyi araştırma yapmış bu konuda. Tüm kitaplar için başka bakış açıları kazandım, ve bunu açıkçası kitaptan beklemiyordum. Çok ucuzdu zaten ne çıkabilir içinden iyi değildir diye okudum, ama çok iyiymiş ve bence 10 yıldızı hakediyor. İçimde tekrar tüm kitapları okuma isteği uyandı... Üşengeçliği yenersem yapacağım (Bir yazı bu kadar karışık olabilirdi)
Jane Austen Kitap KulübüKaren Joy Fowler · İnkılap Kitabevi · 200835 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.