Puan

5.410 üzerinden
32 kişi
Nathanıel Hawthorne( Kabus ) Kitaptan yorumum
2021 75. kitabı
• Çitlembik(teaw) tadında kitap okumak • İnsan ırkının tüm kahramanlık hikayelerine bakarsak, neşe veya kederin içinde en asil ne varsa orada kötü ve saçma şeyler de görürüz. • Yaşam içinde bir çok şey barındırır. Ve üzerimizde genel bir sempatiye duyulan daha derin bir inanç olmazsa, alayla karışık bir hakaretten şüphelenebileceğimiz gibi kaderin Demir gibi soğuk ve sert yüzündeki bastırılması imkansız asık suratlılıktan da şüpheleniriz.
KabusNathaniel Hawthorne · Tutku Yayınevi · 2014107 okunma
Kabus ve bir kitabın katledilişi
2019 35. kitabı
Okunma: 15 Aralık 2019 15:21
Hayatımda okuduğum en en en iğrenç kitaptı diyebilirim. Yani o çevirmene editöre sövmemek için kendimi zor tutuyorum. Bu nasıl çevirmenlik. Bu nasıl editörlük. Yemin ederim kitabın yarısına kadar konusunu bile anlayamadım. Tavsiye etmiyorum. Kitabı rezil etmişsiniz yayınevi olarak.
KabusNathaniel Hawthorne · Tutku Yayınevi · 2014107 okunma
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
Kabus
2023 7. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2023 10:29
Ben kitap tasarımına bakarak bir korku romanı okuyacağımı düşünerek okumaya başladım ve bir hata yaptığımı anladım. Okurken yeter artık bitsin dediğim bir kitap oldu. Kitap ile ilgili tek beğendiğim taraf yazarın okuyucu ile konuşması oldu ama bu bile konuyu tam olarak anlayamadığım için etki etmedi. Ben beğenmedim tavsiye de etmem ama belki başkaları beğenebilir. İyi okumalar.
2021 20. kitabı
Kapak tasarımı ve arkasındaki özet dikkatimi çektiği için almıştım ancak hata yaptığımı kitabı okuyunca anladım. Yazara saygımdan yarım bırakmak da istemedim ancak ikinci hatayı yaptığımı farkettim kitap bitince :) Kitap tasarım olarak kütüphanenizde şık ve dikkat çekici durabilir ancak bundan öteye gidemez.
#1001kitap~~~
2022 200. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2022 01:58
~~~...insanoğlunun kahramanlıklarını gözden geçirirsek, bize en büyük sevinci veya en büyük acıyı tattıran en âsil şeylerin hep böyle bayağı, ehemmiyetsiz 1tarafları olduğunu da görürüz~~~ Kalıcı suç ve intikam romanı olan Yedi çatılı ev 1840'ların New England'ın sosyal ve ahlaki değerlerini canlı 1şekilde yansıtıyor. Nathaniel Hawthorne'un sürükleyici psikolojik dramı, dindar 1hırsızlık üzerine kurulmuş 1hanedan olan ve nesiller boyu yaşayan Pyncheon ailesiyle ilgilidir. İlk olarak 1851'de yayınlanan Yedi Çatılı Ev, Hawthorne'un tanımlayıcı eserlerinden 1idir, Amerikan yaşamının canlı 1tasviri niteliğindeki karakterlerle dolu olan kitap, "Gizemli ve korkunç 1geçmişe" sahip lanetli 1evin hikayesi ve Hawthorne'un Maule ve Pyncheon ailelerini iki yüzyılı aşkın süre içinde "tarihin ortak ateşinde yakalanmış hayatlarını" anlatır... Hawthorne, bu romanda büyük ölçüde New Eng­land'daki köklerine eğilir; geçmişten gelen ailevi 1su­çun izlerini nesilden nesile takip ederek romana damgası­nı vurur. Yaklaşık iki yüzyıl önce, Albay Pynche­on, Maule Ailesi'nin arazisine yasa dışı yollarla el koyup kendi adını taşıyan evi inşa etmiş ve korkunç 1lanetin hedefi olmuştur. Bunun sonucunda, araziyi değerli kı­lan pınar kurur ve ev hiç1zaman 1mutluluk yuvası olamaz. 19. yüzyılın ortalarında, Albay'ın soyundan ge­len Yargıç Jaffrey Pyncheon'a, Albay'ın gücü, hırsı ve ikiyüzlülüğü miras kalır... "Yedi Çatılı Ev" ölmeden önce okunması gereken 1001kitap arasında olup, "Kızıl Harf Damgalı Kadın"ın yazarı Nathaniel Hawthorne'un "ustalık eserim" dediği bu kitap, geçmişin her zaman yanı başımızda olduğunu, bugünün fiziksel, ahlaki ve ruhsal dokusunu şekillendirdiğini ifade ederek, 19. yüzyıl Amerika'sının ekonomik veri­lerle ölçülen "gelişme süreci"ne yönelik gelecek odaklı inancını
Yedi Çatılı EvNathaniel Hawthorne · Maarif Matbaası · 1959107 okunma